Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
Witam

Mam prosbe do wszystkich którzy budowali Kameralnego 3 , albo Kameralnego 2.

Ile kosztowała was robocizna do stanu surowego otwartego ? . Dostalem właśnie wycenę na Kameralnego 3 za fundamenty,ściany, stropy, poddasze , ścianki działowe - czyli wszystko do dachu - za 60 tys. ( oczywiscie sama robocizna ) . Zakres prac taki jak w projekcie -czyli fundamenty mocno uzbrojone , strop monolityczny wylewany itd... Czy jest to rozsadna cena ? .

Prosze o info na maila : [email protected] .

Może macie jakies godne polecenia ekipy w rozsądnych cenach ? .

Pozdrawiam sympatykow Kameralnego.

Witam,

właśnie ruszam z budową KAMERALNEGO 3

(powiększyliśmy dom od strony sypialni 1,2m i od strony kominka 0.6m)

Roboty murowe (40 000zł) woj. mazowieckie

w tym:

*fundamenty,ściany, strop i kominy ponad dach

czy ktoś z budujących ten dom w wersji 3 kryje dach dachówka płaską?

CREATON - DOMINO? RUPPCERAMIKA-TURMLIT? BRAAS- TEGALIT?

macie może wyceny?

Edytowane przez Tosia08

• 2 weeks później...

Cześć,

my jesteśmy na etapie wylewania stropu - zrezygnowaliśmy z monolitycznego i zmieniliśmy go na terrivę. Co do kosztów - prowadzimy kosztorys w miarę skrpulatnie i jak chodzi o koszty robocizny na posszczególnych etapach to :

1. fundament - 12 KPLN

2. Sciany - 10 KPLN

3. Strop + ściany kolankowe + kominy - 15 KPLN

My również poszerzyliśmy dom o 1,2m i przestawiliśmy lokalizację kominka centralnie co miało wpływ na inne niż w projekcie umiejscowienie komina.

Jeżeli jest chęć wymiany informacji bardziej szczegółowych oraz zdjęć z poszczególnych etapów - możemy wymienić się mailami, nr tel., etc. - nasz email - [email protected]

pozdrawiamy

Beata & Piotr

Co do robocizny ja znalazłam ekipę, która za płytę fundamentową wzięła 6 500zł ściany wraz z wieńcem 13 000zł więźba będzie prefabrykowana wraz ze stropem zamontuje producent za 6 000zł szukałam dość długo tej ekipy a rozmawiałam tylko z tymi których dostałam z polecenia. Ogólnie powiem tak: ekipa to podstawa i warto zadać sobie trochę zachodu- ja mam porównanie garaż stawia jedna ekipa druga dom. Ci od garażu bawią się w budowanie (garaż miałbyć zapleczem dla budującego się domu) po miesiącu druga ekipa zaczęła budować dom i zaraz go skończy :) (i dom będzie zapleczem dla garażu) oczywiście garaż jeszcze nie ma wieńca wylanego!!!!!! Pozatym ci od domu to myślący ludzie, robiądobrze, dokładnie a jak czegoś nie wiedzą to się pytają ci od garażu nie dość że wstawili drzwi nie stej strony to sposób położenia i zazbrojenia luksferów zostawia dużo do życzenia.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Cześć,

my jesteśmy na etapie wylewania stropu - zrezygnowaliśmy z monolitycznego i zmieniliśmy go na terrivę. Co do kosztów - prowadzimy kosztorys w miarę skrpulatnie i jak chodzi o koszty robocizny na posszczególnych etapach to :

1. fundament - 12 KPLN

2. Sciany - 10 KPLN

3. Strop + ściany kolankowe + kominy - 15 KPLN

Witajcie Beata & Piotr,

Czy możecie napisać jaki jest koszt stropu terriva?

pozdrawiam,

Tomek

Witajcie,

Czy jest ktoś w stanie podać całkowite koszty do stanu surowego zamkniętego (robota + materiały) Kameralnego 3? Podane są tylko ceny robocizny. Interesuje mnie czy kosztorys przygotowany przez pracownię jest rwalny. A może ktoś już jest na etapie stanu deweloperskiego i może podać koszty ... ?

z góry dzięki

• 1 month później...

pempol nie bardzo rozumiem Twoje pytanie?chodzi ci o ścianę fundamentową?(zleży od głębokości posadowienia ław fundamentowych)

na ściany fundamentowe mojego powiększonego kameralnego 3, zużyliśmy ponad 1850 szt. bloczków betonowych fundamentowych

do innych budujących...

czy ktoś z Was izolował ściany fundamentowe Nafuflexem 1K lub 2K?

Patrycja, mieszkasz już?:)

jesteśmy na etapie więźby dachowej,ufff

• 4 weeks później...

jak przedstawiają się wyceny Waszych okien?

mam już dwie, spodziewałam się takich sum 40-60tys.

generalnie wszyscy robią problem przy oknie 120x235- jednoskrzydłowe, uchylno rozwieralne- podobno zbyt duży cięzar i rozmiar jak na okno uchylne

a tak w ogóle to napiszcie jak Wasze postępy na budowie?

u mnie dach odeskowany, pokryty papą-czekamy na dekarza, w tym roku dachówka i to wszystko do wiosny

• 2 weeks później...

Napisz proszę po co deskujesz dach ?

jak przedstawiają się wyceny Waszych okien?

mam już dwie, spodziewałam się takich sum 40-60tys.

generalnie wszyscy robią problem przy oknie 120x235- jednoskrzydłowe, uchylno rozwieralne- podobno zbyt duży cięzar i rozmiar jak na okno uchylne

a tak w ogóle to napiszcie jak Wasze postępy na budowie?

u mnie dach odeskowany, pokryty papą-czekamy na dekarza, w tym roku dachówka i to wszystko do wiosny