Spirea 14.12.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Od paru dni staram się ustalić czy brać kredyt teraz czy w 2010r. Myślę, że jest więcej osób,które rozważają wzięcie kredytu, a nie muszą brać go na już. Szukając merytorycznych prognoz, znalazłam ciekawy artykuł na temat tego, co Banki mogą zaoferować nam w przyszłym roku w zakresie kredytów hipotecznych. http://www.wgn.pl/i/n,3292,pl,news.html Tekst wydaje się sensowny, więc chyba warto poczekać. Co Wy myślicie, jakie podjęliście/podejmiecie decyzje? I dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 14.12.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Kolejny artykul sponsorowany przez sektor Deweloperow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 16.12.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Zabina nie koniecznie to jakaś sponsorowana zmowa.Też rozważaliśmy kredyt, który chcieliśmy nawet brać jeszcze w tym roku. Jednak po wielu rozmowach z różnymi osobami, doradcami i bankami doszliśmy do wniosku, że w tym roku kredytu nie warto brać jeśli nie ma się noża na gardle. Wszyscy nasi "doradcy" jedym głosem mówią, że przyszły rok będzie korzystniejszy dla chcących brać hipotekę. Oczywiście nikt nie jest wróżką i nie da się w 100% przewidzieć co może trafić się w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 17.12.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Tutli_putli absolutnie masz racje co do kredytow. Mi bardziej chodzilo o aspekt wzrostu cen mieszkan. Sledze gospodarke i obawiam sie ze w przyszlym roku moze byc gorzej w Polsce (to moje chore przypuszczenia, oby raczej sie nie sprawdzily) i raczej ceny mieszkan nie powinny wzrosnac Jesli rosnie bezrobocie , nie wzrastaja place, wiele sektorow gosp. ledwo zipie to malo realny mi sie wydaje wzrost cen nieruchomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.12.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 No tutaj to wszelkie podobieństow, że tak się może trafić. Jednak pamietaj zawsze, że mieszkamy w nieprzewidywalnym Kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 18.12.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Złożyliśmy wniosek w sprawie kredytu. Czekamy na decyzję, ale ciągle się waham czy nie poczekac do wiosny. a z drugiej strony nie wiadomo jaki będzie wtedy kurs euro? Jak zwiększy się dostepnośc kredytów to i ceny materiałów i robocizny też pójdą w górę.Ciekawa jestem jak długo zima potrwa? Bo jak dopiero w kwietniu odpuści to szkoda już brac kredyt, a jak szybko zima się skończy to na jesień może już budowa zakończona ( mamy już zalany strop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 30.12.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Kolejny artykul sponsorowany przez sektor Deweloperow Zwłaszcza odp. na pyt. 7 "Jak mogą tanieć, skoro na rynek szturmem wrócą kupujący, a deweloperzy przez długi okres pauzowali i nie rozpoczynali nowych inwestycji? Wniosek - będzie na pewno drożej." 'Kryzys' jeszcze się nie skończył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 18.01.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arenque 19.01.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 ja słuchałam ostatnio długiej audycji o kredytach w radio pin. generalnie mówili, że owszem banki dają kredyty, jest coraz łatwiej ale jest to również związane z tym, że coraz więcej zapożyczonych nie spłaca, więc kredyty są cora droższe aby zrekompensować te straty wic nie wygląda to optymistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 01.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Polecam posłuchać "Na nieruchomości można stracić"http://bankier.tv/video/Na-nieruchomosci-mozna-stracic-51629.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.02.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 ja słuchałam ostatnio długiej audycji o kredytach w radio pin. generalnie mówili, że owszem banki dają kredyty, jest coraz łatwiej ale jest to również związane z tym, że coraz więcej zapożyczonych nie spłaca, więc kredyty są cora droższe aby zrekompensować te straty wic nie wygląda to optymistycznie w mojej opinii to Polska ma bardzo dobre współczynniki spłacalnosci kredytów hipotecznych na tle innych państw. Kredyty w tym kraju były i są drogie na tle innych państw. Celują w tym kredyty w złotówkach. To jest draństwo wmawiać ludziom, że złotówka to waluta lepsza dla hipoteki niż frank szwajcarski czy euro. Jesli takie pierdoły wygaduja w mediach przedstawiciele KNB (Krajowy Nadzór Bankowy) to w dniu następnym powinni sie podać do natychmiastowej dymisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Polecam posłuchać "Na nieruchomości można stracić" http://bankier.tv/video/Na-nieruchomosci-mozna-stracic-51629.html na wszystkim mozna stracić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arenque 02.02.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 ja słuchałam ostatnio długiej audycji o kredytach w radio pin. generalnie mówili, że owszem banki dają kredyty, jest coraz łatwiej ale jest to również związane z tym, że coraz więcej zapożyczonych nie spłaca, więc kredyty są cora droższe aby zrekompensować te straty wic nie wygląda to optymistycznie w mojej opinii to Polska ma bardzo dobre współczynniki spłacalnosci kredytów hipotecznych na tle innych państw. Kredyty w tym kraju były i są drogie na tle innych państw. Celują w tym kredyty w złotówkach. To jest draństwo wmawiać ludziom, że złotówka to waluta lepsza dla hipoteki niż frank szwajcarski czy euro. Jesli takie pierdoły wygaduja w mediach przedstawiciele KNB (Krajowy Nadzór Bankowy) to w dniu następnym powinni sie podać do natychmiastowej dymisji. tak naprawdę każdy mówi co komu na rękę - ci którym zależy na wzroście cen- żeby czekać i kupować później, ci co się nie mogą wypłacić i muszą sprzedawać - że taniej nie będzie a polityka kredytowa sprzyja a nastroje zależą tylko od tego komu się więcej "ekspertów" uda upchnąć w mediach kolejny podobny artykuł - przynajmniej optymistyczny http://www.bankier.pl/wiadomosc/Banki-lagodza-wymagania-wobec-kredytobiorcow-2086911.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bankier-wiadomosci-dnia+%28Bankier.pl+-+Wiadomosci+dnia%29&utm_content=Netvibes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Majda 11.02.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Zacytuje cześć odp na 3 pytanie z artykułu: "A więc, po kolei: frank szwajcarski - NIE (odchodzi powoli do lamusa - waluta trudno dostępna w dobrej cenie na rynku międzybankowym), dolar amerykański - NIE (bo kurs dolara wobec złotówki i euro jest w dużym stopniu nieprzewidywalny), pozostaje - euro" Nie wiem co w wartości dolara jest "nieprzewidywalne". Jak na rynku jest wysyp jabłek, to cena jabłek spada. Amerykanie wytwarzają dolary na wiele sposobów (bailouty) więc cena dolara będzie spadać. Nie ma obawy, że podniesione zostaną stopy procentowe, bo Amerykańce są zadłużeni jak cholera, więc podniesienie stóp procentowych mogłoby przyczynić się do tego, że USA będzie niewypłacalne (czytaj zbankrutuje). Jak myślicie jak wpłynie to na wartość dolara, bo na mój chłopo-robotniczy rozum jego wartość spadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts