Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH FANÓW "DOMÓW Z WIZJĄ". jA RÓWNIEŻ PRZYMIERZAM SIE DO TEGO PROJEKTU I PROBUJE PRZEKONAĆ DO NIEGO SWOJEGO MĘZA. MIESZKAM W ZACHODNIOPOMORSKIM, AKONKRETNIE W KOSZALINIE I CHĘTNIE WYBRAŁABYM SIE NA JUZ ROZPOCZETA BUDOWĘ,ZEBY ZOBACZYC JAK TO WYGLĄDA. bARDZO PROSZĘ O KONTAKT NA MAILA [email protected]

Chętnie też poczytam o wszelkiego rodzaju przeróbkach, ponieważ łazienka wydaje mi sie za mała, a taże myślę o zamknieciu kuchni. Ta bezpośredniość z salonem już mi sie opatrzyła. Co Wy na to???

Witam . Zastanawiam się nad wyborem projektu Kameralny 2 , ewentualnie Kameralny 3. Czy ktos z uzytkownikow forum może orientuje się jakie jest wyliczone w projekcie zapotrzebowanie na ciepło. Na stronie www pracowni niestety nie widzę tych parametrow, a decydujac sie na dany projekt chcialbym wiedziec na ile on jest energooszczedny.

Czy ktos z Was zdecydowal sie na zakup projektu domku z projektem wentylacji mechanicznej ?

pietrzr.

Witam ja własnie zakupiłem projekt Kameralny 3 z wen. mech .jeśli ktos chce jakies informacje które są zawarte w projekcie to moge spróbować odpowiedziec. Niestety jak narazie poza działką i projektem niec więcej nie mam.

Można zobaczyć jakieś fragmenty z projektu wentylacji mechanicznej? Generalnie chciałbym spytać jak dokładny jest ten projekt?

Jezeli nie stanowi problemu to prosze sprawdz w projekcie domu jakie jest zapotrzebowanie na cieplo (C.O.) / straty cieplne budynku. A druga sprawa to czy w projekcie budowlanym pozostały kominy wentylacyjne ? - skoro ma byc zastosowana wentylacja mechaniczna to chyba są one zbędne ? .

Jezeli nie stanowi problemu to prosze sprawdz w projekcie domu jakie jest zapotrzebowanie na cieplo (C.O.) / straty cieplne budynku. A druga sprawa to czy w projekcie budowlanym pozostały kominy wentylacyjne ? - skoro ma byc zastosowana wentylacja mechaniczna to chyba są one zbędne ? .

Kominy i tak muszą zostać bo obydwa są spalinowe. Tutaj nie bedzie wiekszej róznicy...

Stad moje pytanie jezeli chodzi o straty cieplne budynku. Jezeli nie będą duze to można sie zastanowic czy nie docieplic mocniej budynku, zastosowac cieplejsze okna oraz wentylacje mechaniczna i wtedy zrezygnowac z pieca na gaz . Przy niskim zapotrzebowaniu na cieplo zaczyna kalkulowac sie np.pompa ciepła i wtedy budowanie jednego z kominow jest zbedne - pozostaje tylko jeden spalinowy do kominka.

Jezeli macie dane co do zapotrzebowania na cieplo to podaje maila : [email protected]

Pozdrawiam sympatykow projektu Kameralny.

• 2 weeks później...

Witam,

Razem z mężem zdecydowaliśmy się na projekt Kameralny 3, już zakupiony, a teraz czekamy na pozwolenie na budowę. Mieszkamy w Trzebnicy koło Wrocławia i bardzo chętnie zobaczylibyśmy już budujący się kameralny w okolicy. Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź na maila: [email protected].

Pozdrawiam i życzę powodzenia już budującym!

• 3 weeks później...