ZlotaNoga 13.12.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Mieszkam w wieżowcu z wielkiej płyty w którym jest od lat problem z zalaną piwnicą. Jest tam studzienka odpływowa z której regularnie wybija woda. Czasami jest w okół niej tylko mała kałuża a czasami zalewa cały dolny poziom piwnicy tak że bez kaloszy przejść nie można. Babka w spółdzielni mówi że to wody gruntowe i nic z tym się nie da zrobić. Czy na pewno? Jak zmusić zarząd spółdzielni do zajęcia się tą sprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowMe 13.12.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Szczerze to możesz zaskarżyć do sądu na podstawie jakiegos tam artykułu o nie dbanie spółdzielni o swój rejon. Oczywiście, że da się z tym coś zrobić. Kiedyś w gaziecie czytałem o podobnym przypadku, ale niestety nie pamietam w jakiej. Wiem tylko, że zostało to załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZlotaNoga 14.12.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Oczywiście, że da się z tym coś zrobić. Kiedyś w gaziecie czytałem o podobnym przypadku, ale niestety nie pamietam w jakiej. Wiem tylko, że zostało to załatwione. A od strony technicznej to jakie mogą być rozwiązania? I ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.12.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Przede wszystkim nie gadaj z "babką w spółdzielni", tylko złóż pismo do administracji z potwierdzeniem odbioru - bo na gębę to Cię zawsze spławią. I od tego oni są i biorą kasę, żeby sprawdzić, co się leje, gdzie, powiedzieć ile to będzie kosztować i kiedy usuną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.12.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 zawór/zasuwa zwrotna i po ptokachto o czym piszesz to cofkazawór/zasuwa to załatwiw ostateczności zlikwidować studzienkę i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts