Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam kameralnych.

Jak radzicie sobie z zachowaniem prywatności w łazience z oknem od samej podłogi?

Jakieś zasłony, żaluzje, roletki? Czy może okleić szybę matową folią?

Folia może głupio wyglądać z zewnątrz szczególnie w zestawieniu z sąsiednim oknem. Co do zasłon to obawiam się, że z lenistwa byłyby na stałe zasłonięte i trochę mija się to z celem.

Zastanawiam się też czy jest sens robić to okno otwierane czy może zrobić tylko stałe przeszklenie? (mam wentylacje mechaniczną)

Czy zdarza wam się potrzeba otwierania tego okna?

Pozdrawiam

Grzegorz

Witam ja mam w łazienkach szyby mrożone i po sprawie, ale jak folia jest dobrze przyklejona pod listwami przyszybowymi tez może być.

Okna w łazience jeszcze nie otwierałem, ale czy to taka oszczędność przy zakupie okien - myślę, że nie no chyba że mowa o suwance z salonu ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez kolek_r

• 2 weeks później...
Kolek ładny dom wybudowales :) Czym oblożone sa schodyw wejsciowe-co to za płytki i kolor? Sparwdzaja sie w zimie?

Mozesz pokazac wiecej zdjec -np jak zrobiles taras,ogrodzenie frontowe itp

Wejście do domu jest w granicie stopnie w wersji płomieniowanej, a podstopnie polerowane tak samo jak parapety. Do zimy jeszcze daleko więc nie wiem, ale powinno się sprawdzać ( dlatego jest w wersji płomieniowanej. Co do Tarasu to jeszcze nie mam nic poza betonem Ogrodzenie frontowe tez jeszcze jest nie skończone.

• 4 weeks później...

Dzień dobry wszystkim szczęśliwym posiadaczom "Kameralnych"! Projekt jest fenomenalny, nie muszę o tym mówić. Razem z mężem chcemy ruszyć z budową Kameralnego 4 w przyszłym roku. Rzuty znamy niemal na pamięć, widzieliśmy już dom w stanie surowym otwartym, ale wiadomo - nie ma to jak zobaczenie wykończonego domku na żywo.

I tutaj moja nieśmiała prośba - czy ktoś z forumowiczów z okolic Opola/Wrocławia/Katowic byłby na tyle uprzejmy i zgodził się pokazać nam swój piękny dom? Bylibyśmy przeogromnie zobowiązani:)

Pozdrawiam,

Vertigos;)

• 3 weeks później...
hi, a jak tam Wasze ogrody? Cos ucichli Ci co juz skonczyli budowe:cool: przyznam, ze ciekawa jestem innych wykonan. U nas na razie tak zeby latwo bylo mozna pielegnowac bo o tym zeby bylo malo to raczej pisac nie moge:) Caly czas czyms upiekszamy no ale chetnie bym rzucila okiem na inne Kameralne ogrody:)Moze cos ktos wrzuci?

• 1 month później...

Witaj Lauro,

Planuję budowę domu dobry 2, który jest trochę mniejszą, ale i mocno zbliżoną wersją kameralnego 2. Budować będę koło Bydgoszczy, a więc wiele kwestii z pewnością będzie podobnych.

Jeśli nie jest to problemem bardzo proszę o podzielenie się kilkoma kwestiami - materiał z jakiego budowaliście ściany zewnętrzne, koszty na poszczególnych etapach, może jakie ekipy? Niedługo planuję poszukiwanie ekipy i zastanawiam się na jakie ceny przystać ;)

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Łukasz_Ka

• 2 weeks później...
Cześć :)

Budujemy Kam 4

Na zdjęciu nasz kominek - narożny. Jak narazie jestem zachwycona :rolleyes: ALE !

Szafka pod tv nie może być na cała szerokość wnęki ze względu na ciepło bijące z kominka. Dodatkowo cała elektronika musi być w bezpiecznej odległości od kominka ponieważ boczna szyba bardzo się nagrzewa. Nam osobiście planów to nie pokrzyżowalo,ale uprzedzam bo uważam ze jest to bardzo ważne.

W załączniku zdjęcia części dziennej.

Pozdrawiam[ATTACH=CONFIG]338999[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339000[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339001[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339002[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339003[/ATTACH]

bardzo fajnie to wygląda u Ciebie. Mam pytania: dokonywałaś jakiś zmian w projekcie? Czy garaż nie jest za wąski na dwa samochody? Poddasze jest dobrze doświetlone? Jak z przestrzenią na poddaszu, nie za nisko?