Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kominek invicta

Jasmine

Recommended Posts

witam

mam prośbę o opinie o kominkach invicty.i może porównanie do oliwii z kratek.pl invicta horyzontalna(cokolwiek to znaczy)

jestem ignorantką w kominkach, nie rozumiem połowy określeń zawartych w opisach,parametrach i specyfikacjach.chciałabym po prostu mieć ładny prosty kominek,aha mam doprowadzone dojście powietrza(hmmm... dolot?!) z zewnątrz.wolę a w zasadzie wyczytałam że trwalsze i lepsze są żeliwne, a połączenie żeliwa ze stalą? a sama stal? rozumiem że zeliwo dłużej trzyma ciepło i czy to tylko o to chodzi?

Wkłady INVICTY nie są złe .zmontowałem ich tyle że nie pamiętam aby były jakieś reklamacje zdarzały się uszkodzenia po kilku latach ścianki tylnej lub osłony górnej .wkłady 14 kw t. 200670 , 6777 6769 6275 6772 GRv6270 WKŁADY DO 2 TYŚ .w miarę pożądne i nie trzeba wydawać więcej kasy !

• 5 weeks później...

ostatecznie mam oliwię z kratek.

Pan robiący obudowę i zabudowę sugeruje dołożenie wentylatora do wymuszenia obiegu ciepłego powietrza ale od dołu,powietrza z zewnątrz.nie do spalania tylko ogrzania pomieszczenia,wentylator włączany byłby wtedy gdy rozpali się kominek.ale raczej mam wrażenie że studziło by to kominek,w końcu palić zamierzam zimą,coś mi tu nie gra.

ostatecznie mam oliwię z kratek.

Pan robiący obudowę i zabudowę sugeruje dołożenie wentylatora do wymuszenia obiegu ciepłego powietrza ale od dołu,powietrza z zewnątrz.nie do spalania tylko ogrzania pomieszczenia,wentylator włączany byłby wtedy gdy rozpali się kominek.ale raczej mam wrażenie że studziło by to kominek,w końcu palić zamierzam zimą,coś mi tu nie gra.

studząc kominek ciepło przekazuje powietrzu na salon, to co nie gra? :)