wioletafiolka 19.01.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam, również budujemy Kameralny w okolicach Rybnika. Prosimy Was o podpowiedź i opinie, jaką dachówkę wybraliście, jaki stanowiła koszt. Na chwilę obecną mamy zalany strop i za dni parę 'ruszamy w górę': więźba. Musimy podjąć decyzję na dniach, co do pokrycia dachu, a kompletnie nie jesteśmy zdecydowani. Albo braas, albo creaton czy roben... czy jesteście za betonową czy ceramiczną? jak Wam doradzono? czy w ceramicznej jest jakaś, którą polecicie? Prosimy o opinie. Pozdr. Fiolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 19.01.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam, również budujemy Kameralny w okolicach Rybnika. Prosimy Was o podpowiedź i opinie, jaką dachówkę wybraliście, jaki stanowiła koszt. Na chwilę obecną mamy zalany strop i za dni parę 'ruszamy w górę': więźba. Musimy podjąć decyzję na dniach, co do pokrycia dachu, a kompletnie nie jesteśmy zdecydowani. Albo braas, albo creaton czy roben... czy jesteście za betonową czy ceramiczną? jak Wam doradzono? czy w ceramicznej jest jakaś, którą polecicie? Prosimy o opinie. Pozdr. Fiolka Cześć, my wybraliśmy Meyer Holsen DACAPO dachówkę ceramiczną - za 380 m2 dachu (powiększyliśmy dom o 1,2 mb = ok. 10m2) dachówki + gąsiory zapłaciliśmy 25 KPLN - 50 lat gwarancji, niemiecka jakość etc. Z Rybnika nie macie daleko - jeżeli macie ochotę zapraszam do obejrzenia gotowego dachu, dzisiaj zakończyliśmy rynnami, oknami i odgromem.. http://www.mb.net.pl/meyer-holsen-linia-klassik-dacapo-dachowka-uniwersalna/ P.s. PatrycjaRZ - bardzo dziękuję za info co do kosztów ogrzewania. Mam jeszcze prośbę o podanie mi nazwy i modelu pieca. Może żeby nie katować reszty forumowiczów prywatą - na email lub mob ph - 601148633 ? z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egonek 19.01.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Tosiu mam pytanie co do okien avante forte czy już wstawione jak tak to jak się sprawują i czy ogólnie jesteś zadowolona. U mnie na placu boju pozostały właśnie avante forte i oknoplus i nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 20.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 szmerglak, jak masz już dach to wrzuć jakieś zdjęcia byłam już na Twojej budowie 2x ale zaraz sąsiedzi wychodzą to wole nie wzbudzaćpodejrzeń. My ruszamy z fundamentami kameralny 4 w przyszłym tygodniu, jeśli tylko pogoda pozwoli. Bardzo mi się spodobała dachówka u Tosi meyer holsen piano ale trochę za drogo, ma ktoś alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 21.01.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Dziękuję za odpowiedź w kwestii dachówki. Mam prośbę do miłośników Kameralnego: czy można prosić o fotki Waszych dachów i informację, jaka to dachówka? Został nam ostatni dzień-dwa ma decyzję i nadal mamy dylemat. Łączę dzisiejsze fotki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirabel 22.01.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam wszystkich fanów domów z wizją i pragnę poinformować, ze dołączam do Waszego grona. Zaczęliśmy budować Kameralny 1 w Koszalinie a dokładniej w Jamnie. Interesuje mnie wszystko co dotyczy budowy, więc od dawna z uwagą czytam Wasze wpisy. Szczególnie interesuje mnie to czy ktoś z Was zamknął kuchnię i czy jest z tego zadowolony. Zdjęć z budowy nie zamieszczam, bo na razie są zrobione prace ziemne i wylane ławy fundamentowe. Pozdrawiam wszystkich - mirabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastia 22.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Hej, tak wygląda aktualnie nasz Kameralny - nazwa i koszt dachówki w poście 147 ( to są koszty z maja 2011, z tego co wiem ceny zmieniają się z miesiąca na miesiąc). WITAM! Dach wydaje się być bardziej wypuszczony niż w oryginale, czy wprowadziłeś jakieś zmiany? bo wygląda to bardzo ciekawie:) w jaki sposób pozbyłeś się tego czoła, między oknami a dachem, który wydaje mi się wysoki w oryginale? będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 23.01.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witajcie! To ja dołoże nasz dach.Zależało nam na płaskiej dachówce ceramicznej. Na Creatona trzeba było strasznie długo czekać. Chcieliśmy przykryć dach przed zimą 2011 a gdzie nie pytaliśmy to do końca 2011 dachówka nie była dostępna. Zdecydowaliśmy się na niemiecką dachówkę Erlus Linea. Nie mamy jeszcze tylko położonych gąsiorów. http://bitset.nazwa.pl/budowa/15.jpghttp://bitset.nazwa.pl/budowa/16.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 23.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Cześć, w załącznikach nasz dach na finish`u ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 23.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 ... i jeszcze jedno gdyż softW nie pozwala na lepszą rozdzielczość.. pzdr B&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 23.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) dachówka meyer holsenhttp://x.garnek.pl/ga7921/8b97dfb36371ca19292405a3/19292405.jpg Edytowane 23 Stycznia 2012 przez Tosia08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaRZ 24.01.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 piękna ta dachówka ) Fajnie się oglada wasze postępy w budowaniu ) pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 24.01.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam,bardzo Wam dziękuję za zdjęcia i informacje. Jak dokonamy wyboru, napiszę i podeślę fotki. Pozdrawiam Budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 01.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam Wszystkich Budujących, sporo pisaliście o wyborze okien. Czy ktoś dysponuje jeszcze wycenami i mógłby nam je udostępnić dla porównania? Mam dopiero 3 wyceny, różnią się mocno, przy czym jakoś niechętnie podchodzą wszyscy do dużych okien. Nasze maja mieć ok.3,2x2,4 - i zaczęły się 'jaja'... Nasze wyceny też możemy podesłać, jeżeli komuś możemy pomóc. Najbardziej elastycznie podszedł do tematu producent Duda. Okna 3 i 2 szybowe, wzmocnione, porządne okucia. Okna duże przesuwne, dzielone na połowę. Ktoś tam nie daje gwarancji (!?), ktoś proponuje inne, dzielone na 3 części. Czy też mieliście taki kłopot?pozdrawiam.Podaję @la: [email protected]Jeżeli nie sprawi to Wam kłopotu, podpowiedzcie nam... z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 05.02.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam, nasze postępy.. pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gress55 11.02.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Witam!Przymierzamy sie do zakupu projektu kameralny 3. Czy moze ktos buduje ten dom w okolicy wojewodztwa podkarpackiego. Jesliby byla taka mozliwosc chcielismy zobaczyc jak wyglada dom w rzeczywistosci.Prosze o info na [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 20.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam Budujących, ..postępów ciąg dalszy. W tym tygodniu pojawi się dachówka, Brass Tegalit. Prawie zdecydowaliśmy o wyborze okien, kwestia kilku dni. Będą w kolorze szarym, duże będą trójdzielne. Zdecydowaliśmy też o kształcie poddasza. Pochwalcie się Waszymi Kameralnymi, bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 20.02.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Hej,Mam pytanie:Czy ktoś rezygnował ze schodków pomiędzy garażem a częścią mieszkalną?Jeśli ta to jak to wygląda i czy nie ma poblemów z wysokością garażu.Pozrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 21.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, czy możecie podać, ile wyniósł Was koszt SSO? czy możecie oszacować to jako materiał plus robocizna? Nasz SSO miał stanowić: stan zero bez piwnic: 54,6pater 74,7konstrukcja i poszycie dachu 69,2razem 198,5na pewno przekroczone (!), jak skończymy dach, podam kwoty. Bardzo dziękuję tym, którym chce się wymieniać kosztorysy i uwagi - dobrej pogody i zapału!pozdrawiam!!piszcie na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 26.02.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam Budujących, czy interesowała Was wentylacja mechaniczna z rekuperacją? może ktoś posiada na jej temat szerszą wiedzę i może się nią podzielić? być może ktoś z Was zdecydował się już na nią? bardzo prosimy o sugestie. Byliśmy wczoraj na targach budowlanych w Sosnowcu, zainteresował nas temat chociaż wcześniej wcale jej nie planowaliśmy. Piszcie proszę na [email protected]Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts