MIECKA2 13.12.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam. Nie mogę wcisnąć iglicy w zaworze grzejnika i cały czas grzejnik jest gorący. Gdzieś przeczytałem, że należałoby wymienić wkładkę zaworową, ale jak to zrobić krok po kroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 14.12.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Zamknąć dopływ i odpływ z grzejnika. Odkręcić odpowietrznik celem spuszczenia ciśnienia i zakręcić. Odkręcić zawór z iglicą i wyczyścić lub wymienić. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIECKA2 14.12.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Może to śmieszne,ale jak się zamyka dopływ i odpływ z grzejnika? Z resztą to raczej sobie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.12.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 wkładką zaworową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIECKA2 14.12.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 No ale nie mogę tego zrobić ponieważ nie można wcisnąć iglicy. Wiem, że należy zakręcić pod grzejnikiem dwa zaworki (zasilanie i powrót) ale gdzie ich szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 15.12.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No ale nie mogę tego zrobić ponieważ nie można wcisnąć iglicy. Wiem, że należy zakręcić pod grzejnikiem dwa zaworki (zasilanie i powrót) ale gdzie ich szukać? Zatrudnij hydraulika, bo sam tego raczej nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.12.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Na wlocie i wylocie z grzejnika powinny być zawory. Powinny niestety nie oznacza, że na pewno są. Czasami się ich nie montuje, a wtedy jest problem. Albo spuszczamy wodę z instalacji, albo robimy na żywca odkręcając i wkręcając pod ciśnieniem.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 15.12.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Jeżeli robisz na żywca bo nie ma zaworów to wpierw wyłącz piec i poczekaj aż ostygnie woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.12.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Na wlocie i wylocie z grzejnika powinny być zawory. Powinny niestety nie oznacza, że na pewno są. Czasami się ich nie montuje, a wtedy jest problem. Albo spuszczamy wodę z instalacji, albo robimy na żywca odkręcając i wkręcając pod ciśnieniem.[/code] ja zetknąłem się kiedyś z przypadkiem pana który w 10 piętrowym bloku na parterze w takim "tradycyjnym" zaworze grzejnikowym gdy dociśnięcie dławika już nie pomagało na kapanie spróbował na żywca pod ciśnieniem gorącej wody wyciągnąć tę tulejkę dławika w zamyśle mając podwinięcie dodatkowych konopii..... tak że odradzam tę metodę na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 15.12.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Na wlocie i wylocie z grzejnika powinny być zawory. Powinny niestety nie oznacza, że na pewno są. Czasami się ich nie montuje, a wtedy jest problem. Albo spuszczamy wodę z instalacji, albo robimy na żywca odkręcając i wkręcając pod ciśnieniem.[/code] ja zetknąłem się kiedyś z przypadkiem pana który w 10 piętrowym bloku na parterze w takim "tradycyjnym" zaworze grzejnikowym gdy dociśnięcie dławika już nie pomagało na kapanie spróbował na żywca pod ciśnieniem gorącej wody wyciągnąć tę tulejkę dławika w zamyśle mając podwinięcie dodatkowych konopii..... tak że odradzam tę metodę na żywca Osobiście również widziałem jak lekkomyślny hydraulik ,chciał zaślepić odpowietrznik na ciśnieniu. Całe szczęście, że jeszcze MPEC nie grzał. Hydraulik był cały przemoczony a z piwnicy trzeba było sporo wody wynieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIECKA2 17.12.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Dziękuję wszystkim za sugestie. Jednak skorzystam z pomocy hydraulika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts