DPS 18.12.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Bardzo dziękuję i ja, chylę czoło przed ogromem pracy i przydatnością tejże. Świetna robota, Olguś, dziękujemy! Kulinarne lwiatki dla Ciebie. http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/9933357_kalafior_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.12.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Matko salatko OK zmien prosze te nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.12.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Może być? Tak to jest jak się kopiuje bezmyślnie i na chama Jeszcze mnie z netu wywaliło DPSiu, od rana pochrupuję kalafiorka, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.12.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 może nie świąteczne typowo ale golonka Moni i skrzydełka http://forum.muratordom.pl/dworek-i-ogrod-rozany-moni-komentarze,t123720-5700.htm?highlight=monia*%20golonka na tej stronie jest dwa razy, (drugi poprawiony nieco) i przepis na skrzydełka kurczaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 21.12.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Gosiek, dzięki Te mniej świąteczne i inne przepisy zacznę uzupełniać po świętach, żeby na razie mętliku nie robić. Ale przydadzą się wszystkie przepisy, jakie znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.12.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 ma ktoś moze przepiski na gęś pieczoną w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.12.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Akuś, znalazłam i wrzuciłam I przy okazji, dla wszystkich, do których nie dotarłam osobiście http://files.pino.pl/images/articles/0a/bf/9c431a9de9799a508b059541fe02ca72_full.jpg Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi01 22.12.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Podaję przepis na sos czosnkowy, który nie jest potrawą wigilijną ale świetnie nadaje się do mięs i jest pyszny. Sos Cacyki Składniki:1 lub 2 duże surowe ogórki1 mały jogurt naturalny1 mały serek twarogowy 1 opakowanie przyprawy TzatzikiKoperek(można dodać 1 zgnieciony ząbek czosnku) Przygotowanie:Ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odsączyć z powstałej wody. Następnie jogurt połączyć ze serkiem (zmiksować), dodać ogórek, całe opakowanie przyprawy tzatziki i posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 2 godziny. Sos można podawać do kiełbaski z grilla, pizzy, chipsów, pieczonego kurczaka i innych mięs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.12.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.12.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Hej, skoro juz po swietach to znalazlam risotto z cukinia Myszy. http://forum.muratordom.pl/post3202038.htm?highlight=cukini#3202038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.12.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dobra, na razie jestem tak obżarta, że nawet mi się nie chce myśleć o jedzeniu Jak tylko mi opuchlizna zejdzie, to się zabieram do roboty - obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 29.12.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dobra, na razie jestem tak obżarta, że nawet mi się nie chce myśleć o jedzeniu Jak tylko mi opuchlizna zejdzie, to się zabieram do roboty - obiecuję /wstyd się przyznać, ale też powiększyłam grono ludzi z opuchlizną / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.12.2009 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dobra, na razie jestem tak obżarta, że nawet mi się nie chce myśleć o jedzeniu Jak tylko mi opuchlizna zejdzie, to się zabieram do roboty - obiecuję /wstyd się przyznać, ale też powiększyłam grono ludzi z opuchlizną / I jest nas pewnie większość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.02.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Zaklepuję wątek (tak trochę na krzywy ryj ). Mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.03.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Olga, wlasnie sobie przypomnialam o Twojej carbonarze. http://forum.muratordom.pl/post2683552.htm#2683552 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 02.03.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Super temat. Na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.05.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 No, no, no robi ta książka wrażenie. Dobra robota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 17.11.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 - Może komuś się przyda . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 (edytowane) Odświeżam, bo Święta idą :) Piękny śnieg za oknem :) i dorzucę pasztet : Ostrzegam - moja wersja hardcorowa - potrzebny kocioł do gotowania Rodzaje mięsa: wieprzowina polewica, schab karkowy boczek surowy podgardle (to jedyna "nieszlachtna" cześć) łopatka wątróbka wieprzowa (tylko taka i max 3/4 kg) szynka wieprzowa wołowina polędwica antrykot (tłuszcz do wycięcia) łopatka pręga udziec rozbef inne cielęcina : łopatka, udziec wędliny: boczek wędzony , wędzonka krotoszyńska drób: pierś kurczaka, pierś indyka, pierś kaczki (zająca nie dorzucam , bo nie jestem w stanie go pokroić :) Mniej więcej 1/2 kg każdego mięsa. 1-1,5 kg cebuli grzyby (dużo). pieprz (rózne kolory) , listek laurowy, ziele angielskie, sól Każdy rodzaj mięsa obsmażam na patelni zanim wrzucę do gara. Do tego ok 1 kg cebuli.Dorzucam namoczone wcześniej grzyby suszone. Wątróbka , oczywiście wczesniej wymoczona w mleku, może być dodana w drugim dniu gotowania - jest delikatniejsza. Pasztet się gotuje aż mięsko się zacznie "rozpadać" 2 dni minimum - 3 max. Mielimy wszystko jak leci kolejne - 0,5 kg cebuli dorzucam w czasie mielenia mięsa. 10 jajek - oddzielnie żółtka i na koniec piana. Trochę bułki tartej dodajemy jak wygląda na zbyt rzadkie (lub bułki namoczonej w mleku). Mam nadzieję, że niczego nie zapomniałam...mozna dodać odrobinę czerwonego wina wytrawnego lub brandy. Ale dosłowne troszkę piec 1-1,5 h na 180 stopni. termoobieg tylko na początku (20 min). Edytowane 27 Listopada 2010 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.11.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Kurde Nefer, a W CZYM to piec? Tak z ciekawości pytam, zaintrygowała mnie ta ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.