sebagniezno 27.09.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam. My zaczeliśmy w kwietniu także systemem gospodarczym i na tą chwilę kończymy ściany.Raczej to wszystko na ten rok bo jedziemy bez kredytu. Pozdrowienia z Gniezna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielo1983 29.09.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Witam, czy ktoś może myślał o zrobieniu elewacji z deski elewacyjnej firmy http://www.euronit.pl. Czy ma ktoś może już zrobioną elewacje, jak tak to niech wrzuci parę fotek.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 03.10.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witajcie,Szmerglaku..ale pognaliście do przodu:) Pięknie. Widzę,że narożnik miedzy oknami salonowymi jest jak reszta i całkiem dobrze to wygląda.U nas Panowie wykańczają poddasze,a ja "szlifuję" wizje łazienek, jestem już bliżej niż dalej.Pozdrawiam,K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 04.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witajcie, Szmerglaku..ale pognaliście do przodu:) Pięknie. Widzę,że narożnik miedzy oknami salonowymi jest jak reszta i całkiem dobrze to wygląda. U nas Panowie wykańczają poddasze,a ja "szlifuję" wizje łazienek, jestem już bliżej niż dalej. Pozdrawiam, K. Witaj Tosiu pognaliśmy, jednak przed nami jeszcze 3 duże etapy przed wnętrzami - pianka pod dach, kotłownia i oczyszczalnia, potem już tylko kafelki, etc. Rozpoczęliśmy również pracę nad ogarnięciem ogrodu tak, aby w 2013 coś sobie już rosło prócz chwastów Pozdrawiamy i czekamy na fotki ! B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrLure 12.10.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam budowniczych KAMERALNEGO 4 Zaczęliśmy budowę w marcu 2012. Kilka fotek stanu obecnego. Pozdrawiam z Polkowic i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 18.10.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witajcie Kameralni, czy macie jakieś pomysły na oświetlenie domu z zewnątrz?Myślę nad punktowym oświetleniem od dołu, doświetleniem wzdłuż bramy garażowej. Chciałbym doświetlić jeszcze wejście oraz taras główny i mniejszy taras na wyjściu z sypialni i właśnie w tych kwestiach nie bardzo mam pomysł. Poprowadziliśmy przewody audio na zewnątrz (główny taras). Czasami przydaje się jakaś nastrojowa muzyka na tarasie. pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 07.11.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witaj Tomek, oświetlamy punktowo z podbitki + oświetlenie kinkietowe. To nad czym się aktualnie głowimy to - TARAS (Y) Napisz proszę jak rozwiązałeś kwestię tarasów - planujemy centralny oraz mniejszy przy oknie od sypialni. Pytanie brzmi czy je łączyć czy też wykonać jako osobne - niezależne ? Aktualnie działamy w kotłowni i na poddaszu Do pozostałych 'KAMERALNYCH" prośba o zdjęcia Waszych schodów - tutaj też mamy niezły mętlik... pozdrawiamy Wszystkich ! B&P Witajcie Kameralni, czy macie jakieś pomysły na oświetlenie domu z zewnątrz? Myślę nad punktowym oświetleniem od dołu, doświetleniem wzdłuż bramy garażowej. Chciałbym doświetlić jeszcze wejście oraz taras główny i mniejszy taras na wyjściu z sypialni i właśnie w tych kwestiach nie bardzo mam pomysł. Poprowadziliśmy przewody audio na zewnątrz (główny taras). Czasami przydaje się jakaś nastrojowa muzyka na tarasie. pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 16.11.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Witaj Tomek, oświetlamy punktowo z podbitki + oświetlenie kinkietowe. To nad czym się aktualnie głowimy to - TARAS (Y) Napisz proszę jak rozwiązałeś kwestię tarasów - planujemy centralny oraz mniejszy przy oknie od sypialni. Pytanie brzmi czy je łączyć czy też wykonać jako osobne - niezależne ? B&P Witaj, u nas również dwa tarasy. Nie będziemy ich ze sobą łączyli. Przed sypialnią robimy mały taras obejmujący wyjście z sypalni (całe okno) i z pokoju obok (u nas jest to pokój synka). Głębokość tarasu około 1,5m. Tak aby zmieściło się jakieś krzeseło lub wygodny