Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam po sporej przerwie,

jutro przychodzi Pan na pomiar bramy i muszę zdecydować czy przetłoczenia wąskie i kolor drewnopodobny (winchester) czy slick i kolor jasno szary. Pokażcie proszę swoje bramy.

U mnie w pomiarze wyszło 5 metrów szerokości - i dostałem takie wyceny Wiśniowski - 5 tysiaków, hormann- coś koło 7 tysiaków, a Normstahl prawie 8 tysięcy, a i jeszcze BramTECH 4,900 - Wybieram Wiśniowskiego ;) jakość OK i cena dobra podobno Normstahl to Mercedes ale bez przesady nie przepłacę 3 tysięcy.

Pozdrawiam

Witam, budujących .

Własnie jestem na etapie układania dachówki Brass Tegalit Protegon mam pytanie do osób układających tą dachówkę jak rozwiązaliście wykonanie trójników oraz gąsiorów początkowych których niestety ten system nie posiada .

Proszę o pokazanie zdjęć rozwiązań : . [email protected]

Z góry dziękuje

Pozdrawiam,

Witam,

kolejny "Kameralny" tym razem "4" powstanie w Dobrej pod Szczecinem :)

pozdrawiamy Kameralnych

A i E

w załaczniku nasze zmiany w kameralny. Połaczylismy dwa pokoje robiac pokój +gareroba, i w zamian tego z garderoby i łazienki - zrobiliśmy tylko łazienkę. Zmieniliśmy też troszke bieg schodów i zamieniliśmy miejscami dwa okna w sypialni/garderoba.

kameralny 4 zmiany.jpg

Edytowane przez stecu77

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam. My zaczeliśmy w kwietniu także systemem gospodarczym i na tą chwilę kończymy ściany.Raczej to wszystko na ten rok bo jedziemy bez kredytu. Pozdrowienia z Gniezna.:D

Witajcie,

My jesteśmy z Gniezna i budujemy ten sam projekt w Jerzykowie. Zaczynamy od wiosny. Prosimy o kontakt do Was aby zobaczyć na żywo domek...

Pozdrawiamy

Nina i Michał tel:693693752

Witam.Jestem tu nowy an tym forum lecz tez zamierzam zrealizowac wspaniały projekt Kameralny 4 z żoną:) Jestesmy dopiero na etapie czekania na decyzje o warunkach zabudowy ale juz sporo wiemy na temat Kameralnego:) Czy ktos realizuje projekt Kameralny4 bądź 3 w niedalekich okolicach warszawy by modz obejrzec jak idzie na zywo budowa i wspolnie w zaprzyjaźnionym gronie doczekiwac sie coraz trudniejszych etapów budowy:)

Witam,

Od jakiegoś czasu zastanawialiśmy się nad projektem Kameralny 4:) Dzięki uprzejmości forumowiczów udało nam sie nawet obejrzeć realizację:) Obecnie jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę i na wiosnę zacyznamy budowę. Mam nadzieje, że uda nam się uzyskać kilka wskazówek podczas budowy:)

Pozdrawiam,

Piotr

• 2 weeks później...

Witam,

Jako, że w przyszłym roku rozpoczynamy budowę jesteśmy w trakcie szukania ekipy. Na razie mamy oferty na poziomie 70 tyś za robociznę. Fundamenty + ściany + dach z czego sam dach to około 30 tyś. Szczerze, spodziewałem się delikatnie niższych ofert. Jakie macie doświadczenia z obecnymi cenami? Na ile są one racjonalne?

Pozdrawiam,

Piotr

Moge wam postawic kameralnego pod sam dach tylko bez kladzenia dachowki bo nie klade dachowek, wszelkie inne pokrycia tylko nie dachowke. Ja u siebie na kameralnym 4 bede kladl blache na rabek stojacy emka clik z bud matu. Ogolnie to mam firme budowlana jakby komus cos trzeba bylo:) chetnie sluze pomoca

• 3 weeks później...

Widzę, że forum delikatnie upadło...postaram się jednak na bieżąco opisać nasze postępy ... może akurat komuś się przyda. Mamy nadziej, że ktoś będzie budował na bieżąco.

Na dzień dzisiejszy mamy większość papierów i w przyszłym tygodniu złożymy całość do pozwolenia na budowę.

Wybraliśmy ekipę. SSO będzie nas kosztował 75 tyś (robocizna) Fundamenty / Izolacja / Ściany / Strop / Dach z oknami.

Mieliśmy 5 ofert z czego najniższa 65tyś a najwyższa 80 tyś. Wybraliśmy tych najdroższych z 5 tyś rabatu. Ekipa konkretna z polecenia - 5 osób. Znają sie na rzeczy - bez gadania typu .. będzie Pan zadowolony. Budują domy po kolei więc na wiosnę mieli już zlecenie. U nas zaczynają od czerwca/lipca 2014. Jak będę miał umowę to rozpiszę kroki z cenami. Pozostałe ekipy ok ale mało konkretne. Jak z nimi rozmawiałem to mówili że za 45 tyś zrobią ... ale jak zaczeli czytać projekt ... ta sama śpiewka, że to jak dwa domy - dużo dachu - betonu ścian etc. Myślę, że wybraliśmy rozsądnie, żwłaszcza że nasi znajomi mieli porblemy z niesolidnymi ekipami.

Powoli zaczniemy liczyć matriały w szczegółach to się podzielmy informacjami.

Pozdrawiam,

Piotr

WITAM

Jestem posiadaczem domu Kameralny 2 Domy z wizją. Dlatego w tym wątku pozwole sobie zaoferować okna o wymiarach, które są charakterystyczne dla projektów Kameralny 1,2,3. Okna są zamontowane 1 rok temu-Oknoplast ( panoramiczne-salon, balkonowe-sypialnia i pojedyńcze sypialnia. Wymiaary mogę podać oczywiscie dokładne wraz ze specyfikacją,jezeli ktos będzie zainteresowany potęznymi oszczędnościami na tych oknach to zapraszam. Niestety ze względu na specyficzne okoliczności środowiskowe jestem zmuszony do zamiany pieknych okien z projektu na duzo duzo mniejsze. Cena będzie wybitnie atrakcyjna.pozdrawiam Andrzej

Witam. Czy ktoś stosował u siebie w domu żywice na posadzkach bądż ma zamiar stosowac?Zastanawiam sie nad zastosowaniem własnie żywicy uretanowo-epoksydowej zamiast oblesnych i prechistorycznych płytek na podłodze i chciałbym sie dowiedziec moze coś wiecej z praktycznego wizerunku u kogoś z was:)