Karas123 13.12.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam, czy na suchy beton ma jakieś negatywne skutki mróz? Jestem w trakcie układania kostki brukowej, a zaczęły się mrozy. Czy przerwać pracę do wiosny? Czy jednak na suchy beton nie ma to negatywnych skutków? ogólnie jest to rozwiązane tak: duża ilość gruzu (ubity już przez kilka lat) 15cm suchego betonu 3 cm piachy z cementem i dopiero kostka Fachowiec twierdzi, że mróz nie przeszkadza, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 13.12.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Nie jestem specjalistą od kostki brukowej, ale z ciekawości zapytam po co suchy beton pod kostkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 13.12.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 tak patrząc z punktu budownictwa , to ma znaczenie , cement wiąże gdy damy mu wody ,pod kostkę używa sie suchego betonu który z czasem gdy dostanie wody ,np. z deszczu albo podlejemy kostkę po ułożeniu i ubiciu .wiec myślę że ma to znaczenie czy ułożysz na mrozie czy nie ,powiedzmy przy pierwszej odwilży cement zacznie wiązać , a w nocy mróz i trzyma z tydzień- dwa, jak myślisz przy następnej odwilży cement będzie dalej wiązać ? na pewno nie , gdyby miał taką możliwość to prace budowlane nie stawały by w okresie zimowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.12.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 uuuuuuu w Dębe Wielkie mrozy się zaczęłyno to zaraz w wafce będą to co jest teraz z pewnością nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karas123 14.12.2009 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 oki, dzisiaj zapadało, robota będzie przerwana ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts