Adrianoo 24.10.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 już jest pięknie! działka jak marzenie dachówka też ładnie wyszła. z czego ten komin? Obudowy 'Fasada plus' przygotowane pod wymiar. Montaż prosty zrobiony samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 25.10.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Obudowy 'Fasada plus' przygotowane pod wymiar. Montaż prosty zrobiony samodzielnie ciekawe, nie słyszeliśmy o tym wcześniej. Nie mogę znaleźć opinii na temat tych gotowców, ma ktoś jakieś doświadczenia? Nic nie przecieka? Bo domyślam się że Adrianoo jeszcze w trakcie budowy i nie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 25.10.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Cześć my mamy komin pokryty blachą w kolorze dachówki i prezentuje się świetnie Poniżej zdjęcia [ATTACH=CONFIG]370906[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]370907[/ATTACH] Pozdrawiam W ogóle nie wygląda jak blacha piękny dom! swoją drogą - podbitka to osb + styropian? cokolwiek by to nie było to świetnie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianoo 25.10.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 ciekawe, nie słyszeliśmy o tym wcześniej. Nie mogę znaleźć opinii na temat tych gotowców, ma ktoś jakieś doświadczenia? Nic nie przecieka? Bo domyślam się że Adrianoo jeszcze w trakcie budowy i nie mieszka Jest to blacha zagniatamy w rąbek, kominy zaliczyły już kilka ostrych zacinajacych deszczy i wszystko było suche więc śmiało mogę polecić. Jest to obudowa bez wiercenia w kominie. Gdyby co mogę służyć pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 16.11.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Jest to blacha zagniatamy w rąbek, kominy zaliczyły już kilka ostrych zacinajacych deszczy i wszystko było suche więc śmiało mogę polecić. Jest to obudowa bez wiercenia w kominie. Gdyby co mogę służyć pomocą blacha na komin już kupiona, zainspirowałeś nas i chyba nie będziemy żałować. Dzięki Kameralni, kolejne pytanie - ile Wam wyszło od SSZ do deweloperskiego? Nie wiemy czy od wiosny jechać dalej czy zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monias11 21.11.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Witam u nas koniec prac na ten rok Komin mamy z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 21.11.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Deski elewacyjne będą pionowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monias11 21.11.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Tak Deska w pionie widziałam taka na innym budynku i nam się spodobało. Polożenie wychodzi taniej niż poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monias11 24.11.2016 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Dzięki za zdjęcia. Widzę ze mamy podobną wizję. JA właśnie chcę zrezygnować z pomysłu narożnego kominka z powodu obawy o TV. Na dodatek straszni mnie "boli" falt, że kominek zabiera dużo miejsca z tej przestrzeni przeznaczonej na RTV, stąd pomysł, żeby jak najbardziej zwężyć kominek stosując pionowy wkład. Obawiam się tylko, że może wyjść zbyt filigranowy na tak duży salon... a wyglądało by to mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]339114[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]339115[/ATTACH] A może ktoś jeszcze ma inne realizacje..... Witam my kominek mamy przeniesiony na drugą stronę . Co daje duża przestrzeń RTV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.w 27.11.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Zapraszam do dołączenia do grupy inwestorów i zainteresowanych budową Domów z wizją https://www.facebook.com/groups/359752787749991/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 07.12.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Kameralni, przeglądam Wasze fotki i szukam wyłazów na dach lub stopni kominiarskich. Nikt z Was nie robi? Pytam, ponieważ wczoraj, na sam koniec robót, dekarze zamontowali nam dwa stopnie i ławę do komina (mamy komin tylko do kominka, który będzie do celów rekreacyjnych). I patrzeć na to nie mogę! Tak jak cieszyłam się dachem od pierwszej dachówki, tak od wczoraj mam przed oczami tylko te stopnie W dodatku dekarz zamontował uniwersalne, czyli wielkie. Szukałam przepisów, które by mnie ze stopni zwolniły ale niestety jest tylko rozporządzenie, które jednogłośnie mówi o wymogu stopni dla dachów o nachyleniu >25% (u nas 30 st., więc dużo więcej). Rozglądałam się po dachach w okolicy i praktycznie nikt tych stopni nie ma. Jestem już po rozmowie z dekarzem, mówi że dla niego nie problem, jedno słowo i zdejmie, tylko kwestia czy na pewno chcemy. Brak stopni to kwestia nieodebrania budynku czy raczej niechęć wejścia kominiarza później? Szukam alternatywy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 07.12.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Kameralni, przeglądam Wasze fotki i szukam wyłazów na dach lub stopni kominiarskich. Nikt z Was nie robi? Pytam, ponieważ wczoraj, na sam koniec robót, dekarze zamontowali nam dwa stopnie i ławę do komina (mamy komin tylko do kominka, który będzie do celów rekreacyjnych). I patrzeć na to nie mogę! Tak jak cieszyłam się dachem od pierwszej dachówki, tak od wczoraj mam przed oczami tylko te stopnie W dodatku dekarz zamontował uniwersalne, czyli wielkie. Szukałam przepisów, które by mnie ze stopni zwolniły ale niestety jest tylko rozporządzenie, które jednogłośnie mówi o wymogu stopni dla dachów o nachyleniu >25% (u nas 30 st., więc dużo więcej). Rozglądałam się po dachach w okolicy i praktycznie nikt tych stopni nie ma. Jestem już po rozmowie z dekarzem, mówi że dla niego nie problem, jedno słowo i zdejmie, tylko kwestia czy na pewno chcemy. Brak stopni to kwestia nieodebrania budynku czy raczej niechęć wejścia kominiarza później? Szukam alternatywy... my wyłaz mamy i ławkę, stopnie nawet nie są potrzebne bo wychodzi okienkiem i od razu jest ławka. Ale we wszystkich domach obok są stopnie kominiarskie. Ja tam nie wiem, ale chyba lepiej je założyć niż żeby kominiarz miał latać po dachówkach. Za chwilkę już o tym zapomnisz i się przyzwyczaisz aha i nigdy nie słyszałem żeby nie odebrali domu z powodu braku stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 07.12.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Mnie dekarz mówił, że nie potrzeba ław. Wyłazy blisko kominów, powiedział, że śmiało mogę po dachówkach łazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 08.12.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 [...] śmiało mogę po dachówkach łazić. Pytanie czy kominiarz będzie chciał łazić. Co zrobisz jak ci powie że nie ma warunków, żeby dojść do komina i odmówi kontroli? A jak się zgodzi to kto weźmie odpowiedzialność za pęknięte dachówki (po dachówkach trzeba umieć chodzić). Kto weźmie odpowiedzialność jak gość się poślizgnie i spadnie? Tez miałem te dylematy. Koło kominka zrobiłem krótką ławeczkę. Przy rurze z kotła gazowego nie mam nic. Zobaczymy... może nie będzie potrzeby. Strych nieużytkowy, w każdej chwili mogę zrobić. aaby : Może będzie dla Ciebie pocieszeniem ze na dach będziesz spoglądać może przez pierwszy rok... jak jeszcze będziesz oprowadzała wycieczki rodziny i znajomych. Jak minie 2-3 lata to jak Cię ktoś zapyta jaki masz komin albo stopnie, to nie będziesz umiała odpowiedzieć jak nie popatrzysz na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 08.12.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 aaby : Może będzie dla Ciebie pocieszeniem ze na dach będziesz spoglądać może przez pierwszy rok... jak jeszcze będziesz oprowadzała wycieczki rodziny i znajomych. Jak minie 2-3 lata to jak Cię ktoś zapyta jaki masz komin albo stopnie, to nie będziesz umiała odpowiedzieć jak nie popatrzysz na dach. Pewnie tak Na razie kontaktowałam się z kominiarzem, który odbiera budynki na naszym terenie i czyści kominy - powiedział, że nie jest to konieczne. Ściągamy, w razie czego założymy. Mam nadzieję, że za dużo dachówek nie połamie łażąc po nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 26.01.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Forum dead Czy ktos moglby podac jaki jest koszt od stanu surowego zamknietego do deweloperskiego? W sensie hydraulika, elektryka, tynki, gladzie, ocieplenie poddasza, wylewki, ocieplenie scian... 160 tys starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majeranek01 20.02.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Forum dead Czy ktos moglby podac jaki jest koszt od stanu surowego zamknietego do deweloperskiego? W sensie hydraulika, elektryka, tynki, gladzie, ocieplenie poddasza, wylewki, ocieplenie scian... 160 tys starczy? To zależy od opcji, które wybierzesz, materiałów, miejsca w którym budujesz i wielu innych czynników. Nie da się tak powiedzieć. Tak z pamięci to u nas było: 10 tys. wylewki 10 - 20 tys. tynki gładzone już z materiałem (ale tylko pod warunkiem, że masz dobrą ekipę, a jak nie to gładzie). 8 tys. elektryka 10 tys. hydraulik Nie pamiętam ile za poddasze, bo było u nas razem ze ściankami działowymi GK i jeszcze paroma innymi rzeczami, łazienkami etc. Do tego materiały. To jest taki etap, że od tego miejsca można całkowicie budźetowo wykańczać (czego absolutnie nie polecam), a można też rozsądnie, albo na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majeranek01 20.02.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Kameralni, czym wykończyć komin systemowy? Chcemy zrobić opaskę i na to cegłę pełną klinkierową, ale nie jesteśmy zdecydowani... Pokażecie swoje kominy? Tutaj jest komin wykończony blachą aluminiową ze stopniami i ławą kominiarską. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 21.02.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 To zależy od opcji, które wybierzesz, materiałów, miejsca w którym budujesz i wielu innych czynników. Nie da się tak powiedzieć. Tak z pamięci to u nas było: 10 tys. wylewki 10 - 20 tys. tynki gładzone już z materiałem (ale tylko pod warunkiem, że masz dobrą ekipę, a jak nie to gładzie). 8 tys. elektryka 10 tys. hydraulik Nie pamiętam ile za poddasze, bo było u nas razem ze ściankami działowymi GK i jeszcze paroma innymi rzeczami, łazienkami etc. Do tego materiały. To jest taki etap, że od tego miejsca można całkowicie budźetowo wykańczać (czego absolutnie nie polecam), a można też rozsądnie, albo na bogato tak jak piszesz ze 10 tys sama robocizna to my liczylismy juz z materialem... zaczynam się bać ale dzieki za odpowiedz. jakbys mial czas sprawdzic dokladnie jak to wyszlo to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majeranek01 28.02.2017 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 tak jak piszesz ze 10 tys sama robocizna to my liczylismy juz z materialem... zaczynam się bać ale dzieki za odpowiedz. jakbys mial czas sprawdzic dokladnie jak to wyszlo to daj znac Niestety nie pamiętam dokładnie. Zawsze planuję sobie z ok. 30% "okładem" i potem na ogół jestem miło zaskoczony ceną. Cena wylewki była na pewno z materiałem - także spoko Cena hydraulika chyba też.. Elektryka była tania - jakieś 3 tys. materiały, bez osprzętu ale z bezpiecznikami i skrzynkami czujnikami ruchu etc. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts