zielo1983 22.07.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam, Folię kubełkową mamy położoną kubełkami na zewnątrz (świadomie -to nie przypadek). Jest położona prawidłowo zgodnie z zaleceniami producenta. Czy aby na pewno macie dobrze położoną . Jaki producent ? Tu można poczytać o foli http://www.lenko.com.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 22.07.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 (edytowane) Czy aby na pewno macie dobrze położoną . Jaki producent ? Tu można poczytać o foli http://www.lenko.com.pl Pozdrawiam Witam, można tak i tak. polecam http://izolacjamuru.pl/sposoby-ukladania-folii-kubelkowej-przy-wykonywania-izolacji-pionowej.html. Edytowane 22 Lipca 2012 przez spp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serdecz 22.07.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 (edytowane) Witam, można tak i tak. polecam http://izolacjamuru.pl/sposoby-ukladania-folii-kubelkowej-przy-wykonywania-izolacji-pionowej.html. Tak. Tylko, że nie widać u Tosi tej geowłókniny. Edytowane 22 Lipca 2012 przez serdecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 23.07.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witajcie, czy ktoś ociepla dach pianką poliuretanową ? (np. system demilec USA) Jakie macie zdanie na temat tego typu ocieplenia ? Aktualnie mam ofertę na piankę cenowo zbliżoną do wełny mineralnej tylko tyle zdań nt. ocieplenia pianką ilu fachowców... A tymczasem docieplamy dom od zewnątrz... pozdrawiamy B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 27.07.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 I tak wygląda na razie podbitka z OSB...http://images10.fotosik.pl/1992/d36e6f3beed84ec8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 27.07.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Witaj spp - napisz proszę co na podbitkę (płytę) - jaki macie pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 27.07.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Tak jak pisała Tosia, na płyte chce dać 2 cm styropianu/styroduru żeby było sztywniejsze (tyle sobie zostawiłem na obróbce blachą) i otynkowac/wykończyć go jak scianę (styropian/klej/siatka/tynk w kolorze białym jak elewacja (nawet koledzy od ocieplenia stwierdzili że fajnie sobie wywina siatke na okap i nie będzie pekać na styku ściana/okap). Stworzy się taki troche naturalny okap (jak by był wylewany poza obrys ścian). Troche tak jak na wizualizacji z Pracowni (zależy na której:-)... Tynk ma być baranek, więc mam nadzieję że bedzie płynne przejście sciany na okap, wizualnie troche rozjasni podcień... Ot i cały pomysł... Efekty niestety dopiero za ok.4 tygodnie bo na razie czekam na okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 28.07.2012 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 To jeszcze do okapu - to żółte zamieni się w białe:-)http://images10.fotosik.pl/1995/a93d9b528f3f92bdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 28.07.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Cześć, podbitka wygląda świetnie i trafia do mnie rozjaśnienie jej do kolory białego (lub jasnego w zależności od finalnego koloru tynku) - chyba zmienię plany podbitkowe dzięki za info i foto Mam jeszcze pytanie o wentylację, gdyż widzę iż masz dodatkowe kominki wentylujące w dachu - pewnie masz pompę ciepła stąd brak komina - napisz proszę czy dodatkowo wentylujesz pomieszczenia na dole lub górze i które ? pozdro B&P To jeszcze do okapu - to żółte zamieni się w białe:-) http://images10.fotosik.pl/1995/a93d9b528f3f92bdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 28.07.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Kominki w teorii mam do kanalizacji sanitarnej do napowietrzania (niby można zawory napowietrzające na poddaszu w pustce nieużytkowej - ale jakoś nie mam przekonania co do ich szczelności i zapachów;-), ale jak słusznie zauważyłeś planuje WM i PC, więc chyba jeden z nich wykorzystam do wentylacji grawitacyjnej garażu. Jeśli nie w to w garażu zrobie zwykłą zetke. Wszystkie inne pomieszcenia wentyluje mechanicznie. W garażu będą drzwi stalowe szczelne - więc reszta pomieszczeń będzie szczelna i wentylowana mechanicznie. A na razie wentyluja poddasze :-) pozdr, S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameraln3 poznan 04.08.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Jak tak Was czytam to mi w głowie zaczyna się kręcić. My po dużych przebojach z "Władzami gminy" rozpoczeliśmy w tym roku walkę z naszym M4. Powoli systemem gospodarczym. Niestety nie widać nikogo z Wielkopolski z kim moglibyśmy organoleptycznie wymieniać uwagi. Optymistyczne jest to, że z wielu z Was już skończyło i daliście radę. Całe szczęście że budujemy sie teraz bo jak widac na załączonym obrazku problemów mieliście sporo i soro też już wyjasniliście. Kasa jak widac leje sie szerokim strumieniem w kierunku odwrotnym do kieszeni, ale za to jakie efekty. Fundamenty na razie 30K ale robimy wszytsko sami. Zdecydowanie przegieli z ilością i wielkością ław. U nas poszło 43 m3 ale na wysokość 70cm. Mamy czas więc oszczędności będą większe. Zakładmamy budowac się 4-5 lat ale za to nie damy się krwiopijcom z banków. Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na współtowarzyszy niedoli z okolic Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 08.08.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witaj SPP, Extra masz tą blachę okapową. Powiedz czy to jakiś blacharz wyginał czy kupuje się gotowca? pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 08.08.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 wszystko na budowie z rolki blachy. Mieli taką maszynke (chyba walcarka) i robli takie półmetrowe panele łączone na rąbek...pozdr,S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amharec 11.08.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 ładnie się prezentuje. czy możecie mi powiedzieć jakie koszty przewidujecie w stanie surowym zamkniętym wliczając koszty materiału i robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 18.08.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Taras - pomysły FORUMOWICZÓW Witam Was, czy macie już pomysł na aranżacje tarasu w Kameralnych ? Z uwagi na układ domu mamy ich kilka, ale nie jest łatwo dokonać wyboru , dlatego zapraszam do podrzucania Waszych pomysłów na zagospodarowanie strony południowej KAMERALNYCH... pozdrawiamy B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 21.08.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam, Folię kubełkową mamy położoną kubełkami na zewnątrz (świadomie -to nie przypadek). Jest położona prawidłowo zgodnie z zaleceniami producenta. Tosia, u nas tak samo, gdzieś na forum był już temat, nas przekonała argumentacja forumowiczów, że kubełki dociskane takimi masami ziemi poniszczą warstwę kleju i styropian szybciej ulegnie zniszczeniu. Równie dobrze pewnie można by było położyć folię bez kubełków?... bo ona i tak nie zabezpiecza przed wodą, raczej przed uszkodzeniami mechanicznymi. Ale, drodzy forumowicze, nie biorę odpowiedzialności za moją argumentację, nie naśladujcie, sama nie wiem, jak to się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matias999 25.08.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Witam wszystkich forumowiczów !!! Jest kolejny kameralny 4, forum przeglądam już od dłuższego czasu ale dopiero teraz pisze. Budujemy w okolicach Torunia. Możecie napisać jaki mieliście koszty stropu , terivy i monolitycznego bo nie mogę się zdecydować jaki robić. Strop z firmy Stropex wycenili mi na prawie 18 tyś, drugą wycenę z inne firmy będę miał w tygodniu ale wydaje mi się to trochę dużo jak na terive + do tego jeszcze beton + robocizna to spokojnie wyjdzie ponad 30tys. Kilka fotek z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 27.08.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Strop jako materiał 14 kpln(teriva pebek ale termat ma jeszcze taniej), robocizna razem z podciągami, słupami itp 15kpln, do tego poszło 36m3 betonu, 60 płyt osb, 2m3 desek ( płyty i deski mam do odsprzedania) 250 stempli. No i trochę stali, tego nie jestem w stanie policzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 27.08.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, czy możecie napisać ile styropianu Wam poszło na ocieplenie?U nas w poniedziałek (za tydzień) parkiety w środku i jednocześnie ocieplenie na zewnątrz. pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pempol 29.08.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam, czy możecie napisać ile styropianu Wam poszło na ocieplenie? U nas w poniedziałek (za tydzień) parkiety w środku i jednocześnie ocieplenie na zewnątrz. pozdrawiam, Tomek Ja jestem na etapie ocieplania fundamentu styropianem XPS poszło 8 paczek ok 2,5 m3. Styropian położony poziomo 65 cm w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts