Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich:)

Z mężem budujemy dom Kameralny 4 lustro z pracowni Domy z Wizją i zastanawiam się nad ilością desek na elewacji.

Co myślicie o oryginalnym projekcie? Nie za dużo tego wszystkiego?

Proszę o rady :)

3.jpgkam4.jpg

Dodatkowo wydłużyliśmy taras o 3 m, w przyszłości będzie tam może ogród zimowy :)

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z mężem budujemy dom Kameralny 4 lustro z pracowni Domy z Wizją i zastanawiam się nad ilością desek na elewacji.

[ATTACH=CONFIG]287383[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287384[/ATTACH]

Dodatkowo wydłużyliśmy taras o 3 m, w przyszłości będzie tam może ogród zimowy :)

Witam,

Może spodoba Wam się nasza wersja kameralnego bez desek.

pozdrawiam :)

2014-09-03 16.49.19.jpg

• 2 weeks później...
Witam. Jesteśmy z mężem na etapie poszukiwania projektu (chociaż szukamy już od roku), ostatecznie wybraliśmy Kameralny 4, mamy dwójkę dzieci i w przyszłości chcemy jeszcze jedno, więc taki dom będzie dla nas odpowiedni. Mamy działkę o powierzchni 0.98 hektara więc sporo. Obejrzałam Wasze domy kameralne, są piękne. Wiem że nas pochłonie to sporo kasy ale liczę że do 600tyś się wyrobimy w całości:D Bedę tu zaglądać i zdawać relację, narazie muszę kupić kosztorys tego domu ale niewiem czy warto. Może ktoś się wypowie w tej kwestii?? czy pokoje nie są zbyt małe na górze? przez te skośne dachy chyba się sporo skraca co nie?Pozdrawiam Dorota

[ATTACH=CONFIG]287383[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287384[/ATTACH]

KasiaJasia ja uwielbiam duże przestrzenie, fakt sporo kasy pójdzie w utrzymanie jak ogrzewanie i takie tam, ale chyba warto. W mniejszym bym się dziwnie czuła;) zawsze lubiłam duże przestrzenie;) Na jakiem etapie budowy już jesteście?

Cześć Dora30! :)

My jesteśmy na wczesnym etapie - czekamy na pozwolenie:D Panujemy zacząć na wiosnę. Gdybyśmy miesiąc wcześniej się za to zabrali to może mielibyśmy już fundamenty :rolleyes:

Co do projektu to parter sporo zmieniliśmy (a właściwie część sypialnianą) - dostosowaliśmy wszystko do naszych potrzeb.

Przez wydłużenie tarasu o 3m zwiększył nam się pokój nad salonem. Na razie planujemy tam siłownię i kino domowe :)

Co do kosztorysu to my go nie zakupiliśmy więc nie pomogę

Pozdrawiam!

Witam wszystkich na forum bardzo serdecznie;)

My zaczynamy budowe kameralnego wiosna 2015.

Mam wielka prosbe do wszystkich, ktorzy juz mieszkaja w kameralnym o wklejenie zdjec kuchni i poddasza lub przeslanie ich na mojego maila [email protected]. Czy kuchnia nie jest przypadkiem za waska czy warto wprowadzic jakies zmiany ? Bede wdzieczna za wszelkie uwagi i wskazowki.

Pozdrawiam

Witam. Jesteśmy z mężem na etapie poszukiwania projektu (chociaż szukamy już od roku), ostatecznie wybraliśmy Kameralny 4, mamy dwójkę dzieci i w przyszłości chcemy jeszcze jedno, więc taki dom będzie dla nas odpowiedni. Mamy działkę o powierzchni 0.98 hektara więc sporo. Obejrzałam Wasze domy kameralne, są piękne. Wiem że nas pochłonie to sporo kasy ale liczę że do 600tyś się wyrobimy w całości:D Bedę tu zaglądać i zdawać relację, narazie muszę kupić kosztorys tego domu ale niewiem czy warto. Może ktoś się wypowie w tej kwestii?? czy pokoje nie są zbyt małe na górze? przez te skośne dachy chyba się sporo skraca co nie?Pozdrawiam Dorota

witajcie ponownie, ja się stąd odsuwam, gdyż ostatecznie wybraliśmy z mężem inny projekt niż kameralny 4 a będzie to Madera (155,4mkw) - parterowy domek bez użytkowego poddasza. Kameralny jest piękny ale za duży dla nas:) życzę owocnej budowy!Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Hej.

Jakiej firmy sprzet AGD polecacie do kucnhi? Jestesmy na etapie wyboru agd do zabudowy kuchni i mamy dylemat jakiej firmy kipic itp by dobrze wydac pieniadze nie przesadzając oczywiscie:)

Witam,

My mamy sprzęt:

Lodówka LIEBHERR IK 3510 Comfort - bardzo polecamy !

Kuch. mikrofalowa SAMSUNG FG87SUB

Piekarnik SAMSUNG BF1C6G080

Płyta SAMSUNG CTN464NC01

Zamrażarka BEKO BU 1201

Zmywarka - byle by miała program 30 min z suszeniem :)

pozdrawiamy

Dzięki za słowa otuchy.

Na szczęście już wyszliśmy z ziemi. Na dzień dzisiejszy wygląda tak:

[ATTACH=CONFIG]293232[/ATTACH]

Jeśli ktoś jest zainteresowany więcej zdjęć pod adresem w stopce.

:) To już bliżej niż dalej końca :) Teraz już poleci szybko. Najdłużej się "siedzi" w ziemi:)

pozdrawiam z niedaleka :)