Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co do okien, tez przez moment zastanawiałam się nad oknem stałym, u nas różnica wyszła ok.3500zł, stwierdziliśmy,ze jednak zostajemy przy dwóch przesuwnych.

ostatecznie zdecydowaliśmy się na okna Avante na profilu Forte.

Zwróćcie uwagę na ważną rzecz. Te duże okna w salonie, maja graniczne wymiary dla szyb 4mm, oczywiście da się to zrobić..ale

My (po konsultacjach z technologiem) zdecydowaliśmy się w tych dużych oknach dać szyby 6mm.

Ostatecznie z oknami zamknęliśmy się w kwocie 34tys.

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do okien, tez przez moment zastanawiałam się nad oknem stałym, u nas różnica wyszła ok.3500zł, stwierdziliśmy,ze jednak zostajemy przy dwóch przesuwnych.

ostatecznie zdecydowaliśmy się na okna Avante na profilu Forte.

Zwróćcie uwagę na ważną rzecz. Te duże okna w salonie, maja graniczne wymiary dla szyb 4mm, oczywiście da się to zrobić..ale

My (po konsultacjach z technologiem) zdecydowaliśmy się w tych dużych oknach dać szyby 6mm.

Ostatecznie z oknami zamknęliśmy się w kwocie 34tys.

Tosiu, podaj proszę nr tel do Siebie - mamy kilka pytań dot. okien, które zaraz po Świętach chcemy zamawiać ;)

pozdrawiamy ! B&P

• 3 weeks później...
Witajcie fascynaci Kameralnego :)

czy ktoś może podpowiedzieć jaki to kolor stolarki okiennej jest na wizualizacjach?

pozdrawiam,

Tomek

W projekcie stolarka okienna firmy Adpol, kolor określony jako ciepły,jasny brąz.(firma Adpol ma podobno kłopoty finansowe-taka informacje dostałam na email od domyzwizją

Chyba sam musisz zdecydować jakie okna, jak chcesz,żeby wyglądała elewacja.

Złoty dąb- chyba wszyscy znają

Oknoplast ma jasny- dąb antyczny,

MS- maja fajny jasny kolor (nie pamiętam nazwy)

kolor Oregon- oferowany przez wiele firm produkujących okna (dla mnie za ostry żółto-pomarańczowy), choć można go fajnie zestawić z czymś innym.

Ja zdecydowałam się na okna Avante w kolorze dąb irlandzki.

W projekcie stolarka okienna firmy Adpol, kolor określony jako ciepły,jasny brąz.(firma Adpol ma podobno kłopoty finansowe-taka informacje dostałam na email od domyzwizją

Chyba sam musisz zdecydować jakie okna, jak chcesz,żeby wyglądała elewacja.

Złoty dąb- chyba wszyscy znają

Oknoplast ma jasny- dąb antyczny,

MS- maja fajny jasny kolor (nie pamiętam nazwy)

kolor Oregon- oferowany przez wiele firm produkujących okna (dla mnie za ostry żółto-pomarańczowy), choć można go fajnie zestawić z czymś innym.

Ja zdecydowałam się na okna Avante w kolorze dąb irlandzki.

Dziękuję Tosiu za wyczerpującą odpowiedź.

Rzeczywiście oregon wydaje się być bardzo zbliżonym kolorem ale rzeczywiście trochę jakby zbyt w pomarańcz wchodzi. Rozważamy jeszcze antracyt, jasna (odcień białego) elewacja + gdzieniegdzie drewno w jasnym brązie. To dwie opcje, które rozważamy. Chyba będziemy ciągnąć z żoną zapałki ;)

A czy mogłabyś podesłać kilka fotek z Waszej budowy (szczególnie okna ale inne też wskazane;) ) na skrzynkę biuro(at)verdone.pl ?

Z góry dziękuję.

pozdrawiam,

Tomek

Witam,

w kwestii okien - my wybraliśmy na górę - ROTO natomiast na dół : VEKA profil 6 komorowy 3 szybowy w kolorze winchester - w takim samym bramę garażową ;o) Total koszt - 26 KPLN (okna - 1 dodatkowe) + 8600 KPLN brama.

Od PN - dachówka.....

pozdrawiamy

B&P

Witajcie B&P,

czy ta wycena jest za same okna czy z roletami?

pozdrawiam,

Tomek

Witam

góra jest do cała do zagospdarowania narazie jst wolna przestrzen. Na dole budowalismy zgodnie z rojektem jedyna zmiana to taka ze powiekszylismy dom o metr przez co zyskalismy wieksza spialnie(20 ) i wieksza łązienke do łązienki zabralismy tez wneke z wiatrołapu tam zrobilismy prysznic (ok 10)

pozdrawiam i życzę szybkiego zakonczenia budowy

IMAG0023.jpg

IMAG0020.jpg

IMAG0022.jpg

Witam,

Patrycjo dziękuję za zdjęcia!!!Postaram się w rewanżu przesłać swoje jeszcze w tym tygodniu.

Szmerglaku- odpisałam na Twoją wiadomość w sprawie kontaktu, podałam nr tel. juz DAWNO temu! tu na muratorze

Co do ogrzewania, zleciłam projekt ogrzewania, uwzględniając wszystkie materiały, które już wykorzystaliśmy i zamierzamy wykorzystać w dalszych pracach wyszło zapotrzebowanie na ciepło ok.16kw (ale pamiętajcie,ze mój dom jest sporo powiększony i wykorzystałam poddasze).

Z grzejników kanałowych już się "wyleczyłam". Robię w salonie podłogówkę, zdecydowały względy praktyczne, które wygrały z moją miłością do dębowych litych desek...

Bardzo sie ciesze,ze coś sie TUTAJ U NAS NA FORUM RUSZYŁO!!!

Pozdrawiam wszystkich budujących,

kasia

PatrycjaRZ - napisz proszę orientacyjnie jaki jest koszt podłogówki i czy w Waszym domQ ogrzewanie podłogowej jest tylko na parterze czy też może na poddaszu ?

Odpowiadając Tomkowi na pyt. dot. grz. kanałowych - większość hydraulików do których udałem się z projektem odradzało mi kanałowe z uwagi na duży koszt zakupu & montażu oraz brak możliwości utrzymania czystości (oczywiście w granicach rozsądku). już lepiej powiesić sobie w pionie na ścianie grzejnik ozdobny o podobnej mocy..

Zachęcam Wszystkich do podrzucenia kilku zdjęć ze swoich realizacji - zawsze możemy wymienić się pomysłami ;)

pozdrawiamy

B&P

Ogrzewanie wyszło 35 tyś instalacja z piecem oraz cała hydraulika, ogrzewanie podłogowe jest na całym domu łącznie z garażem, góra jest jak an razie zamknieta ale sa wyprowadzenia tam myślilismy tez o podłogowce wiemy ze to koszt ok 8 -9 tyś czas pokaże czy zrobimy ale juz teraz zastanawiam się nad kaloryferami na gorze. Jak na razie góra jest zamknieta dół jest wystarczający :))

pozdrawiam