aaby 15.01.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Pierwszy kroczek poczyniony Dziś byłam u Pani architekt i poradziła mi że z moimi zmianami lepiej zdecydować się na projekt indywidualny. Koszt 6000-6500 zł za projekt indywidualny. Nie mam pojęcia czy to dobra cena ile was wyniósł projekt z adaptacją ? Projekt gotowy zawiera projekt instalacji w tej cenie tego nie ma. Co prawda nie budujemy Kameralnego, a Dobry (podobny, tylko mniejszy) i daliśmy 2800zł za projekt plus adaptacja ze zmianami ok. 3500zł. Uważam więc, że jak za indywidualny to b.dobra cena Chyba, że to nas skasował jak za zboże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaw 16.01.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Co prawda nie budujemy Kameralnego, a Dobry (podobny, tylko mniejszy) i daliśmy 2800zł za projekt plus adaptacja ze zmianami ok. 3500zł. Uważam więc, że jak za indywidualny to b.dobra cena Chyba, że to nas skasował jak za zboże Nam za podstawową adaptacje bez zmian powiedział 1800, ze zmianami już nawet nie pytałam bo wyszłoby prawie tyle co indywidualny W tym momencie znaleźliśmy już architekta który powiedział nam 5500 zł za projekt indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 24.01.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć, my mamy okna Fakro i jesteśmy zadowoleni. Nie było problemów przy dużych mrozach? Pakiet szybowy U2 czy U3? Sam mam 3 sztuki z szybą U2 i jedno z szybą U3. Te z szybą U2 zachodzą lodem w narożnikach tak przy -10 na zewnątrz. Polecam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151258-Lód-na-szybach Może w nowych coś z tym zrobili...? Edytowane 24 Stycznia 2016 przez genezyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 27.01.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Nam za podstawową adaptacje bez zmian powiedział 1800, ze zmianami już nawet nie pytałam bo wyszłoby prawie tyle co indywidualny W tym momencie znaleźliśmy już architekta który powiedział nam 5500 zł za projekt indywidualny Nasza podstawowa adaptacja już przewyższą tę zaproponowaną Tobie Także naprawdę dobrą cenę masz za indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monias11 29.01.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Witam czy ktoś zamontował biała bramę tak jak jest w projekcie ? Wizualizacja mi sie podoba ale boje sie jak bedzie ciegle brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monias11 29.01.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Zamówiliśmy Fakro mam nadzieje że będzie wszytko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJasia 17.02.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Nie było problemów przy dużych mrozach? Pakiet szybowy U2 czy U3? Sam mam 3 sztuki z szybą U2 i jedno z szybą U3. Te z szybą U2 zachodzą lodem w narożnikach tak przy -10 na zewnątrz. Polecam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151258-Lód-na-szybach Może w nowych coś z tym zrobili...? Cześć, My wszystkie okna mamy U5 , wprowadziliśmy sie przed świetami wiec te największe mrozy byliśmy już na nowym i do niczego nie mogę sie przyczepić. Co do U2 i U3 niestety nie mogę sie wypowiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJasia 17.02.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam czy ktoś zamontował biała bramę tak jak jest w projekcie ? Wizualizacja mi sie podoba ale boje sie jak bedzie ciegle brudna Cześć , My mamy ta bramę. Od zamontowania(październik)nie była jeszcze ani razu myta i widać z bliska tylko ślady deszczu i delikatny brud. Spodziewałam sie ze bedzie bardziej zachodzić brudem i jestem miłe zaskoczona. Jest piękna i co ważne, wszystko sprawnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJasia 17.02.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 A tak w ogóle to jak Wam idzie budowa? My na wiosnę ruszamy z elewacja . Obecnie kończą nam schody i kuchnie . Jak macie jakieś pytania chętnie odpowiem a jak już bedzie wszystko skończone to wstawię kilka zdjeć bo wiem jak to pomaga . Sama przeszukałam prawie cały internet w poszukiwaniu zdjeć Kameralnego Pozdrawiam i miłego dnia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 18.02.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 [...] My na wiosnę ruszamy z elewacja. [...] Jak macie jakieś pytania chętnie odpowiem [...] Z czego robicie drewniane wstawki na elewacji? Macie już wykonawcę/kosztorys? Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monias11 18.02.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Cześć , My mamy ta bramę. Od zamontowania(październik)nie była jeszcze ani razu myta i widać z bliska tylko ślady deszczu i delikatny brud. Spodziewałam sie ze bedzie bardziej zachodzić brudem i jestem miłe zaskoczona. Jest piękna i co ważne, wszystko sprawnie chodzi. Dziekuje za informacje jakiej firmy brama ? Jak jest możliwość proszę o zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monias11 18.02.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Zazdroszczę u nas dopiero kończymy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJasia 18.02.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) Z czego robicie drewniane wstawki na elewacji? Macie już wykonawcę/kosztorys? Grzegorz Cześć, zrezygnowaliśmy z desek. Skróciliśmy te trzy wąskie okna o ok 40 cm - już dokładnie nie pamietam, wyglada to dobrze ale z deskami już by tak fajnie nie było. Chcieliśmy mieć nieco wyższy parapet w pomieszczeniach. Pozdrawiam Edytowane 18 Lutego 2016 przez KasiaJasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJasia 18.02.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Dziekuje za informacje jakiej firmy brama ? Jak jest możliwość proszę o zdjecia Cześć, brama jest firmy Hörmann. Zdjęcie poniżej, mam nadzieje ze choć trochę pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 19.02.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Cześć, brama jest firmy Hörmann. Zdjęcie poniżej, mam nadzieje ze choć trochę pomogłam [ATTACH=CONFIG]347223[/ATTACH] Piękna brama! Możesz zdradzić koszt? Jakie macie drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 19.02.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Dzięki Za bramę zapłaciliśmy niecałe 6 tysięcy. Zdjęcie drzwi poniżej, zrobiliśmy je w kolorze okien. [ATTACH=CONFIG]347336[/ATTACH] Bardzo ładnie to wszystko wygląda <3 A drzwi w projekcie Kameralnego są pojedyncze czy zmienialiście? W Dobrym są niby z doświetleniem bocznym i na takie się nastawialiśmy, ale 1) wydaje mi się trochę ciasno, 2) koszt... Mamy co prawda jeszcze duuuużo czasu (jesteśmy na etapie adaptacji ), ale już chłonę całą wiedzę i wszystkie nowinki jak gąbeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJasia 20.02.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Bardzo ładnie to wszystko wygląda <3 A drzwi w projekcie Kameralnego są pojedyncze czy zmienialiście? W Dobrym są niby z doświetleniem bocznym i na takie się nastawialiśmy, ale 1) wydaje mi się trochę ciasno, 2) koszt... Mamy co prawda jeszcze duuuużo czasu (jesteśmy na etapie adaptacji ), ale już chłonę całą wiedzę i wszystkie nowinki jak gąbeczka I bardzo dobrze, lepiej wszystko dobrze zaplanujcie bo pózniej każda zmiana kosztuje;-) z własnego doświadczenia - zróbcie więcej kontaktów niż planujecie . To choinka, to inne pierdoły ...wszystko musi mieć swoje miejsce i kontakt Drzwi zmieniliśmy, woleliśmy mieć szerokie drzwi z doświetleniem . To boczne okienko nam do niczego nie było potrzebne:-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 22.02.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Pytanie do tych co już skończyli (jeśli tu jeszcze zaglądają). Jak zrobiliście elewacje drewnianą? Jak się sprawuje? Czu nie niszczy się z czasem, czy nie jest kłopotliwa w eksploatacji? Czy dom nie traci na uroku jak drewno się starzeje? Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 24.02.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 I bardzo dobrze, lepiej wszystko dobrze zaplanujcie bo pózniej każda zmiana kosztuje;-) z własnego doświadczenia - zróbcie więcej kontaktów niż planujecie . To choinka, to inne pierdoły ...wszystko musi mieć swoje miejsce i kontakt Drzwi zmieniliśmy, woleliśmy mieć szerokie drzwi z doświetleniem . To boczne okienko nam do niczego nie było potrzebne:-) Pozdrawiam Z kontaktami zgadzam się w 100%! Jeszcze nie mieliśmy projektu kupionego, a pytam męża "A gdzie postawimy choinkę? Bo będzie trzeba kontakt zrobić! I kontakt na zewnątrz w filarze do podłączenia podświetlanego reniferka" Mąż patrzył na mnie jak na ufo A jaką macie szerokość drzwi? Aktualnie mam etap zastanawiania się nad kolorem drzwi i bramy. Okna na pewno drewnopodobne, bramę zakładaliśmy antracyt (o ile dach antracytowy przejdzie), ale teraz rozważamy jeszcze biel i jasny szary. A drzwi... Nie wiem Pozwolenia jeszcze nie mamy, ba! jeszcze wniosku nie złożyliśmy - a ja już nad kolorami myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 25.02.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Co do choinki to polecam moje rozwiązanie: Mam za choinką kontakt (u mnie jest w podłodze bo choinka planowana jest przy oknach tarasowych) i jest on podłączony do przełącznika w ścianie. Dzięki temu będę mógł zapalać i gasić choinkę bez nurkowania i wyciągania wtyczki z kontaktu. za to latem można podpiąć do niego jakąś lampkę podłogową lub inny gadżet włączany przyciskiem w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts