Jasmine 14.12.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 witam mam prośbę o opinie o kominkach invicty.i może porównanie do oliwii z kratek.pl invicta horyzontalna(cokolwiek to znaczy)jestem ignorantką w kominkach, nie rozumiem połowy określeń zawartych w opisach,parametrach i specyfikacjach.chciałabym po prostu mieć ładny prosty kominek,aha mam doprowadzone dojście powietrza(hmmm... dolot?!) z zewnątrz.wolę a w zasadzie wyczytałam że trwalsze i lepsze są żeliwne, a połączenie żeliwa ze stalą? a sama stal? rozumiem że zeliwo dłużej trzyma ciepło i czy to tylko o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 14.12.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 poszukaj tematy o kozach tam mają Uniflam czy Invicta jak zwał tak zwał. Mi osobiście się podoba wkład Selenic a koza Chamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotaz 14.12.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Wkłady INVICTY nie są złe .zmontowałem ich tyle że nie pamiętam aby były jakieś reklamacje zdarzały się uszkodzenia po kilku latach ścianki tylnej lub osłony górnej .wkłady 14 kw t. 200670 , 6777 6769 6275 6772 GRv6270 WKŁADY DO 2 TYŚ .w miarę pożądne i nie trzeba wydawać więcej kasy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotaz 14.12.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Jeśli wkład to tylko żeliwny . żadnej grubej blachy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasmine 12.01.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 14.01.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Cena mówi sama za siebie. W jedynym zamontowanym po tygodniu użytkowania odleciała rączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasmine 14.01.2010 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ostatecznie mam oliwię z kratek.Pan robiący obudowę i zabudowę sugeruje dołożenie wentylatora do wymuszenia obiegu ciepłego powietrza ale od dołu,powietrza z zewnątrz.nie do spalania tylko ogrzania pomieszczenia,wentylator włączany byłby wtedy gdy rozpali się kominek.ale raczej mam wrażenie że studziło by to kominek,w końcu palić zamierzam zimą,coś mi tu nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 14.01.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Invicta 16 kW się pali w salonie i uważam ,że jest super!!!! Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 14.01.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Uzywamy juz rok - palimy pozostałosciami po budowie i nic złego sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 15.01.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ostatecznie mam oliwię z kratek. Pan robiący obudowę i zabudowę sugeruje dołożenie wentylatora do wymuszenia obiegu ciepłego powietrza ale od dołu,powietrza z zewnątrz.nie do spalania tylko ogrzania pomieszczenia,wentylator włączany byłby wtedy gdy rozpali się kominek.ale raczej mam wrażenie że studziło by to kominek,w końcu palić zamierzam zimą,coś mi tu nie gra. studząc kominek ciepło przekazuje powietrzu na salon, to co nie gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.01.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 kominek będzie się za szybko schładzał a co za tym idzie w pokoju będzie ciepło to jest podstęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts