koogoot 13.12.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Kupiłem właśnie drewniany domek z bali na wsi, niedaleko Krakowa.Jeśli ktoś chce zobaczyć to podaję linka do zdjęć:http://domeknawsi.blogspot.com/2009/12/domek-na-wsi-pierwsze-zdjecia.htmlDomek jest ok. 40 km od Krakowa, na cichej wsi, teren płaski, prawdopodobnie przedwojenny, niezamieszkały od ok. 8 lat, w stanie jak widać.Ciekaw jestem Waszych opinii.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 14.12.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam Dużo pracy cię czeka ale dla mnie czad, uwielbiam takie wiejskie klimaty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 14.12.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 jesli zabierzesz sie za jego remont wlasnymi silami to czeka Ciebie 2lata bez wolnego weckendu i ciągle coś do zrobienia, jeśli zlecisz ekpie to masa kasy a i tak trzeba bedzie pilnować ekipy i dokonywać wyboru metod, materiałów i efektu końcowego ... Zawołaj jakiegoś cieśle niech obejrzy jakość tych bali...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koogoot 15.12.2009 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 jesli zabierzesz sie za jego remont wlasnymi silami to czeka Ciebie 2lata bez wolnego weckendu i ciągle coś do zrobienia, jeśli zlecisz ekpie to masa kasy a i tak trzeba bedzie pilnować ekipy i dokonywać wyboru metod, materiałów i efektu końcowego ... Zawołaj jakiegoś cieśle niech obejrzy jakość tych bali...... Tak, niedługo obejrzy go fachowiec od tego typu domów. Wtedy ostatecznie zdecyduję co zrobić z tym domem. Myślałem o potraktowaniu tego jako czegoś w rodzaju domku na weekend. Mam gdzie mieszkać więc nie spieszy mi się specjalnie. Cena była dobra, miejsce dobre. Cisza, spokój. Na wiosnę coś się zacznie dziać. Do zrobienia jest rzeczywiście mnóstwo rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CERAAA 16.12.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Bardzo mi się podoba.Myślę,że z czasem zamienię mój obecny dom właśnie na taki wiejski,uwielbiam folkowe klimaty.Dodaj koniecznie malowane okiennice!Proszę o zdjęcia postępów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koogoot 17.12.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Malowanych okiennic raczej nie będzie. Ale postępy w remoncie i uzdatnianiu do użytku - tak, bo raczej nie będzie rozbiórki.Najpierw włączę prąd, bo przez kilka lat nie był włączony, zrobię kanalizację i wywiercę studnię. Zabezpieczę dom przed dalszym niszczeniem i uporządkuję teren wokół, bo ogród był ponoć kiedyś ładny a teraz niewiele z ego zostało.Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 17.12.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Tak szczerze to korniki w drzewie widać ..więc chyba kupiłeś działkę ..A tego fachowca od oceny stanu domku mogłeś wziąść wcześniej....,bo planowanie mam sens raczej PO jego wizycie ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koogoot 20.12.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Powiedzmy, że domek był 'gratis'. Sama działka jest warta swoich pieniędzy. Korniki owszem są, jest też trochę grzyba, dziury w dachu, podmokły teren itp. Ale to wszystko jest do zrobienia. Mam już taki ogólny plan. Czyli zabezpieczenie dachu, zrobienie rynien, wymiana części drewnianej konstrukcji, zrobienie wody i szambo, melioracja przy domu itp. Lubię takie wydawało by się beznadziejne tematy.Powoli, wraz z napływem gotówki dom będzie się zmieniał.Możecie obejrzeć kilka kolejnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koogoot 08.01.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak wygląda stara, opuszczona wiejska studnia to tutaj są zdjęcia: studnia Sama przyjemność robić takie remonty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 08.01.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Bardzo czarowny dom i okolica. Trzeba lubić takie klimaty i wyzwania. Ja Ci kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koogoot 04.04.2010 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Nowe zdjęcia domu, czyli wiosna idzie. Krzaki zniknęły, czas na dalsze zmiany.Domek na wsi - kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti 06.04.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Domek, choć będzie od Ciebie wymagał wiele wysiłku i pracy ma w sobie pewien urok i czar. Gorąco życzę spełnienia marzeń i wyremontowania domku po swojej myśli ! Pozdrawiam i trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts