Tosia08 19.12.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Co do okien, tez przez moment zastanawiałam się nad oknem stałym, u nas różnica wyszła ok.3500zł, stwierdziliśmy,ze jednak zostajemy przy dwóch przesuwnych.ostatecznie zdecydowaliśmy się na okna Avante na profilu Forte.Zwróćcie uwagę na ważną rzecz. Te duże okna w salonie, maja graniczne wymiary dla szyb 4mm, oczywiście da się to zrobić..aleMy (po konsultacjach z technologiem) zdecydowaliśmy się w tych dużych oknach dać szyby 6mm.Ostatecznie z oknami zamknęliśmy się w kwocie 34tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 21.12.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Co do okien, tez przez moment zastanawiałam się nad oknem stałym, u nas różnica wyszła ok.3500zł, stwierdziliśmy,ze jednak zostajemy przy dwóch przesuwnych. ostatecznie zdecydowaliśmy się na okna Avante na profilu Forte. Zwróćcie uwagę na ważną rzecz. Te duże okna w salonie, maja graniczne wymiary dla szyb 4mm, oczywiście da się to zrobić..ale My (po konsultacjach z technologiem) zdecydowaliśmy się w tych dużych oknach dać szyby 6mm. Ostatecznie z oknami zamknęliśmy się w kwocie 34tys. Tosiu, podaj proszę nr tel do Siebie - mamy kilka pytań dot. okien, które zaraz po Świętach chcemy zamawiać pozdrawiamy ! B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 06.01.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witajcie fascynaci Kameralnego czy ktoś może podpowiedzieć jaki to kolor stolarki okiennej jest na wizualizacjach? pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 06.01.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witajcie fascynaci Kameralnego czy ktoś może podpowiedzieć jaki to kolor stolarki okiennej jest na wizualizacjach? pozdrawiam, Tomek W projekcie stolarka okienna firmy Adpol, kolor określony jako ciepły,jasny brąz.(firma Adpol ma podobno kłopoty finansowe-taka informacje dostałam na email od domyzwizją Chyba sam musisz zdecydować jakie okna, jak chcesz,żeby wyglądała elewacja. Złoty dąb- chyba wszyscy znają Oknoplast ma jasny- dąb antyczny, MS- maja fajny jasny kolor (nie pamiętam nazwy) kolor Oregon- oferowany przez wiele firm produkujących okna (dla mnie za ostry żółto-pomarańczowy), choć można go fajnie zestawić z czymś innym. Ja zdecydowałam się na okna Avante w kolorze dąb irlandzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 06.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 W projekcie stolarka okienna firmy Adpol, kolor określony jako ciepły,jasny brąz.(firma Adpol ma podobno kłopoty finansowe-taka informacje dostałam na email od domyzwizją Chyba sam musisz zdecydować jakie okna, jak chcesz,żeby wyglądała elewacja. Złoty dąb- chyba wszyscy znają Oknoplast ma jasny- dąb antyczny, MS- maja fajny jasny kolor (nie pamiętam nazwy) kolor Oregon- oferowany przez wiele firm produkujących okna (dla mnie za ostry żółto-pomarańczowy), choć można go fajnie zestawić z czymś innym. Ja zdecydowałam się na okna Avante w kolorze dąb irlandzki. Dziękuję Tosiu za wyczerpującą odpowiedź. Rzeczywiście oregon wydaje się być bardzo zbliżonym kolorem ale rzeczywiście trochę jakby zbyt w pomarańcz wchodzi. Rozważamy jeszcze antracyt, jasna (odcień białego) elewacja + gdzieniegdzie drewno w jasnym brązie. To dwie opcje, które rozważamy. Chyba będziemy ciągnąć z żoną zapałki A czy mogłabyś podesłać kilka fotek z Waszej budowy (szczególnie okna ale inne też wskazane;) ) na skrzynkę biuro(at)verdone.pl ? Z góry dziękuję. pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 08.01.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witam, w kwestii okien - my wybraliśmy na górę - ROTO natomiast na dół : VEKA profil 6 komorowy 3 szybowy w kolorze winchester - w takim samym bramę garażową ;o) Total koszt - 26 KPLN (okna - 1 dodatkowe) + 8600 KPLN brama. Od PN - dachówka..... pozdrawiamy B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 08.01.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witam, w kwestii okien - my wybraliśmy na górę - ROTO natomiast na dół : VEKA profil 6 komorowy 3 szybowy w kolorze winchester - w takim samym bramę garażową ;o) Total koszt - 26 KPLN (okna - 1 dodatkowe) + 8600 KPLN brama. Od PN - dachówka..... pozdrawiamy B&P Witajcie B&P, czy ta wycena jest za same okna czy z roletami? pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 08.01.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witajcie B&P, czy ta wycena jest za same okna czy z roletami? pozdrawiam, Tomek Tomek, cena jest za same okna - od samego początku nie braliśmy pod uwagę rolet... pozdro B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 10.01.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tomek, cena jest za same okna - od samego początku nie braliśmy pod uwagę rolet... pozdro B&P Dziękuję za info. pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 12.01.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, dla zainteresowanych - w załącznikach więźba i poddasze. Postanowiliśmy zaaranżować poddasze z projektu "Kameralny IV". Aktualnie jest już dachówka ;o) pozdrawiamy B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 14.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 15.01.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witamy! prosimy o zdjęcia poddasza ;o) i może na email mały rzut parteru ? Zastanawiamy się jeszcze nad finalną aranżacją stąd prośba. Gratulujemy finału !!! B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 15.01.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam góra jest do cała do zagospdarowania narazie jst wolna przestrzen. Na dole budowalismy zgodnie z rojektem jedyna zmiana to taka ze powiekszylismy dom o metr przez co zyskalismy wieksza spialnie(20 ) i wieksza łązienke do łązienki zabralismy tez wneke z wiatrołapu tam zrobilismy prysznic (ok 10) pozdrawiam i życzę szybkiego zakonczenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 15.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam, my dokonaliśmy takich zmian. Na bazie zresztą tej adaptacji potem powstał Kameralny 4;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 15.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 DzięQjemy za zdjęcia ! Mamy jeszcze pytanie o grzejniki kanałowe w salonie - ze zdjęć wnioskuję iż zastosowaliście Państwo ogrzewanie podłogowe ? Jeżeli tak to w jakich pomieszczeniach ? pozdrawiamyB&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 16.01.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam w całym domu mamy ogrzewanie podłogowe łaącznie a garażem, w kazdym pomieszczeniu mamy czujniki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 16.01.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam,Patrycjo dziękuję za zdjęcia!!!Postaram się w rewanżu przesłać swoje jeszcze w tym tygodniu.Szmerglaku- odpisałam na Twoją wiadomość w sprawie kontaktu, podałam nr tel. juz DAWNO temu! tu na muratorze Co do ogrzewania, zleciłam projekt ogrzewania, uwzględniając wszystkie materiały, które już wykorzystaliśmy i zamierzamy wykorzystać w dalszych pracach wyszło zapotrzebowanie na ciepło ok.16kw (ale pamiętajcie,ze mój dom jest sporo powiększony i wykorzystałam poddasze).Z grzejników kanałowych już się "wyleczyłam". Robię w salonie podłogówkę, zdecydowały względy praktyczne, które wygrały z moją miłością do dębowych litych desek...Bardzo sie ciesze,ze coś sie TUTAJ U NAS NA FORUM RUSZYŁO!!!Pozdrawiam wszystkich budujących,kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 18.01.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam, Patrycjo - GRATULUJEMY! Zakłada ktoś w ogóle z Was grzejniki kanałowe? Jakie są minusy takich grzejników poza tym, że co chwilę trzeba je czyścić z kurzu ? pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 18.01.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 PatrycjaRZ - napisz proszę orientacyjnie jaki jest koszt podłogówki i czy w Waszym domQ ogrzewanie podłogowej jest tylko na parterze czy też może na poddaszu ? Odpowiadając Tomkowi na pyt. dot. grz. kanałowych - większość hydraulików do których udałem się z projektem odradzało mi kanałowe z uwagi na duży koszt zakupu & montażu oraz brak możliwości utrzymania czystości (oczywiście w granicach rozsądku). już lepiej powiesić sobie w pionie na ścianie grzejnik ozdobny o podobnej mocy.. Zachęcam Wszystkich do podrzucenia kilku zdjęć ze swoich realizacji - zawsze możemy wymienić się pomysłami pozdrawiamy B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 19.01.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ogrzewanie wyszło 35 tyś instalacja z piecem oraz cała hydraulika, ogrzewanie podłogowe jest na całym domu łącznie z garażem, góra jest jak an razie zamknieta ale sa wyprowadzenia tam myślilismy tez o podłogowce wiemy ze to koszt ok 8 -9 tyś czas pokaże czy zrobimy ale juz teraz zastanawiam się nad kaloryferami na gorze. Jak na razie góra jest zamknieta dół jest wystarczający ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts