verd 01.03.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witajcie, Budzimy się z zimowego snu i oczekujemy na wiosnę. Roboty wkrótce ruszą Mamy pytanie jakie bramy garażowe u siebie zamontowaliście? Hormann, Wiśniowski, Krispol, ... ? pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baste 02.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam wszystkich sympatyków projektu "kameralnego",zamierzam niedługo kupić projekt "kameralny 2", a następnie zrealizować, projekt jest idealnie dopasowany do potrzeb mojej rodziny. Wizualizacje na stronie domów z wizja super. No właśnie ja w tym temacie bo komputerowe animacje to jedno a rzeczywistość to drugie. Czy może ktos sie podzielić zdjęciami z wykończonymi wnętrzami, była bym wstanie wtedy dokładnie ocenic czy to jest napewno to czego szukam dla rodzinki. Chodzi mi jakie meble wejda do sypialni, salonu, jakie faktycznie te pomieszczenia sa pojemne, jaka przestrzeń bedzie do zagospodarowania. Jak narazie widziałam tylko na tej stronie dwa wykończone wnętrza łazienkę i kawałek salonu. Czy byłby ktoś chętny podzielić się swoja wiedzą. Z góry pięknie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 03.03.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam Budujących, zrobiliśmy dzisiaj fotki, dach jest prawie gotowy. Jeszcze brakuje okien dachowych, będą za kilka dni. Zamówiliśmy też okna. Miał być kolor szary, potem antracyt a wyszedł winchester . Teraz dylemat kolejny do pokonania: kolor rolet i bramy, drzwi będą w antracycie... Czy pokażecie nam swoje kuchnie? zaczynamy składać nasze wizje w całość. Szukamy podpowiedzi. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leos878 05.03.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam serdecznieCzy może ktoś z Państwa buduje dom kameralny 4 w woj.świętokrzyskim?czy mogę prosić fotki kameralnego 4 z waszych budów na [email protected]pozdrawiam i dziękuje za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 05.03.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witamy, co do kosztów przy Kam III - oszacowane są w sposób średni, co oznacza że jak się MOCNO postaracie i nie poszalejecie ze stalą, betonem i dachem - to jest szansa zmieścić się ze SSO w 286 KPLN a ze SSZ 307 KPLN. My nieznacznie przekroczyliśmy budżet na co wpływ miało poszerzenie domu o 1,2 m.,poszycie dachu, wykończenie kominów, 3-szybowe okna i kilka drobnych zmian. Przed nami instalacje, tynki, posadzki i inne kosztowne dodatki.... Czekamy jak większość budujących na - dodatnią aurę pozdrawiamy budujących ! B&P Witam, czy możecie podać, ile wyniósł Was koszt SSO? czy możecie oszacować to jako materiał plus robocizna? Nasz SSO miał stanowić: stan zero bez piwnic: 54,6 pater 74,7 konstrukcja i poszycie dachu 69,2 razem 198,5 na pewno przekroczone (!), jak skończymy dach, podam kwoty. Bardzo dziękuję tym, którym chce się wymieniać kosztorysy i uwagi - dobrej pogody i zapału! pozdrawiam!! piszcie na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 06.03.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 szmerglak - z oknami to jest stan surowy zamknięty? nie przerażaj mnie że otwarty 300tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 06.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 szmerglak - z oknami to jest stan surowy zamknięty? nie przerażaj mnie że otwarty 300tyś. Megisha, wg kosztorysu biura projektowego SSZ to 307 KPLN ( w tym okna i stolarka drzwiowa) reszta - oblicowanie ścian, sufitów, instalacje, etc. - to już stan dewelop. a to ok. 220 KPLN więcej.... niestety dom nie jest tani.., ale jak już budować... pozdro KOSZTORYS UPROSZCZONY na podstawie kosztorysu inwestorskiego (kosztorys do druku w formacie PDF) opis robót wartość STAN DEWELOPERSKI 520 997,79 podatek VAT 8% 41 679,82 roboty ziemne i fundamentowe 55 847,26 konstrukcja parteru ze stropem 86 898,77 konstrukcja poddasza 17 503,59 stal zbrojeniowa dla całego budynku 21 259,83 konstrukcja i pokrycie dachów 104 691,87 stan surowy otwarty 286 201,32 stolarka okienna i drzwiowa na ścianach osłonowych PCV 20 689,51 stan surowy zamknięty 306 890,83 elewacja i roboty zewnętrzne 61 801,38 roboty wewnętrzne (podłogi + oblicowanie ścian i sufitów) 84 349,35 instalacje (szacuje się wartość robót instalacyjnych na poziomie 15% wartości budowlanych) 67 956,23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 07.03.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Jak wygląda kosztorys to wiem ale w rzeczywistości można dużo z tego zejść, myślałam że Twoj tyle kosztował bo większość materiałów kupuję w tej samej hurtowni.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 08.03.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam,ciężko pisać o kosztach bez wgłębiania się w szczegóły,przecież wszystko zależy od tego z czego budujemy, ile kosztuje nas robocizna, itd....przecież sami wiecie.Ja już na starcie po przejrzeniu kosztorysu wiedziałam,że raczej przekroczymy założony w kosztorysie budżet. Kwoty podane w załączonym kosztorysie są dla mnie pewną wskazówką i tylko wskazówką do planowania budowy. Np.mniej zapłaciłam za stal czy inne materiały,ale nadwyżka ,nawet z nawiązką została wykorzystana została na dach i okna (w kosztorysie okna ok. 20tys.(prawie tyle to ja zapłaciłam za same przesuwki...). A co u nas na budowie?Cisza, czekamy na koniec mrozów.Za ok.2 tyg. mamy umówiony montaż okien, potem wchodzi hydraulik, elektryk, tynkarze.pozdrawiam wszystkich budujących,K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielo1983 08.03.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam, jestem ze Słupska woj.Pomorskie czy jest ktoś na forum z północy kto buduje dom kameralny. Chętnie zobaczył bym go na żywo . Odpowiedzi proszę na priv [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmerglak 10.03.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witam, ciężko pisać o kosztach bez wgłębiania się w szczegóły,przecież wszystko zależy od tego z czego budujemy, ile kosztuje nas robocizna, itd....przecież sami wiecie. Ja już na starcie po przejrzeniu kosztorysu wiedziałam,że raczej przekroczymy założony w kosztorysie budżet. Kwoty podane w załączonym kosztorysie są dla mnie pewną wskazówką i tylko wskazówką do planowania budowy. Np.mniej zapłaciłam za stal czy inne materiały,ale nadwyżka ,nawet z nawiązką została wykorzystana została na dach i okna (w kosztorysie okna ok. 20tys.(prawie tyle to ja zapłaciłam za same przesuwki...). A co u nas na budowie? Cisza, czekamy na koniec mrozów. Za ok.2 tyg. mamy umówiony montaż okien, potem wchodzi hydraulik, elektryk, tynkarze. pozdrawiam wszystkich budujących, K. Witaj Tosiu, no to jesteśmy na tym samym etapie.. w wolnej chwili możemy porównać koszty ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirabel 11.03.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witam ponownie Wszystkich fanów Kameralnego. Zaczęliśmy budować jak już wcześniej pisałam Kameralny 1 w Koszalinie w dzielnicy Jamno. Trochę w projekcie pozmienialiśmy. Mianowicie została zamknięta kuchnia od strony salonu i powiększona łazienka kosztem pokoju. Będę próbowała robić wpisy na bieżąco i może dodawać zdjęcia ale na razie muszę opanować technikę poruszania się po forum. Bardzo interesują mnie zdjęcia z aranżacji wnętrz, sama nie mam zbytniej fantazji i chętnie skorzystałabym z Waszych pomysłów. Podaję maila - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 13.03.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam, Napiszcie proszę jaki macie rozmiar drzwi wejściowych? Czy robiliście jakiś "świetlik" na górze? Wygląda na to, że u nas ekipa chyba za duży otwór zrobiła ;/ Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egonek 13.03.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 W projekcie drzwi mają 235cm wysokości,nie wszystkie firmy robią drzwi na taką wysokość,ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 15.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam Budujących, pochwalę się: nasz dach został zakończony. Montaż okien za tydzień. Elektryk w pogotowiu. Bramę i drzwi prawie już wybrałam. Schody też. Strasznie szybko nadeszła wiosna Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spp 15.03.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam, ja zaczynam za dwa tygodnie - buduje Kameralnego 3 ale adaptuje poddasze prawie jak w K4. Także za miesiąc będzie juz jakiś stan zero... Witam serdecznie Czy może ktoś z Państwa buduje dom kameralny 4 w woj.świętokrzyskim? czy mogę prosić fotki kameralnego 4 z waszych budów na [email protected] pozdrawiam i dziękuje za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leos878 22.03.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Witam! Jeśli ktoś już zbudował Kameralnego I lub II Lub III lub Kameralnego IV niech wstawi zdjęcia wnętrza tego domu bardzo jestem ciekawa jak wygląda w środku wasz wymarzony KAMERALNY pozdrawiam serdecznie Edytowane 22 Marca 2012 przez leos878 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosia08 26.03.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Mam już okna, pogoda sprzyja, więc zaczynamy działać dalej. http://x.garnek.pl/ga7975/58827b9e1fbe8a20124795a3/2.jpg http://x.garnek.pl/ga3603/f4eef6c213c79a20124791a3/avante1.jpg pozdrawiam Budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megisha 26.03.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Tosia, Twoj dom jest piękny Widzę że okna również bez rolet. Czy ktoś ma może wyceny okien z roletami? Proszę o przesłanie na [email protected] Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielo1983 27.03.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam , czy ktoś z budujących poszerzał dom kameralny 2??I jak to wygląda z punktu projektu czy jest taka możliwość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts