Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na wsi

Recommended Posts

Kupiłem właśnie drewniany domek z bali na wsi, niedaleko Krakowa.

Jeśli ktoś chce zobaczyć to podaję linka do zdjęć:

http://domeknawsi.blogspot.com/2009/12/domek-na-wsi-pierwsze-zdjecia.html

Domek jest ok. 40 km od Krakowa, na cichej wsi, teren płaski, prawdopodobnie przedwojenny, niezamieszkały od ok. 8 lat, w stanie jak widać.

Ciekaw jestem Waszych opinii.

Pozdrawiam.

jesli zabierzesz sie za jego remont wlasnymi silami to czeka Ciebie 2lata bez wolnego weckendu i ciągle coś do zrobienia,

jeśli zlecisz ekpie to masa kasy a i tak trzeba bedzie pilnować ekipy i dokonywać wyboru metod, materiałów i efektu końcowego ...

Zawołaj jakiegoś cieśle niech obejrzy jakość tych bali......

jesli zabierzesz sie za jego remont wlasnymi silami to czeka Ciebie 2lata bez wolnego weckendu i ciągle coś do zrobienia,

jeśli zlecisz ekpie to masa kasy a i tak trzeba bedzie pilnować ekipy i dokonywać wyboru metod, materiałów i efektu końcowego ...

Zawołaj jakiegoś cieśle niech obejrzy jakość tych bali......

Tak, niedługo obejrzy go fachowiec od tego typu domów. Wtedy ostatecznie zdecyduję co zrobić z tym domem.

Myślałem o potraktowaniu tego jako czegoś w rodzaju domku na weekend. Mam gdzie mieszkać więc nie spieszy mi się specjalnie.

Cena była dobra, miejsce dobre. Cisza, spokój. Na wiosnę coś się zacznie dziać. Do zrobienia jest rzeczywiście mnóstwo rzeczy.

Malowanych okiennic raczej nie będzie. Ale postępy w remoncie i uzdatnianiu do użytku - tak, bo raczej nie będzie rozbiórki.

Najpierw włączę prąd, bo przez kilka lat nie był włączony, zrobię kanalizację i wywiercę studnię. Zabezpieczę dom przed dalszym niszczeniem i uporządkuję teren wokół, bo ogród był ponoć kiedyś ładny a teraz niewiele z ego zostało.

Dzięki za zainteresowanie.

Powiedzmy, że domek był 'gratis'. Sama działka jest warta swoich pieniędzy.

Korniki owszem są, jest też trochę grzyba, dziury w dachu, podmokły teren itp. Ale to wszystko jest do zrobienia. Mam już taki ogólny plan. Czyli zabezpieczenie dachu, zrobienie rynien, wymiana części drewnianej konstrukcji, zrobienie wody i szambo, melioracja przy domu itp. Lubię takie wydawało by się beznadziejne tematy.

Powoli, wraz z napływem gotówki dom będzie się zmieniał.

Możecie obejrzeć kilka kolejnych zdjęć.

• 3 weeks później...
  • 2 months później...