leżak. Uważam, że pomysł z tarasem przy sypialni jest trafiony w 100%. Już sobie wyobrażam letni ciepły wieczór, gwiaździste niebo, lampka wina.. Jak wcześniej napisałem tarasów nie łączymy ze sobą. Główny taras obejmuje podcień wzdłuż ściany i na wysokości okna wychodzi w stronę ogrodu na ok. 4m. Pod ścianą będzie przewidziane miejsce na ogrodową kanapę i kącik do poczytania. Główna cześć tarasu to przede wszystkim miejsce na wspólny posiłek, grilla, opalanie, itp. U nas główny taras wychodzi dość wysoko i będzie robiona skarpa. Na tym etapie rozmyślamy, którędy zrobić zejście do ogrodu, czym obsadzić skarpę i jak to wszystko ogólnie skomponować. Ogród i tarasy na wiosnę. pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 16.11.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Witajcie Kameralni My niemal zakończyliśmy prace na budowie na ten rok. Oto stan na dziś: W grudniu (dodatkowy rabat) zamawiamy okna, padło na Oknoplus z Krakowa, kolor montana. Suwanki w salonie będą HST wg projektu, W sypialni 180 z ruchomym słupkiem, dwa pozostałe pokoje - okna 110x230, powiększona łazienka - 2 x 80x230. Zastanawiamy się jeszcze czy zwiększyć wysokość okna w kuchni i garażu o 10cm (dolna linia okna zostałaby opuszczona o 10cm) - zmienialiście coś w tym miejscu u siebie? Zmuszeni byliśmy wykuć drzwi do kotłowni zamiast okna, będzie tam stał piec na pellet / ekogroszek. pozdrawiamy Michał i Magda Edytowane 16 Listopada 2012 przez misiupl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrLure 18.11.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) TOSIA08 witam Cię serdecznie, bardzo ładnie zapowiada się ta drewniana elewacja:yes:. Proszę napisz jaka jest kolorystyka okien, podbitki i elewacji drewnianej. Zapewne starałaś się to dopasowac. Ja jestem na etapie prac elewacyjnych. Przygotowuję się do wyboru drewna na podbitkę i elewację. Zamierzam zrezygnować z drewna na elewacji bocznej. Co ty na to? Oto foty z mojej budowy KAMERALNEGO 4. Pozdrawiam wszystkich budowniczych KAMERALNYCH. Edytowane 18 Listopada 2012 przez MrLure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 20.11.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) TOSIA08 witam Cię serdecznie, bardzo ładnie zapowiada się ta drewniana elewacja:yes:. Proszę napisz jaka jest kolorystyka okien, podbitki i elewacji drewnianej. Zapewne starałaś się to dopasowac. Ja jestem na etapie prac elewacyjnych. Przygotowuję się do wyboru drewna na podbitkę i elewację. Zamierzam zrezygnować z drewna na elewacji bocznej. Co ty na to? Oto foty z mojej budowy KAMERALNEGO 4. Pozdrawiam wszystkich budowniczych KAMERALNYCH. [ATTACH=CONFIG]149236[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]149237[/ATTACH] Hej Kameralni! O kolorystyce juz pisałam we wcześniejszych postach (okna-Dąb irlandzki,deski elewacyjne- dąb)ja równiez nie robiłam drewna na bocznej ścianie domu. misiupl- jak miło zobaczyć Wasz dom:),powiększyliście ten otwór przy schodach, tak jak u mnie?Pozdrawiam Was ciepło:) fajną macie okolicę, duża działka...super U nas dzieje się dużo, mamy już podłączone obydwa piece, w domu jest ciepło i miło,zrobione sa już gładzie, jestesmy po pierwszym malowaniu, w górnej łazience sa już płytki, jest kominek, układamy płytki w salonie, za 2 tygodnie układamy podłogi na poddaszu i kończymy malowanie, potem zabieramy sie do głównej łazienki...sporo tego...a na początku grudnia montujemy schody...realna staje sie przeprowadzka na początku lutego Dzisiaj odebrałam tez z UG nr dla naszego domu..fajne uczucie, kurierzy przestana błądzić po okolicznych lasach:D Elewacja drewniana w zasadzie skończona (brakuje 3 ostatnich desek-ale chce je zamontować dopiero na wiosnę po położeniu tynku)Mamy tez już drzwi wejściowe- całkiem nieźle wyszły. Nawieźliśmy sporo ziemi i w końcu z dość wysokiego cokołu, zrobił się cokolik- na tym mi szczególnie zależało od strony tarasów,żeby łagodnie schodzić z tarasu na trawę (trawa to jednak ciagle odległe marzenie ścietej głowy) Pozdrawiam Wszystkich budujących!! Kasia Edytowane 20 Listopada 2012 przez Tosia08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 20.11.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 21.11.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Tosia - otwór na schody powiększony, dzięki raz jeszcze za porady ponawiam pytanie o okno kuchenne i garażowe - czy zwiększaliście ich wysokość czy zostawialiście wg projektu - długie i dość wąskie? wielkiego pola do popisu tam nie ma, ale może warto o te 10cm powiększyć czy instalowaliście w oknach albo ścianach nawiewniki? Edytowane 23 Listopada 2012 przez misiupl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 26.11.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Czołem Kameralni! kilka fotek z ocieplenia dachu. Położenie piany - czas 15h, grubość 20 cm, mostki terminczne - 0 pozdrawiamy B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 27.11.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 [ATTACH=CONFIG]149651[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149652[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149653[/ATTACH]fotki Witam super wygląda ) proszę podpowiedzieć jaki to rodzaj klinkieru ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 27.11.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Tosia - otwór na schody powiększony, dzięki raz jeszcze za porady ponawiam pytanie o okno kuchenne i garażowe - czy zwiększaliście ich wysokość czy zostawialiście wg projektu - długie i dość wąskie? wielkiego pola do popisu tam nie ma, ale może warto o te 10cm powiększyć czy instalowaliście w oknach albo ścianach nawiewniki? Witam okno kuchenne proponuje zostawić w wymiarach jak w projekcie, Okno kuchenne wychodzi ponad blatem jak zostanie powiększone to będzie na wysokości blatu, bo górna linia okien raczej powinna być zachowana. my w swoim Kameralny 2 zlikwidowaliśmy okno w kotłowni a zrobiliśmy drzwi zaś w garażu są dwa okna z luksferów. pozdrawiam Patrycja Edytowane 27 Listopada 2012 przez PatrycjaRZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 27.11.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ja również (podobnie jak Patrycja) uważam,że górną linię okien powinniście zachować, dla urody domu:)Jeśli chodzi o okno kuchenne:- ja zachowałam wymiary z projektu (u mnie wszystkie garaż , kotłownia i kuchnia)są 10 cm wyżej,ale w jednej linii-okno kuchenne jeśli chcecie możecie powiększyć, wtedy blat kuchenny moglibyście zrobić w linii parapetu, tzn. blat kuchenny byłby jednocześnie parapetem okna, znam takie rozwiązania i sprawdzają się (uważajcie tylko, jeśli planujecie pod oknem zlew na baterię,żeby dało się to okno otworzyć, chociażby do mycia) Megisha- jeśli możesz pokaż proszę fotki Twojego domu z jakiejś szerszej perspektywy, bardzo jestem ciekawa jak wygląda ten dom z zupełnie innymi oknami. Podłogówka to jednak super sprawa!Wnętrza bez grzejników, choćby nie wiem jak ozdobnych są super, moi znajomi (jeszcze nieświadomi,ze mamy takie ogrzewanie)zachodzili w głowę jak to jest,że nie ma grzejników a tak ciepło. Początkowo z wielkim żalem,żegnałam moje lite deski w salonie,ale kiedy ujrzałam ułożone już płytki (Settecento Naturalia) to mi przeszło:) Szmerglaku, nieźle to wygląda... Głowię się nad wyborem drzwi wewnętrznych...Duże te ościeżnice, poleci po kieszeni... Pozdrawiam Was serdecznieKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 27.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 polecam drzwi firmy ENTRA oto kilka fotek ) pomimo drobnych problemów ogólnie jestem z nich zadowolona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 27.11.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Patrycja, na elewacji mamy rodzaj tynku cementowego który wygląda identycznie jak cegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 27.11.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Załączam jeszcze 2 fotki z bałaganu przy elewcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts