Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie Kameralni!!

Megisha- dzięki za fotki, bardzo sympatycznie prezentuje się Wasz Kameralny, przy wiatrołapie macie garderobę z oknem?czy to okno jest po prostu w wiatrołapie?widzę,ze powierzchnia nad garażem tez jest zagospodarowana, jest tych metrów co?:)

świetnie wygląda ta opaska pod okapem, którą dodatkowo wyróżniliście kolorem, to fajny pomysł-alternatywa dla tego paska boniowego w projekcie, to mi się podoba

Patrycjo- masz porządne drzwi, Entra to bardzo dobra firma, kto nie widział tych drzwi na zywo, to potwierdzam ich wysoką jakość wykonania, Entra produkuje teraz swoje drzwi wewnętrzne pod nazwą ASILO, sama Entra poszła bardziej w produkty techniczne (drzwi techniczne itp),ale to wciąż ten sam producent.Przeglądałam katalogi Asilo i widzę,ze cenowo też jest ok, a nawet lepiej niż było od nazwa Entra

Przeprowadzka na Boże Narodzenia jest już nierealna, poniewaz odpuściłam już pod koniec października:P

Górę mamy już praktycznie wykończoną, na dole brakuje juz tylko podłóg drewnianych w sypialniach. Wczoraj dowieźli nam płytki do dolnych łazienek,a dzisiaj moja misją jest zamówienie wszystkich sanitariatów do łazienek.

Jest super, piec gazowy grzeje, mamy za soba już pierwszy ogień w kominku, zaliczyłam nawet taniec z mopem po płytkach na parterze...po tym tańcu refleksja była taka..'jak ja to wszystko ogarnę?" hehe

Ściany są zagruntowane do malowania, więc juz trochę mniej tego białego pyłu,ale jednak ciągle wychodzi i się ze mną droczy.

Czy komuś z Was uda przeprowadzic się na święta?:)

Pozdrawiam zimowo,

kasia

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Wrzucam link do albumu ze zdjeciami Kameralny 3 z drobnym powiekszeniem u gory, powierzchnia nad salonem przerobiona na pokoj gospodarczy tzn. Rekuperator, centralki itd.

Prosze o sugestie co do wykonanych prac.

Link

https://picasaweb.google.com/104981975834663694685/22Grudnia201202?authkey=Gv1sRgCN2Eq53i7OO2kAE

Aktualnie

Instalacja pradowa

Odkurzacz centralny

Okablowanie alarm

Wod-Kan CO piony,poziomy

Jutro welna... dalej tynki, wylewki, regipsy itd.

Jakie tynki polecacie i ile metrow u Was wyszlo (wewnatrz)

Okna: Okno Plus kolor Montana

Brama garazowa: Wisniowski White cream

Dachowka: Brass Tegalit

Doswietle w drzwiach do przerobienia bo mialo byc bez poprzeczki po srodku.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam wszystkich budujących

Czyżby forum utknęło? Czy ktoś już się wprowadził lub jest w trakcie przeprowadzki? Ja jestem w trakcie projektu kuchni i już po dopiętych szczegółach dwa razy go zmieniałam. Jestem ciekawa Waszych kuchni? Może ktoś się pochwalić? Chociaż kolorystycznie. NIe myślałam, że to będzie spędzało mi tyle snu z powiek!!! Kwestia budowlana i estetyczna na zewnątrz były wybiarane prawie spontanicznie a tu teraz taka luka:o Strach mysleć o łazienkach. W sumie też wybrane ale myślę, że jak przyjdzie kupować to będzie znowu :confused:

Witam wszystkich budujących

Czyżby forum utknęło? Czy ktoś już się wprowadził lub jest w trakcie przeprowadzki? Ja jestem w trakcie projektu kuchni i już po dopiętych szczegółach dwa razy go zmieniałam. Jestem ciekawa Waszych kuchni? Może ktoś się pochwalić? Chociaż kolorystycznie. NIe myślałam, że to będzie spędzało mi tyle snu z powiek!!! Kwestia budowlana i estetyczna na zewnątrz były wybiarane prawie spontanicznie a tu teraz taka luka:o Strach mysleć o łazienkach. W sumie też wybrane ale myślę, że jak przyjdzie kupować to będzie znowu :confused:

Witamy, faktycznie forum się przytkało - wszyscy wykańczają wnętrza a przy okazji portfele :)

Aktualnie skończyliśmy poddasze i schodzimy (póki co po drabinie - schody w marcu) z pomysłami na parter, gdzie kotłownia od listopada hula i wygrzewa budynek... W lutym łazienka, podłogi, drzwi, kuchnia, i meblowanie - to niełatwy moment budowy.

W temacie kuchni, wybraliśmy Jukon 662 http://www.rust.com.pl/witt_kuchnie-galeria_kuchni - realizacja u Pana stolarza z okolic Poznania :)

pozdrowienia dla forumowiczów !

B&P

Witam, Szmeglak kuchnia bardzo ładna, zupełnie coś innego jak w wizualizacji Kameralnego. Dziś zrobiłabym kuchnie zupełnie inaczej. Okno kuchenne było by również do podłogi i na środku wyspa no ale juz jest za późno. Ja chcę aktualnie białe fronty wysoki połysk a blat czarny ( kamień lub cos innego, nie wiem co mi mój stolarz zaproponuje bo jeszcze nic nie wie o kolejnych zmianach). Odcienie brązu wykluczam ze względu na okna złoty dąb i w podobnym kolorze ma być podłoga. Jak tylko coś się u mnie ruszy to wrzucę kilka fotek i z niecierpliwością czekam na Wasze realizacje... Powodzenia i żeby kasa się Was trzymała :):):)

Witajcie,

ja również "walczę" z kuchnią, ostatnie chwile przed przeprowadzką są mega-koszmarne!!

Za tydzień montują nam drzwi wewnętrzne, zostanie olistwowanie ścian.

Przeprowadzamy się chyba za miesiąc.

jak zrobi sie ciepło biorę się za działkę, musimy dokończyć elewację, zrobic kostkę i taras drewniany...

Pozdrawiam,

K.

Witajcie Kameralni,

pochwalcie się swoimi wnętrzami - łazienki, saloon, kuchnie, może schody ? :)

Tosiu, planujemy również drewniany taras - napisz proszę czy u Was będzie on połączony z tarasem dla obu sypialni od strony południowej czy tylko będzie "wychodził" z salonu ?

pozdrawiamy B&P

Witam,

taras mam zaplanowany w tej części co w projekcie,ale też wzdłuż drugiego okna.Podsypaliśmy ziemi, wyjście z pokoju i sypialni praktycznie będzie "na trawę" będzie tam jednak jeden stopień.Jaki , główkuję nad tym, mam kilka pomysłów i nie mogę się zdecydować.

Co do wnętrz, to moje są monochromatyczne (biały, czarny, trochę beżu,szarości i drewno dąb) nie mam ani jednej kolorowej sciany oprócz cegły (która mam w wiatrołapie i w górnej łazience). Wszystkie łazienki identyczne, biało,szaro,drewniane.Nudy hehehe

Schody tak jak na zdjęciu, stopnice będa dębowe.Układ jest inny niż w projekcie, nie chciałam drugiego zabiegu.Otwór w projekcie 150cm, u nas jest 180cm.

30012013154.jpg

Pozdrawiam,K.

Witam,

taras mam zaplanowany w tej części co w projekcie,ale też wzdłuż drugiego okna.Podsypaliśmy ziemi, wyjście z pokoju i sypialni praktycznie będzie "na trawę" będzie tam jednak jeden stopień.Jaki , główkuję nad tym, mam kilka pomysłów i nie mogę się zdecydować.

Co do wnętrz, to moje są monochromatyczne (biały, czarny, trochę beżu,szarości i drewno dąb) nie mam ani jednej kolorowej sciany oprócz cegły (która mam w wiatrołapie i w górnej łazience). Wszystkie łazienki identyczne, biało,szaro,drewniane.Nudy hehehe

Schody tak jak na zdjęciu, stopnice będa dębowe.Układ jest inny niż w projekcie, nie chciałam drugiego zabiegu.Otwór w projekcie 150cm, u nas jest 180cm.

[ATTACH=CONFIG]169312[/ATTACH]

Pozdrawiam,K.

Tosiu schody wyglądają super czekam z niecierpliwością na resztę fotek :)) pozdrawiam Patrycja

Witam,

[ATTACH=CONFIG]169312[/ATTACH]

Pozdrawiam,K.

Fajnie te schody wygladają w świetle tego powiększonego otworu. Ja też nie chciałem schodów o konstrukcji drewnianej i robię betonowe :)schody.jpg

pozdro K!

Witam, nasz Kameralny coraz bliżej celu :) Aktualnie mała przerwa,w lutym ruszamy z wykończeniem co potrwa do października. Od grudnia jest już cieplutko aż szkoda, że jeszcze nie można mieszkać. Dorzucam kilka fotek. Pozdrawiam Laura[ATTACH=CONFIG]161151[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161153[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161155[/ATTACH]

czy możesz podać producenta drzwi wejściowych? Bardzo fajne.

pozdro K!

Witam, ja ma drzwi z firmy wiatrak ( http://www.wiatrak.biz.pl ) moje są dębowe dlatego kolor trochę ciemniejszy jak okna - są plastikowe z okleiną w kolorze złotego dębu. Z drzwi jestem bardzo zadowolona. Są stabilne a co najważniejsze bardzo ciepłe, dlatego jak na razie zrezygnowaliśmy z drzwi łączących wiatrołap z holem. Pozdrawiam

PS. Już mam gotowe projekty łazienek ( każda jednak w innym kolorze :)) i kuchnia również gotowa :):):):) teraz tylko kasę kręcić i od maja ruszamy pełną parą !!!!

• 2 weeks później...

Witam wszystkich, u mnie na razie tylko drobne prace i czekamy na przypływ funduszy.

Zamieszczam zdjęcie mojej kuchni - szmerglak widzę że wzorowalismy się na podobnym projekcie u nas po drobnych modyfikacjach wyglada to tak:

górne szafki pierwszy stopień szarości a dolne fornir jesion srebrny, blaty granit czarno szary

trochę odbija się telewizor co zmienia kolor i jeszcze nie położyliśmy kafli, ale już wkrótce :-)DSC_0613.jpg

Witamy Kameralnych,

forum powoli ze snu zimowego się budzi i dobrze, gdyż wiosna za oknem i na zewnątrz z pracami wnet wyjść nam trzeba będzie :)

U nas już są - drzwi zewnętrzne. Wewnętrzne wraz ze schodami - za miesiąc :) podzielcie się proszę zdjęciami z aranżacji tarasu - tu cały czas burza mózgów trwa...

P.s. Megisha, bardzo ładna kuchnia :) nasza się produkuje..

pozdrawiamy B&P

IMG-20130305-01493.jpg

IMG-20130305-01494.jpg

Witajcie!!!

Megisho, czy to znaczy,że już mieszkacie?Sympatyczna ta twoja kuchnia:) Jaki granit macie w kuchni?

Piotrze u Ciebie widzę,że stylistycznie odbiegacie od wizualizacji proponowanych przez pracownię Domy z Wizją, to może być ciekawe.Ten dom naprawdę daje mnóstwo możliwości.Piękny kolor drzwi!

U nas wszystko zmierza do wielkiego finału.

Dzisiaj zakończyliśmy schody, dla mnie są super, debowe stopnice postawiły kropke nad "i".

Kuchnia będzie skończona w poniedziałek (wydłużył nam się czas oczekiwania na niektóre sprzęty, które były na specjalne zamówienie)

W sobotę wytapetowałam ściane w pokoju mojej Tosi (córki)-dziewczę zachwycone.

Ogólnie jeszcze sporo do dokończenia (głównie zabudowy mebli).

Coraz bardziej widać charakter domu.

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu czeka nas pzreprowadzka , która maksymalnie mnie przeraża. Przeglądam to co zgromadziłam przez 8 lat w obecnym mieszkaniu, nie wszystkie przedmioty dostaną bilet do nowego świata :D

Szmerglaku, jesli chodzi o taras, to czekamy na ciepłe, słoneczne dni i wysokie temperatury.Chciałabym go juz mieć na "majówkę".Zobaczymy.

projekt już mam, wszystko przygotowane, trzeba go po prostu wykonać.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie,

obudźcie się wiosennie z nowa energią do dalszego działania.

Kasia

Witajcie Kameralni super że kolejne osoby wprowadzają się do Kameralnego będzie mieszkać się wam super :)) Tosiu ja mam do Ciebie pytanko czytam że już lada dzień będziesz robić taras masz jakaś wycenę???? My dopiero w tym roku chcemy robić wiadomo fundusze :)) zarazie mamy z palet i przygotowane marki ale jeszcze nie wycenialiśmy mimo braku tarasu kawę można wypić "na tarasie" :))

Megisha ciekawy projekt kuchni ja w swojej też zrobiłam wyspę ale mam z jednej strony szafki a z drugiej można siedzieć na całej długości :))

Szmerglak piękne drzwi

pozdrawiam

ps. ja teraz po półtora roku mieszkania przymierzam się do aranżacji okien w salonie i kuchni :))

Witam. Ostatnio pojawiające się opisy dotyczą wykończeniówki ;) a my jesteśmy prawie na starcie .... Super że sporo piszecie ale jeżeli można było by prosić to zamieszczajcie więcej zdjęć. Może jakiś filmik na YOUTUBIE?? Postarajcie się ;) Gdyby ktoś potrzebował to sprzedaję instalacje centralnego chętnie pomogę w doborze urządzeń i rozwiąże Wasz problemy. Dla kameralnych dodatkowy rabacik .....

fundamenty1.jpg

Pamiętacie ten etap!!!! Za miesiąc ściany..

Miłego sezonu do roboty

Witam wszystkich,

Można powiedzieć że mieszkamy już 2 miesiące jednak nadal trwają prace.

Nasz kameralny odbiega od projektu gdyż całość przerabialiśmy pod nasze potrzeby i lokalizację. Okna w elewacji frontowej wychodzą niestety na ruiny dawnego pgr więc zdecydowaliśmy się je zmniejszyć itp.

Jeśli chodzi o wnętrze to nadal wybieramy meble, schody, taras zależało nam aby jak najszybciej się wprowadzić a przejście z 32 m2 na 200 to i tak komfort. Mamy zrobione łazienki, zdjęcie wc poniżej. Blat w kuchni to Nero Santa Lucia albo coś takiego, u lokalnego kamieniarza 2500zł z montażem.

DSC_0589.jpg