Laura. 10.12.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Liebherr - bardzo dobra niemiecka firma, kiedys strasznie droga. My mamy sprzet mieszany. Zadna firma nie byla w stanie calego sprzetu zapewnic na najwyzszym poziomie - zalezy kto jakie ma wymogi. Na co moge zwrocic uwage to przy wyborze zmywarki warto zapytac jak czesto piszczy zmywarka po zakonczonym programie ( mam tu na mysli te z zabudowanym panelem ). My mamy Aristona i jest tak cicha ze tylko w nocy przy calkowitej ciszy ja troche slychac, a po zakonczeniu zapiszczy 3x i to wszystko!!!! Troche to uciazliwe jak sie ten sygnal przegapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stecu77 17.12.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 wlasnie zamykamy na zime, jeszcze tylko okna i juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubase83 27.12.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Witam U nas również tyle na ten rok:) Na zimę ocieplenie dachu i powoli instalacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkarygla 15.01.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Witam!Z mężem planujemy zakup projektu domu "kameralny3" z pracowni Domy z wizjąProszę o informację czy ktoś z okolic Wrocławia buduje ten dom (także inne z kameralnych) i byłby uprzejmy udostepnić go do obejrzenia :)Przed zakupem projektu chcielibyśmy zobaczyć w rzeczywistości ten dom:)Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameralny4_Poznan 22.01.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam!Chcialabym Was prosic o namiary na dobra firme budowlana, ktora wybuduje nam kameralnego 4 pod Poznaniem. Jezeli byliscie/jestescie zadowoleni z waszej ekipy murarskiej (i nie tylko murarzy) bardzo prosze o podanie na nich namiarow. Domyslam sie takze, ze ekipa z drugiego konca Polski nie przyjedzie do Poznania, ale niektorzy z Was sa z Wielkopolski i okolic.Dotychczas dostalismy kilka wycen i najnizsza za same roboty murarskie to 66tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus110590 26.01.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Ja sie polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaW 01.03.2015 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam, Jestem zainteresowana tym projektem i mam pytanie o scianke kolankowa. Jaka jest jej wysokosc? Dziekuje za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 01.03.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 my w wersji nr 4 mamy na stropie 1 pustak + wieniec = 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amos24 13.04.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Czy są tu jeszcze jakieś osoby, które dopiero rozpoczynają budowe ? Czy ktoś porównywał wersje Kameralny 2 i Kameralny 3 jaka różnica w kosztach? W projekcie podstawową różnicą jest kąt dachu 30 i 35 st. Czy są to duże różnice w kosztach budowy? W kosztorysach uproszczonych zamieszczanych na stronie wychodzi około 50 tyś różnicy na SSO. Może bardziej opłaca się zmienić konstrukcję wieźby w Kameralnym 2, aby uzyskać dodatkowy pokój u góry? (nie zależy nam na adaptacji całego poddasza, ale pokoiku na gabinet, nawet bez łazienki na pietrze). Czy mogą wypowiedzieć się osoby, które już wybudowały SSO ile faktycznie ich kosztował stan bez okien dla Kameralny 2 i Kameralny 3/4? Może jest ktoś z Gliwic który wybudował bądź buduje ten dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 14.04.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Koszty stanu surowego to nic w porównaniu do kosztów wykończeń, ciężko też porównywać wyceny gdyż każdy używa inych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 14.04.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 CześćJa jestem z Gliwic i właśnie buduję. Tyle ze Kameralny 1. Co do kosztów to tak jak powiedziała megisha, każdy ma inne koszty w zależności od rozwiązań. Ja np wydałem więcej na roboty ziemne bo pogoda i grunt mi spłatał figla. Za to oszczędzę na dachu i bo musiałem przerobić na dwuspadowy. Zrezygnowałem też ze stropu żelbetowego (duża oszczędność). Zamiast pokoiku na gabinet mam "aneks" na biurko i komputer wygospodarowany z jednego pokoju. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amos24 15.04.2015 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Koszty stanu surowego to nic w porównaniu do kosztów wykończeń, ciężko też porównywać wyceny gdyż każdy używa inych materiałów. Ojjj w wykończeniach to już można poszaleć w zależności od finansów dlatego pytałam jedynie o SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amos24 15.04.2015 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Cześć Ja jestem z Gliwic i właśnie buduję. Tyle ze Kameralny 1. Co do kosztów to tak jak powiedziała megisha, każdy ma inne koszty w zależności od rozwiązań. Ja np wydałem więcej na roboty ziemne bo pogoda i grunt mi spłatał figla. Za to oszczędzę na dachu i bo musiałem przerobić na dwuspadowy. Zrezygnowałem też ze stropu żelbetowego (duża oszczędność). Zamiast pokoiku na gabinet mam "aneks" na biurko i komputer wygospodarowany z jednego pokoju. Pozdrawiam Grzegorz Można wiedzieć jaki strop robisz? To miejsce na biurko masz wygospodarowane z pokoju koło korytarza? My w tym miejscu będziemy mieli na razie garderobę, a później jeśli zdecydujemy się robić górę to schody. Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 15.04.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Można wiedzieć jaki strop robisz? To miejsce na biurko masz wygospodarowane z pokoju koło korytarza? [...] Aneks na biurko będzie wydzielony z tego środkowego pokoju. Zmniejszyłem trochę hol z 215cm na 190cm dzięki czemu powiększył się ten pokój i zabranie mu tego narożnika nie będzie bardzo szkodziło. Ma teraz wymiary zbliżone to sypialni na końcu. Aneks nie jest zbyt duży ale mam identyczny w obecnym mieszkaniu więc nie obawiam się, że okaże się za mały. Powiększyłem też nieco drugą ubikację i dzięki temu zmieszczę tam prysznic. Wygląda to teraz tak: Zrezygnowałem ze stropu i zamiast więźby z projektu zastosowałem wiązary prefabrykowane. Oryginalna więźba opiera się na słupkach które wypadają często na środku pomieszczeń. Strop znacznie ułatwił projektantowi zaprojektowanie więźby. Wiązary mogą się opierać tylko na wieńcu więc strop nie jest potrzebny. Każdy wiązar ma pas dolny (belkę) do którego będę mógł podwiesić konstrukcję sufitu podwieszanego. Ogólnie sumaryczny koszt stropu i więźby był większy niż wiązary prefabrykowane. Pozdrawiam Grzegorz Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Draco2 zapominałem obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amos24 15.04.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Draco2 - bardzo fajnie masz to rozwiązane. Nawet tworzy się wnęka na szafę z korytarza. Niestety dla nas byłoby to za małe na pracownię. W tym przypadku zostaje jedynie poddasze. Jednak na chwilę obecną będzie zaślepione i zrobimy tam garderobę. Dlatego też nie możemy zrezygnować ze stropu. Ja w miejscu małej łazienki chcę miejsce na pralkę z wejściem z łazienki. Łazienkę troszkę powiększyć kosztem pokoju, ale nie wiem czy to nie jest jakaś ściana nośna. To już zostawiam mężowi niech wykombinuje tak, aby łazienka była większa - albo jakaś belka, albo poszerzyć dom. W każdym razie ta z projektu wydaje się być mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 15.04.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 [...] Łazienkę {chcę} troszkę powiększyć kosztem pokoju, ale nie wiem czy to nie jest jakaś ściana nośna. To już zostawiam mężowi niech wykombinuje tak, aby łazienka była większa - albo jakaś belka, albo poszerzyć dom. Jest nośna, ale nie powinno być problemu z przesunięciem na etapie projektowania. Strop przenosi obciążenia jako płyta nieznaczne przesunięcie podparcia nie powinno mieć wpływu na wytrzymałość. Oczywiście o tym zadecyduje konstruktor przy adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolek_r 18.04.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Hej. Jakiej firmy sprzet AGD polecacie do kucnhi? Jestesmy na etapie wyboru agd do zabudowy kuchni i mamy dylemat jakiej firmy kipic itp by dobrze wydac pieniadze nie przesadzając oczywiscie:) Witam Ja wybrałem SIEMENS (zmywarka, piekarnik z funkcja pary, mikrofala, płyta indukcyjna oraz okap innej firmy zależało mi na cichym ) wydatek 10 tysięcy. A jaka kasa to kwestia modeli. Jak ktoś ma więcej Polecam Miele Na lodówkę przyjdzie jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus110590 19.04.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Podobno te piekarniki z funkcja pary to tandeta bo tez myslałem o nim ale duzo osob nie jest zadowolonych z tej funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 29.04.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam kameralnych.Jak radzicie sobie z zachowaniem prywatności w łazience z oknem od samej podłogi? Jakieś zasłony, żaluzje, roletki? Czy może okleić szybę matową folią? Folia może głupio wyglądać z zewnątrz szczególnie w zestawieniu z sąsiednim oknem. Co do zasłon to obawiam się, że z lenistwa byłyby na stałe zasłonięte i trochę mija się to z celem. Zastanawiam się też czy jest sens robić to okno otwierane czy może zrobić tylko stałe przeszklenie? (mam wentylacje mechaniczną) Czy zdarza wam się potrzeba otwierania tego okna? Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura. 30.04.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Hej, ja mam plisy i jestem bardzo zadowolona.Uwazam ze sa praktyczne i szybkie w obsludze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts