Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Od 7. 02 mieszkam w KAMERALNYM 2 na śląsku. Przeglądam na bieżąco to forum i bardzo pomogło mi podjąć kilka decyzji związanym z domem.

Dziękuję wszytskim za posty :)

Do Anety M. :

My zrezygnowaliśmy z garderoby i wc i mamy większą łazienkę z jednym oknem -dobry wybór. W wiatrołapie zostawiliśmy wnękę na szafę tak jak ty to chcesz zrobić.

WC zagospodarowaliśmy w pomieszczeniu gospodarczym w kuchni, aby goście nie musieli biegać po części z pokojami. W kuchni jest na tyle miejsca- miedzy innymi w zabudowie i szafie zabudowanej na przeciw kuchni, że według mnie nie potrzeba pomieszczenia gosp.

Zmieniliśmy również koncepcję drzwi z kotłowni- nie ma ich. Mamy drzwi w wiatrołapie- bezpośrednio z garażu. Jest to bardzo wygodne- przyjeżdzasz do domu i bezpośrednio wchodzisz do miejsca, w którym możesz się rozebrać, nie nabrudzić w holu lub obchodzić dom od przodu.

Jeżeli jeszcze nie podjęłaś decyzji co pozmieniać to pisz na [email protected] , a prześlę Ci zdjęcia jak to wygląda w rzeczywistości.

pozdrawiam wszystkich budujących , mieszkającym oraz tych , którzy się zdecydują budować ten przecudny dom w przyszłości.

gringer :)

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WItam.

Jesteśmy po pomiarach okien i bramy.

- Oknoplast 35000 netto z roletami i ciepłym montażem U=0,85 średnio

- Pinus (drewniane) 41000 netto z roletami i ciepłym montażem.........

- brama do końca marca promocja na normstahl secura 6400 brutto

- Variant okna narazie bez pomiaru 32000 netto

Witam, mam serdeczną prośbę dotycząca projektu "Kameralny 1".

Bardzo proszę osoby które realizują ten domek o udostępnienie - przesłanie skanu rzutu parteru i przekroju pionowego, gdyż pilnie potrzebuję do celów dydaktycznych (wycena nieruchomości) . Będę wdzięczna za pomoc .

• 4 weeks później...

Widac że prace na budowach sie rozpoczeły bo nikogo nie ma na forum. U nas akcja WIEŹBA... Jezeli lubicie byc w szoku to polecamy gotowe wiązary ;) wczoraj na budowie mielismy tylko ściany dzisiaj mamy wiechę,,,,, ehhhh..... może jutro sie samo zadeskuje????

Poniżej fotki .... tylko dwie przed i PO.

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie.

niegotowe.jpggotowe.jpg

Lauro, to masz niezły dylemat...

nie wiem czy Ci pomogę, ja mam okna w kolorze dąb irlandzki

drzwi wewnętrzne mam fornirowane w kolorze dąb lagosta...

generalnie to mam wszystko co drewniane- dąb

a płytki różnie, beż, szary (jak beton) i biały

[ATTACH=CONFIG]186430[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]186431[/ATTACH]

Tosiu mam pytanie w którym miejscu masz te schody ?? Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Hej Aniu, nie za bardzo wiem o co pytasz. Jesli chodzi ci o moje zdjecie jadalni i salonu to tam sa plytki i naturalnie podlogowka. Plytki wygladaja jak panele.

Aktualnie robimy taras, wejscie do domu i podjazd do garazu. Jestem niesmowicie ciekawa, bo jest spora roznica poziomu. pozdrawiam L.

Tak właśnie o to pytałam tak myślałam że to kafle , jak się sprawują ?? Ja niestety jestem na etapie pozwolenia dopiero także jeszcze w niczym nie pomogę ale serdecznie pozdrawiam Ania

[...] U nas akcja WIEŹBA... Jeżeli lubicie być w szoku to polecamy gotowe wiązary ;) wczoraj na budowie mieliśmy tylko ściany dzisiaj mamy wiechę [...]

Witam

Właśnie stoję przed decyzją co do konstrukcji dachu.

Możesz powiedzieć co skłoniło Cię do dachu na wiązarach? Chodziło o szybkość czy o cenę?

Wiem, że cena wiązarów jest większa os tradycyjnej więźby, ale liczę że okaże się opłacalna w przypadku rezygnacji ze stropu betonowego?

Pozdrawiam

Grzegorz

• 4 weeks później...

WITAM

Jestem posiadaczem domu Kameralny 2 Domy z wizją. Dlatego w tym wątku pozwole sobie zaoferować okna o wymiarach, które są charakterystyczne dla projektów Kameralny 1,2,3. Okna są zamontowane 1 rok temu-Oknoplast ( panoramiczne-salon, balkonowe-sypialnia i pojedyńcze sypialnia. Wymiaary mogę podać oczywiscie dokładne wraz ze specyfikacją,jezeli ktos będzie zainteresowany potęznymi oszczędnościami na tych oknach to zapraszam. Niestety ze względu na specyficzne okoliczności środowiskowe jestem zmuszony do zamiany pieknych okien z projektu na duzo duzo mniejsze. Cena będzie wybitnie atrakcyjna.pozdrawiam Andrzej

Trochę pusta ta elewacja na pierwszym zdjęciu...

Tam gdzie masz okna na górze wygląda fajnie, jedynie ta ściana przy salonie trochę gorzej.

Mam ten sam problem. MPZ narzuca mi dach dwuspadowy i też będę musiał wprowadzić takie ściany szczytowe.

Napisz jaką masz dachówkę? Jaki kąt nachylrnia dachu? Ile cię kosztował dach (łacenie poszycie obróbka, bez konstrukcji)

Trochę pusta ta elewacja na pierwszym zdjęciu...

Tam gdzie masz okna na górze wygląda fajnie, jedynie ta ściana przy salonie trochę gorzej.

Mam ten sam problem. MPZ narzuca mi dach dwuspadowy i też będę musiał wprowadzić takie ściany szczytowe.

Napisz jaką masz dachówkę? Jaki kąt nachylrnia dachu? Ile cię kosztował dach (łacenie poszycie obróbka, bez konstrukcji)

mnie się ta łysa ściana z 3 oknami najbardziej podoba:-) dachówka meyer holsen matowa. koszt materiałów bez więźby prawie 30 tys. kat nachylenia 38 st. powierzchnia dachu trochę ponad 300m2.

[...] Budujemy kameralnego 3 (aktualnie kończymy fundamenty) i fajnie jest zobaczyć wykończony dom .

Zawsze można zobaczyć coś nowego :)

Hej

Jako, że ja jeszcze nie zacząłem to liczę ze podpatrzę coś u Ciebie :)

Jeśli w Mikołowie to chętnie się kiedyś wybiorę na Twoją budowę.

Ja z założenia chciałam dwuspadowy. Wielospadowe mniej mi się podobają. U nas są obostrzenia dotyczące kąta nachylenia, na szczęście nie narzucają, czy ma być dwuspadowy, czy wielospadowy. Dwuspadowy jest tańszy i praktyczniejszy. Bardziej ustawne jest piętro. ja mam w sumie połaczenie prostego (elewacja), kameralnego (układ pomieszczen na parterze) i doskonałego (antresola).