bronekmonter 13.12.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam Mieszkam na wsi, mam dom jednorodzinny, chciałbym założyć wodomierz na przewodzie zimnej wody, którą mam po prowadzoną na dwór( kran do podlewania ogrodu, mycia samochodu), ponieważ dotychczas nabija mi to na główny licznik, co przekłada się na to, że płacę zwiększone opłaty za ścieki. Pytanie do was mam takie, Czy muszę gdzieś zgłaszać tą przeróbkę, uzyskać jakieś pozwolenie itp? Jak to się ma potem, gdy inkasent przychodzi spisywać wodę? Bo z tego co mi się wydaje powinna zostać założona jakaś plomba, w takim razie kto ją zakłada? Jestem zielony w tych sprawach, wiec wdzięczny był bym za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.12.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Jedyna logiczna rada musi brzmieć: zapytaj u twojego dostawcy wody. Z tego co wiem to nawet nie każdy godzi się na osobny licznik na ogród.Jak się godzą to najczęściej montujesz, przyjadą, zaplombują, a o sposób rozliczania to już oni się będą martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts