Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam, jaki wymiar maja te duze okna bo ja mam w projekcie (kameralny3) 355/235 i nigdzie nie chca mi zrobic takigo okna.

Witam

ja mam tak jak w projekcie tylko że nie są dzielone na pół strona otwierana ma 1,5 a ta na stałe 2,40~2,00. Fakt może być maly problem z tymi oknami wszyscy mowili ze to wizja projektanta ze takich nie robia. My mamy okna FRAMEX ze Stargardu zrobili mi wszytskie tak jak w projekcie, są to okna dwu szybowe bo trzy szybowe by były za ciezkie.

jeżeli chodzi o okna to zamówiliśmy okna z M&S też z roletami. okna są wymiarowo jak w projekcie tzn problem pojawia się przy tych dwóch dużych oknach w salonie- my rozwiązaliśmy to tak że jedna strona jest podzielona na trzy części i jest całą witryną druga strona jest podzielona na dwie części z tym że jedna przesuwa się ma 1,60 a druga jest na stałe ma ok 2 m - wszystkie okna są trzyszybowe (chcieliśmy osiągnąć jak najniższe U dla okna czyli 0,6. jeżeli chodzi o ciężar to się zgadza- te okna są mega ciężkie ale firma ma na to rozwiązanie - do każdego z okien tych do ziemi trzeba zamontować specjalne listwy wzmacniające montowane w posadzce(czyli trzeba to wiedzieć zanim wyleje się posadzkę listwa ma ok 12cm). My wybraliśmy do naszych witryn ramę szerszą (taką że nie widać że to witryna) i dwa okna Łazienka i Witrołap z mleczną szybą. Jeżeli chodzi o rolety to przy tych dużych oknach trzeba zamontować specjalne słupy wzmacniające żeby roleta nie furczała przy silnych wiatrach no i przy tych dużych silniki bo tak duże rozmiary rolety niosą za sobą ciężar... mi wyliczono okna wraz z roletami na ok 32tys

p.s. kolor winchester - skrzynki rolety też.

Witam

Również jestem zainteresowany budową K albo czegoś na wzór tego projektu. Dlatego uprzejmie pytam czy można byłoby gdzieś zobaczyć kamerlanego w trakcie budowy - rejon kraju nie ma znaczenia. W rewanżu mogę zaoferować napój domowej roboty :)

Z góry dzięki!

W miarę możliwości proszę o info na priv albo na

[email protected]

• 2 weeks później...

Dzień dobry.

Też jestem zainteresowana projektem KAMERALNY 3.

Miałabym pytanie. Ile jest ważny projekt przed rozpoczęciem budowy i po niej zanim cały dom się postawi?? Mam mały problem, bo projekt mogłabym kupić już teraz, ale geodeta mógłby dopiero wejść na wiosnę. Musimy podzielić działkę i nanieść projekt na nią. Więc trochę nam to zajmie zanim się zaczniemy budować :)

Proszę o jak najszybszą odpowiedź.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

W końcu staliśmy się posiadaczami projektu Kameralny 2 wersja standardowa. Przerabiamy garaż na pokój (gabient) + łazienkę.

Garaż będziemy mieli osobno, wybraliśmy taki z poddaszem użytkowym na wakacyjne imprezy, projekt z ARCHON:

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/garaz-2-stanowiskowy-g15/przekroj/4/m48a979d768f1c

W tym momencie nasz architekt adaptuje projekt i wprowadza nasze zmiany. Pewnie trochę to potrwa, ale jeszcze w tym roku będziemy mieli pierwsze zdjęcia z budowy!

Pozdrawiamy wszystkich Kameralnych

Wojtek i Kasia

Witam

Mam prosbe do wszystkich którzy budowali Kameralnego 3 , albo Kameralnego 2.

Ile kosztowała was robocizna do stanu surowego otwartego ? . Dostalem właśnie wycenę na Kameralnego 3 za fundamenty,ściany, stropy, poddasze , ścianki działowe - czyli wszystko do dachu - za 60 tys. ( oczywiscie sama robocizna ) . Zakres prac taki jak w projekcie -czyli fundamenty mocno uzbrojone , strop monolityczny wylewany itd... Czy jest to rozsadna cena ? .

Prosze o info na maila : [email protected] .

Może macie jakies godne polecenia ekipy w rozsądnych cenach ? .

Pozdrawiam sympatykow Kameralnego.

Witam wszystkich,

Będę budować Kameralnego 3. Jeśli wszystko ułoży się pomyślnie, prace powinny zacząć się w kwietniu. Moim marzeniem była realizacja projektu 1:1, czyli zgodnie z wizją architekta, ale późnej postanowiłam to marzenie zmodyfikować i tak oto mam Kameralnego 3 z balkonem na poddaszu, czyli zrezygnowałam z jednej dachowej koperty (tej nad salonem). To zmiana najbardziej zasadnicza i modyfikująca bryłę, mam nadzieję jednak, że wyjdzie ok i będę mogla cieszyć z rana oko widokiem na piękna łąkę z lasem. Obiecuję zamieszczać zdjęcia z postępu prac, pewnie założę dziennik, ale to zapewne potrwa jeszcze chwilkę. Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników tego projektu i życzę powodzenia w budowaniu swoich marzeń.

Witamy Wszystkich forumowiczów !

Nasz Kameralny III z małymi przeróbkami powstaje od 3 tygodni pod Świdnicą w dolnośląskim. Aktualnie wylane ławy i postawiona 2 (z 7 ) warstwa bloczków fundamentowych. Co do przeróbek - poszerzyliśmy dom od strony nocnej (sypialnie) o 1m2, przenieśliśmy kominek na środek salonu (nasza Pani architekt dała radę), zmieniliśmy strop na terriva i zastanawiamy się powoli nad zarządzeniem przestrzenią na poddaszu - z pewnością ją nieco powiększymy :)

Życzymy powodzenia w realizacjach i zapraszamy do kontaktu !

Piotr i Beata

Witam !

Mam pytanie do wszystkich budujacych Kameralny czy koszty które Państwo ponieśli na kolejne etapy budowy mozna prównac do kosztorysu jaki przedstawia biuro projektowe na ile mozna je odniesc do rzeczywistosci ? Pytam ponieważ bardzo podoba mi sie Kameralny2 i moim marzeniem było by go wybudowac

Witam wszystkich,

Będę budować Kameralnego 3. Jeśli wszystko ułoży się pomyślnie, prace powinny zacząć się w kwietniu. Moim marzeniem była realizacja projektu 1:1, czyli zgodnie z wizją architekta, ale późnej postanowiłam to marzenie zmodyfikować i tak oto mam Kameralnego 3 z balkonem na poddaszu, czyli zrezygnowałam z jednej dachowej koperty (tej nad salonem). To zmiana najbardziej zasadnicza i modyfikująca bryłę, mam nadzieję jednak, że wyjdzie ok i będę mogla cieszyć z rana oko widokiem na piękna łąkę z lasem. Obiecuję zamieszczać zdjęcia z postępu prac, pewnie założę dziennik, ale to zapewne potrwa jeszcze chwilkę. Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników tego projektu i życzę powodzenia w budowaniu swoich marzeń.

super pomysł z tym balkonem :)) czekam z niecierpliwościa na jakieś zdjęcia

posiadaczka Kameralnego 2

• 3 weeks później...