TomekBeata 10.03.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam wszystkich Kameralnych, Jesteśmy na etapie tzw "zero" i czekamy na wiosnę bo śniegu sporo napadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 15.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam,zebrałem kilka ofert na pokrycie dachowe, podam dla porównania (dach 380m^2 - lekko powiększony)Nelskamp G10 - 32 tys brutto z 8% vatBrass Turmalin - 42 tys brutto z 23% vatCreaton Domino - 42tys brutto z 23% vatBrass Tegalit (cement) - 32 tys z 23% vat Ceny tych dachówek niemal identyczne kupując z 8% vatem. Wszystkie wyceny zawierały materiały potrzebne do wykończenia dachu bez okien i rynien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 17.03.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Witam bardzo żadko tu zagladam lecz staram się oglądac Wasze postępy z budowy. Dlatego też wrzucam troche moich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 17.03.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 KILKA zdjęć cz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrupek.kukurydziany 23.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Euronit Kapstadt wychodzi taniej. Mi wycenili na jakieś 23 000 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UMUla 27.03.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Witam wszystkich. W swoim przyszłym domu zaprojektowaliśmy okna przy jadalni takie jak w kameralnym właśnie. Bardzo mi zależy na zdjęciu stołu na tle okien gotowego już domu, jednak wizualizacje biuro projektowego to nie to samo:( Na forum znalazłam jedno ale z zasunięty,i roletami. Może ktoś zamieścić zdjęcie z otwartymi roletami lub przesłać mi e-mailem [email protected] Dziękuję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura. 30.03.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Wszystkim Kameralnym Wesołych świąt Wielkanocnych, jak się domyslam u prawie wszystkich w śniegu Tym którzy spędzają pierwsze święta w nowym domku tylko pozazdrościć myslę, że na święta Bożego Narodzenia będzię już nas więcej - szczęśliwych mieszkańców Kameralnego :) Pozdrawiam L. PS. Ula ja Ciebie nie jestem w stanie uszczęśliwić....etap wykończeniowy zaczynamy dopiero w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 02.04.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witajcie! pierwsze święta w domu mamy zaliczone (ciagle nie wiem czy to było Boze Narodzenie czy Wielkanoc?) Wprowdziliśmy się w ubiegłą środę,ale przeprowadzka ciagle trwa i pewnie taki bedzie cały kwiecień... Okres przedświątecznych przygotowań spedziłam na tańcu z parownicą, wystrojona w gumowe rekawice i inne atrybuty "pani gosposi" Dla relaksu , wieczorami kiedy juz rece i nogi mówiły dość, a głowa jeszcze dawała oznaki życia, zagłebiałam się w lekturę instrukcji obsługi sprzętów wszelakich. Ostatecznie świąteczne śniadanie, które miałam w planie zjedliśmy u teściowej ;P Och, wiele rzeczy nam jeszcze brakuje...ale jest fajnie:) W domu jest bardzo ciepło, ale jeszcze nie przytulnie, w zeszłym tygodniu w końcu wstawili nam drzwi wewnętrzne (od razu insza- inszość). Mieliśmy trochę przebojów z drzwiami. Pierwszy montaż miał być 15 lutego, ale jak zobaczyłam fornir na futrynach kategorycznie odmówiłam ich montażu. Reklamacja. Kolejne podejście było na poczatku marca, niestety znowu odmówiłam montażu i reklamowałam te same futryny (widać było,że firma Entra coś tam niby naprawiała,ale fornir był miejscami popękany, skrzydła drzwiowe ok, cały ten czas reklamacji były u nas w domu) Zażądałam więc nowych futryn i montażu do końca marca. Jakoś się udało...chociaż trochę nerwów zjadłam. Drzwi są fajne, takie jak chciałam, pamiętam jednak sprzed kilku lat, kiedy Entra bardziej dbała o jakość drzwi i wizerunek swojej firmy. Coś tam się jednak pozmieniało i nie koniecznie na korzyść. I jeszcze ciakawostka...przeprowadzka z 60m2 mieszkania do tak dużego domu, była dla mnie jak przebiegnięcie maratonu. Z kondycją fizyczna u mnie raczej cienko heheh, samo obejscie tych wszystkich pomieszczeń, schody-góra-dół-góra-dół...czułam we wszystkich mięśniach.Ale z czasem mam nadzieję wyjdzie mi to na + (kobietki-wiecie o co chodzi) Dziecię moje powoli sie oswaja, choć jest trochę zagubiona, zresztą podobnie jak ja.M ciagle czegoś szuka haha (w kuchni to ja poukładałam sobie jak chciałam;P) więc jest na mojej łasce Pozdrawiam, życze DUŻO wytrwałości i cierpliwości wszystkim budującym. Mi to bardzo szybko zleciało, więc głowy do góry. ps.Ulu, nie mam jeszcze stołu...ale mam lampy nad stołem hehe.jeśli znajdę chwilę na zrobienie zdjęcia okien-wrzucę. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UMUla 03.04.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witaj Tosia, Gratuluję zakończenia budowy, ja już nie mogę się doczekać rozpoczęcia a tu dopiero ustalamy projekt, długa droga przed nami (( Poza jadalnią mamy w planowanym salonie również tak samo rozwiązaną kwestię połączenia na jednej ścianie kominka z TV i narożnik przed, byłabym ogromnie wdzięczna za zdjęcia również tej części salonu, bo zastanawiam się czy nie mamy za małej ścianki na TV i kominek. Tak na marginesie ile ma ta ścianka w kameralnym? W oczekiwaniu na odpowiedź, pozdrawiam serdecznie Urszula [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameraln3 poznan 05.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam Wszystkich. Wiosny brak STOP Śniegu FULL STOP Sezon opóźniony STOP. W załączeniu Nasz aranżacja Kameralnego 3. Zmiany w łazience.. kombinujemy jeszcze zrobić całą ścianę od prysznica przeszkloną (to co jest wydzielone z małego pokoju to prysznic ) ale nasz magik od obciążeń musi się wypowiedzieć. Zmiany w pokoju przy sypialni tam robimy garderobę. No i małe zmiany w celu wydzielenia większej spiżarni przy kuchni tak żeby nie latać z siatkami przez cały dom. Gdyby się przez przypadek komuś zmiany podobały to moge przesłać DWG lub większego PDF. Pozdrawiam Wszystkich i czekam na 10+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 21.04.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam wszystkich na wiosnę. Załączyłam zdjęcie stołu przy podniesionych roletach. Teraz pracujemy nad zagospodarowaniem terenu w poniedziałek posiejemy trawę i zrobi się ładnie Do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 25.04.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam Kameralni, budujemy i budujemy... Dzisiaj świętujemy z powodu podłączenia wody i gazu. No i z powodu 'oczyszczenia" naszej działki z ziemi oraz gruzu. Za kilka dni wysiewamy trawkę i sadzimy drzewa. Pogoda cudna, pracy sporo. Już niechętnie wracam do domu, chciałabym się przeprowadzać natychmiast. Sporo zrobiliśmy, jeszcze więcej przed nami. Wrzucam świeżą fotkę salonu. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura. 28.04.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witajcie, potrzebuje PILNIE Waszej pomocy!!! W środę muszę zdecydować jaki kolor mają mieć drzwi wewnętrzne i płytki na podłodze ( oprócz łazienek ). Dlatego mam prośbę, zwłaszcza do tych którzy mają okna w kolorze złotego dębu lub podobne - jakie macie drzwi i kolor podłogi? Białe, dębowe, orzechowe???? Możecie mi pomóc? Im bliżej decyzji tym gorzej..... Możecie pisać a najlepiej wrzucić jakąś fotkę. Za co kolwiek będę wdzięczna. pozdrawiam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 28.04.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam wszystkich na wiosnę. Załączyłam zdjęcie stołu przy podniesionych roletach. Teraz pracujemy nad zagospodarowaniem terenu w poniedziałek posiejemy trawę i zrobi się ładnie Do usłyszenia.[ATTACH=CONFIG]184914[/ATTACH] Witam i jeśli to możliwe prosiłbym o wiecej zdjec, może cos bym wykozystał z fajnych pomysłów w swoim domku . Jeśli nie na forum to prosiłbym na maila prywatnego maila [email protected]. Z góry juz dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 28.04.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 WITAM Jeśli to kogos interesuje, to otrzymałem wycene montażu rekuperatora Firmy stokair AERIS 450 do projektu kameralny 3 z dodatkowym pokojem na poddaszu. Cena około 35 tyś złotych. Przy okazji nie uwazacie że to trochę za drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 28.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 WITAM Jeśli to kogos interesuje, to otrzymałem wycene montażu rekuperatora Firmy stokair AERIS 450 do projektu kameralny 3 z dodatkowym pokojem na poddaszu. Cena około 35 tyś złotych. Przy okazji nie uwazacie że to trochę za drogo? Ja montuje teraz Ekozefir RK-500-UPE - koszt ok.8 tys. plus całość materiałów - rury spiro, tłumiki, sterownik, etc. plus montaż 11 tys. Razem ok. 19 tys . Również w Kameralnym 3 i mam calość poddasza wykorzystaną (3 pokoje i łazienka). Rekuperator w kotłowni. Rury prowadzone po obwodzie poddasza. Także 35 tys to lekka przesada chyba że masz GWC i jakies szczególne opcje typu kolorowe sterowniki, etc:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 28.04.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ja montuje teraz Ekozefir RK-500-UPE - koszt ok.8 tys. plus całość materiałów - rury spiro, tłumiki, sterownik, etc. plus montaż 11 tys. Razem ok. 19 tys . Również w Kameralnym 3 i mam calość poddasza wykorzystaną (3 pokoje i łazienka). Rekuperator w kotłowni. Rury prowadzone po obwodzie poddasza. Także 35 tys to lekka przesada chyba że masz GWC i jakies szczególne opcje typu kolorowe sterowniki, etc:-) No to jest róznica żadnych wodotrysków - a kolorowy wyswietlacz to koszt 2 tys. więc co z reszta jak bys chciał to mogę na maila podesłać Ci ich całościową ofertę. Niestety mieszkasz na drugim końcu wiec montaż i polecenie twojej firmy nic mi raczej nie da ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 29.04.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Lauro, to masz niezły dylemat... nie wiem czy Ci pomogę, ja mam okna w kolorze dąb irlandzki drzwi wewnętrzne mam fornirowane w kolorze dąb lagosta... generalnie to mam wszystko co drewniane- dąb a płytki różnie, beż, szary (jak beton) i biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura. 29.04.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Dzięki Tosia za posta ale....faktycznie nie pomogłaś Ty masz jasne drewno a w tym kierunku w ogóle nie chciałam iść, jeśli jasne to tylko białe ale na nich wszystko widać. Widziałam fotki Patrycji, w sumie to powinnam także takie drzwi wybrać ALE boję się dworkowego efektu, myślałam o orzech classic ale wtedy jaka podłoga?!!! Może ktoś jeszcze wrzuci jakiś pomysł???? Pozdrawiam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 29.04.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Mam drzwi orzech, siwe płytki ale okna też orzech. Wrzucam fotkę - w poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts