misiupl 11.09.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam po sporej przerwie,jutro przychodzi Pan na pomiar bramy i muszę zdecydować czy przetłoczenia wąskie i kolor drewnopodobny (winchester) czy slick i kolor jasno szary. Pokażcie proszę swoje bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 11.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam po sporej przerwie, jutro przychodzi Pan na pomiar bramy i muszę zdecydować czy przetłoczenia wąskie i kolor drewnopodobny (winchester) czy slick i kolor jasno szary. Pokażcie proszę swoje bramy. U mnie w pomiarze wyszło 5 metrów szerokości - i dostałem takie wyceny Wiśniowski - 5 tysiaków, hormann- coś koło 7 tysiaków, a Normstahl prawie 8 tysięcy, a i jeszcze BramTECH 4,900 - Wybieram Wiśniowskiego jakość OK i cena dobra podobno Normstahl to Mercedes ale bez przesady nie przepłacę 3 tysięcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 11.09.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Oczywiście wszystkie bramy z napędem i 2 piloty bez żadnych zamków i klamek - różni producenci napędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 11.09.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam wstawiam mój domek z dachem pokrytym dachówką firmy TONDACH - STODO 12 ANGOBA ANTRACYT, Na mój dach przy poszerzeniu dachu o 80 cm (domek od strony sypialny poszerzony został o 1,5 m) o wyszło 24 tysiące zł brutto przy 23% vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielo1983 19.09.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witam, budujących .Własnie jestem na etapie układania dachówki Brass Tegalit Protegon mam pytanie do osób układających tą dachówkę jak rozwiązaliście wykonanie trójników oraz gąsiorów początkowych których niestety ten system nie posiada .Proszę o pokazanie zdjęć rozwiązań : . [email protected] Z góry dziękujePozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 20.09.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 cześć, wybraliśmy Wiśniowskiego szer. 5m kolor winchester - od roku hula i wszystko jest OK Wymieniliśmy tylko 1 pilota, który nie wytrzymał warunków budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 20.09.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Już zamówiliśmy, krispol, kolor okien czyli montana/winchester z wąskimi przetłoczeniami, oczywiście 5m szeroka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stecu77 24.09.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Witam, kolejny "Kameralny" tym razem "4" powstanie w Dobrej pod Szczecinem pozdrawiamy Kameralnych A i E w załaczniku nasze zmiany w kameralny. Połaczylismy dwa pokoje robiac pokój +gareroba, i w zamian tego z garderoby i łazienki - zrobiliśmy tylko łazienkę. Zmieniliśmy też troszke bieg schodów i zamieniliśmy miejscami dwa okna w sypialni/garderoba. Edytowane 29 Września 2013 przez stecu77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrupek.kukurydziany 12.10.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Ja wybrałem BRAAS TEVIVĘ też betonowa i ma trójniki. Słyszałem, że zamawiają trójniki od Tevivy i kolory i wymiary pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baasior 03.11.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Witam. My zaczeliśmy w kwietniu także systemem gospodarczym i na tą chwilę kończymy ściany.Raczej to wszystko na ten rok bo jedziemy bez kredytu. Pozdrowienia z Gniezna. Witajcie, My jesteśmy z Gniezna i budujemy ten sam projekt w Jerzykowie. Zaczynamy od wiosny. Prosimy o kontakt do Was aby zobaczyć na żywo domek... Pozdrawiamy Nina i Michał tel:693693752 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus110590 04.11.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Witam.Jestem tu nowy an tym forum lecz tez zamierzam zrealizowac wspaniały projekt Kameralny 4 z żoną Jestesmy dopiero na etapie czekania na decyzje o warunkach zabudowy ale juz sporo wiemy na temat Kameralnego:) Czy ktos realizuje projekt Kameralny4 bądź 3 w niedalekich okolicach warszawy by modz obejrzec jak idzie na zywo budowa i wspolnie w zaprzyjaźnionym gronie doczekiwac sie coraz trudniejszych etapów budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubase83 05.11.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witam, Od jakiegoś czasu zastanawialiśmy się nad projektem Kameralny 4:) Dzięki uprzejmości forumowiczów udało nam sie nawet obejrzeć realizację Obecnie jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę i na wiosnę zacyznamy budowę. Mam nadzieje, że uda nam się uzyskać kilka wskazówek podczas budowy:) Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus110590 06.11.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Nie ma zadnej budowy w okolicy warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubase83 17.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam, Jako, że w przyszłym roku rozpoczynamy budowę jesteśmy w trakcie szukania ekipy. Na razie mamy oferty na poziomie 70 tyś za robociznę. Fundamenty + ściany + dach z czego sam dach to około 30 tyś. Szczerze, spodziewałem się delikatnie niższych ofert. Jakie macie doświadczenia z obecnymi cenami? Na ile są one racjonalne? Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus110590 17.11.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Jakie pokrycie dachu u ciebie bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubase83 18.11.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Jakie pokrycie dachu u ciebie bedzie? Zakładamy dachówkę ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus110590 19.11.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Moge wam postawic kameralnego pod sam dach tylko bez kladzenia dachowki bo nie klade dachowek, wszelkie inne pokrycia tylko nie dachowke. Ja u siebie na kameralnym 4 bede kladl blache na rabek stojacy emka clik z bud matu. Ogolnie to mam firme budowlana jakby komus cos trzeba bylo:) chetnie sluze pomoca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubase83 09.12.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Widzę, że forum delikatnie upadło...postaram się jednak na bieżąco opisać nasze postępy ... może akurat komuś się przyda. Mamy nadziej, że ktoś będzie budował na bieżąco. Na dzień dzisiejszy mamy większość papierów i w przyszłym tygodniu złożymy całość do pozwolenia na budowę. Wybraliśmy ekipę. SSO będzie nas kosztował 75 tyś (robocizna) Fundamenty / Izolacja / Ściany / Strop / Dach z oknami. Mieliśmy 5 ofert z czego najniższa 65tyś a najwyższa 80 tyś. Wybraliśmy tych najdroższych z 5 tyś rabatu. Ekipa konkretna z polecenia - 5 osób. Znają sie na rzeczy - bez gadania typu .. będzie Pan zadowolony. Budują domy po kolei więc na wiosnę mieli już zlecenie. U nas zaczynają od czerwca/lipca 2014. Jak będę miał umowę to rozpiszę kroki z cenami. Pozostałe ekipy ok ale mało konkretne. Jak z nimi rozmawiałem to mówili że za 45 tyś zrobią ... ale jak zaczeli czytać projekt ... ta sama śpiewka, że to jak dwa domy - dużo dachu - betonu ścian etc. Myślę, że wybraliśmy rozsądnie, żwłaszcza że nasi znajomi mieli porblemy z niesolidnymi ekipami. Powoli zaczniemy liczyć matriały w szczegółach to się podzielmy informacjami. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
and25rew 14.12.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 WITAMJestem posiadaczem domu Kameralny 2 Domy z wizją. Dlatego w tym wątku pozwole sobie zaoferować okna o wymiarach, które są charakterystyczne dla projektów Kameralny 1,2,3. Okna są zamontowane 1 rok temu-Oknoplast ( panoramiczne-salon, balkonowe-sypialnia i pojedyńcze sypialnia. Wymiaary mogę podać oczywiscie dokładne wraz ze specyfikacją,jezeli ktos będzie zainteresowany potęznymi oszczędnościami na tych oknach to zapraszam. Niestety ze względu na specyficzne okoliczności środowiskowe jestem zmuszony do zamiany pieknych okien z projektu na duzo duzo mniejsze. Cena będzie wybitnie atrakcyjna.pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus110590 19.12.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Witam. Czy ktoś stosował u siebie w domu żywice na posadzkach bądż ma zamiar stosowac?Zastanawiam sie nad zastosowaniem własnie żywicy uretanowo-epoksydowej zamiast oblesnych i prechistorycznych płytek na podłodze i chciałbym sie dowiedziec moze coś wiecej z praktycznego wizerunku u kogoś z was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts