pempol 19.04.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam możecie mi napisać jaki jest kolor (rodzaj drewna) stolarki okiennej w waszych projektach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 24.04.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Witamy Forumowiczów ! mamy już płytę i w przyszłym tygodniu zaczynamy wznosić ściany pozdrawiamy ! Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez szmerglak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go_lukasz 03.05.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Cześć Patrycja, jestem bardzo zainteresowany Kameralnym domkiem spod znaku "3" Czy jesteś w stanie powiedzieć coś więcej na jego temat? jakie koszty itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 03.06.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Witam Mam prosbe do wszystkich którzy budowali Kameralnego 3 , albo Kameralnego 2. Ile kosztowała was robocizna do stanu surowego otwartego ? . Dostalem właśnie wycenę na Kameralnego 3 za fundamenty,ściany, stropy, poddasze , ścianki działowe - czyli wszystko do dachu - za 60 tys. ( oczywiscie sama robocizna ) . Zakres prac taki jak w projekcie -czyli fundamenty mocno uzbrojone , strop monolityczny wylewany itd... Czy jest to rozsadna cena ? . Prosze o info na maila : [email protected] . Może macie jakies godne polecenia ekipy w rozsądnych cenach ? . Pozdrawiam sympatykow Kameralnego. Witam, właśnie ruszam z budową KAMERALNEGO 3 (powiększyliśmy dom od strony sypialni 1,2m i od strony kominka 0.6m) Roboty murowe (40 000zł) woj. mazowieckie w tym: *fundamenty,ściany, strop i kominy ponad dach czy ktoś z budujących ten dom w wersji 3 kryje dach dachówka płaską? CREATON - DOMINO? RUPPCERAMIKA-TURMLIT? BRAAS- TEGALIT? macie może wyceny? Edytowane 3 Czerwca 2011 przez Tosia08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 17.06.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Cześć, my jesteśmy na etapie wylewania stropu - zrezygnowaliśmy z monolitycznego i zmieniliśmy go na terrivę. Co do kosztów - prowadzimy kosztorys w miarę skrpulatnie i jak chodzi o koszty robocizny na posszczególnych etapach to : 1. fundament - 12 KPLN2. Sciany - 10 KPLN3. Strop + ściany kolankowe + kominy - 15 KPLN My również poszerzyliśmy dom o 1,2m i przestawiliśmy lokalizację kominka centralnie co miało wpływ na inne niż w projekcie umiejscowienie komina. Jeżeli jest chęć wymiany informacji bardziej szczegółowych oraz zdjęć z poszczególnych etapów - możemy wymienić się mailami, nr tel., etc. - nasz email - [email protected] pozdrawiamyBeata & Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni-niebieski 21.06.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Co do robocizny ja znalazłam ekipę, która za płytę fundamentową wzięła 6 500zł ściany wraz z wieńcem 13 000zł więźba będzie prefabrykowana wraz ze stropem zamontuje producent za 6 000zł szukałam dość długo tej ekipy a rozmawiałam tylko z tymi których dostałam z polecenia. Ogólnie powiem tak: ekipa to podstawa i warto zadać sobie trochę zachodu- ja mam porównanie garaż stawia jedna ekipa druga dom. Ci od garażu bawią się w budowanie (garaż miałbyć zapleczem dla budującego się domu) po miesiącu druga ekipa zaczęła budować dom i zaraz go skończy (i dom będzie zapleczem dla garażu) oczywiście garaż jeszcze nie ma wieńca wylanego!!!!!! Pozatym ci od domu to myślący ludzie, robiądobrze, dokładnie a jak czegoś nie wiedzą to się pytają ci od garażu nie dość że wstawili drzwi nie stej strony to sposób położenia i zazbrojenia luksferów zostawia dużo do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 30.06.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam, Czy jest ktoś kto buduje kameralny w dolnośląskiem lub w okolicznych województwach:) Proszę o możliwość obejrzenia budowy (najchętniej gdyby był już chociaż strop) Pozdrawiam wszystkich budujących i proszę o kontakt. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 02.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witaj megisha, my budujemy pod Świdnicą - za 10 dni strop. Zapraszamy [email protected] pozdrawiamy Betty & Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 02.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witaj megisha, my budujemy pod Świdnicą - za 10 dni strop. Zapraszamy [email protected] pozdrawiamy Betty & Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 18.07.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Cześć, my jesteśmy na etapie wylewania stropu - zrezygnowaliśmy z monolitycznego i zmieniliśmy go na terrivę. Co do kosztów - prowadzimy kosztorys w miarę skrpulatnie i jak chodzi o koszty robocizny na posszczególnych etapach to : 1. fundament - 12 KPLN 2. Sciany - 10 KPLN 3. Strop + ściany kolankowe + kominy - 15 KPLN Witajcie Beata & Piotr, Czy możecie napisać jaki jest koszt stropu terriva? pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkolo 25.07.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witajcie, Czy jest ktoś w stanie podać całkowite koszty do stanu surowego zamkniętego (robota + materiały) Kameralnego 3? Podane są tylko ceny robocizny. Interesuje mnie czy kosztorys przygotowany przez pracownię jest rwalny. A może ktoś już jest na etapie stanu deweloperskiego i może podać koszty ... ? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pempol 29.08.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam możecie napisać ile cm lub maxów ma podmurówka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 30.08.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 pempol nie bardzo rozumiem Twoje pytanie?chodzi ci o ścianę fundamentową?(zleży od głębokości posadowienia ław fundamentowych) na ściany fundamentowe mojego powiększonego kameralnego 3, zużyliśmy ponad 1850 szt. bloczków betonowych fundamentowych do innych budujących... czy ktoś z Was izolował ściany fundamentowe Nafuflexem 1K lub 2K? Patrycja, mieszkasz już? jesteśmy na etapie więźby dachowej,ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pempol 31.08.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Chciałem się dowiedzieć ile cm macie od stropu w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 31.08.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Chciałem się dowiedzieć ile cm macie od stropu w górę ok, rozumiem 50cm+14cm murłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinvel 06.09.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Witam,możecie podać wymiary okien oraz wymiary bramy garażowej + cena takiej bramy. Będę bardzo wdzięczny... Edytowane 6 Września 2011 przez marcinvel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 28.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 brama garażowa 500x235okna: 80,90,120,180,355 x235120x240x90dachowe:78x140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 28.09.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 jak przedstawiają się wyceny Waszych okien?mam już dwie, spodziewałam się takich sum 40-60tys.generalnie wszyscy robią problem przy oknie 120x235- jednoskrzydłowe, uchylno rozwieralne- podobno zbyt duży cięzar i rozmiar jak na okno uchylne a tak w ogóle to napiszcie jak Wasze postępy na budowie?u mnie dach odeskowany, pokryty papą-czekamy na dekarza, w tym roku dachówka i to wszystko do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 11.10.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Napisz proszę po co deskujesz dach ? jak przedstawiają się wyceny Waszych okien? mam już dwie, spodziewałam się takich sum 40-60tys. generalnie wszyscy robią problem przy oknie 120x235- jednoskrzydłowe, uchylno rozwieralne- podobno zbyt duży cięzar i rozmiar jak na okno uchylne a tak w ogóle to napiszcie jak Wasze postępy na budowie? u mnie dach odeskowany, pokryty papą-czekamy na dekarza, w tym roku dachówka i to wszystko do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 12.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Napisz proszę po co deskujesz dach ? Deskuję ponieważ chcę mieć solidny dach. Deskowanie "wzmocni" całą konstrukcję (będzie bardziej sztywny i stabilny). Po drugie od początku nie brałam pod uwagę żadnej folii. W poniedziałek zaczynamy kłaść dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts