szila 11.01.2004 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witam,Może ktoś miły odpowie mi na moje być może głupie pytani.Zgubiłam się już w tym wszystkim i nie bardzo chyba rozumiem pojęcie firma bud a system gospodarczy. Przecież do budowy domu muszę zatrudnić fachowców, którzy będą związani umową z moją budową. Chyba nie da się inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 12.01.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Sys. gospodarczy jak go rozumiem jest wtedy, gdy budujesz sama lub podnajmujesz kolejne ekipy do wykonania poszczególnych czesci domu. Mozesz tez zatrudnic jedna firme zeby Ci zbudowala dom w calosci - wtedy firma musi sie martwic o wlasciwe skoordynowanie prac i wiele rzeczy o ktorych czlowiek nie ma pojecia dopóki nie zacznie budowac hej - Krzysiek Zlecenie dla 1 firmy ma zalete taka, ze nastepne brygady nie zwalaja na poprzednie wszystkiego co zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddkdarek 12.01.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 To zależy, czy masz chociaż trochę wiedzy o budowaniu, bądź kogoś w rodzinie kto będzie mógł pomóc. Z postów na grupie możesz wywnioskować, że pewne rzeczy lepiej jest zrobić samemu dobrze niż powierzyć komuś nie mając często pewności co do jakości robót.Moje zdanie to stan surowy firma, a później "zabawa" systemem gospdarczym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 12.01.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 To są takie umowne pojęcia dla banku. W systemie gospodarczym zakłada się że ok. 60% inwestycji wykonujesz własnymi rękami (albo ze "śwagrem" - jak Zbych). Przy budowaniu z firmą możesz wybrać opcję "pod klucz" i nic cię nie interesuje, ale dla mnie to trochę fikcja. Zawsze trzeba się interesować co robi firma, bo można nieźle umoczyć. Ja preferuję system gospodarczo-firmowy (jak zapewne większość). Trudne prace robią kolejne firmy (posadzki, tynki itp. - mam już tylko wykończeniówkę), resztę ja - malowanie mnie odpręża, przykręcanie klamek relaksuje, zakupy materiałów (lampy, osprzęt el. i inne) pozwala na pełną kontrolę. No i jest dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 12.01.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 odradzam zatrudnianie jednej firmy.Cudze rece są lekkie tylko nie pozyteczne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 12.01.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 odradzam zatrudnianie jednej firmy.Cudze rece są lekkie tylko nie pozyteczne!! Są firmy i firemki. Wszystko jest kwestią kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 16.01.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 o oczywistych sprawach nie pisze.Dla mnie dom ma byc wybudowany TANIO I DOBRZE kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts