Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka siostra. jak tam Pumka??

no jezeli zachowuje się inaczej to faktycznie coś jej jest

A co weterynarz na to??

Może jedzenie nie takie??

Albo robaki??

Dzięki KAwika. :)

Dziś spokojna noc.

Weterynarz zlecił badanie kału. Pojechałam wczoraj koło 20-tej jak Puma zrobiła co trzeba na spacerku ;) Dziś będą wyniki.

Jak nic nie wyjdzie (robimy takie zwykłe badanie) to będziemy szukac dalej. Zbadamy krew pod kontem trzustki, może kał na lamblie.

Robaki? Nie wiem, odrobaczana była miesiąc temu, ale sprawdzamy.

Jedzonko jest ok.

Gotujemy jej ryż z mięskiem i marchewka, dostaje suchą karmę Royal Canion dla labków.

Lekarz powiedział, ze może mieć wrażliwy żołądek i gdy coś zje na spacerze to takie objawy są :(

A upilnowac jej się nie upilnuje ;)

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A może nawet to gotowane drażni jej żołądek

Mojemu ciągle coś było był osowiały smutnu, jak mu dawałam gotowane, Przeszłam tylko na suchą karmę

Miał robaki nawet jedno odrobnaczanie może nic nie dać ja odrobaczałam go 3 razy

Po moim wiem że robale powodują apatię.

Kawika, Puma tez była 3 razy odrobaczana. Ostatni raz miesiąc temu.

A gotowany ryż i gotowane mięsko to chyba jej nie szkodzi. Było ok, potem te przeboje z kleszczem. Tydzień spokoju a teraz szukamy co znowu :bash:

No to współczuje. Bo człowiek sie przejmuje jeszczxe psem.

juz ma być dobrze ;)

Licze dziś na jakieś dobre wieści u weta :)

Poza tym ja jeszcze jedną rzecz ma do zrobienia. Ty masz psa a ja sukę. Musze ja wysterylizować. Więc kolejna mało przyjemna rzecz do zrobienia, troche bólu u psiaczka :(

juz ma być dobrze ;)

Licze dziś na jakieś dobre wieści u weta :)

Poza tym ja jeszcze jedną rzecz ma do zrobienia. Ty masz psa a ja sukę. Musze ja wysterylizować. Więc kolejna mało przyjemna rzecz do zrobienia, troche bólu u psiaczka :(

A dlaczego sterylizacja, nie lepsze byłyby dla niej zastrzyki 2 razy w roku przed każdą cieczką?

Kiedyś miałam. Lekarz przekonywał nas o ile dobrze pamiętam,że mniej inwazyjne i szkodliwe są zastrzyki niż sterylizacja. Poza tym chcieliśmy ,aby Saba miała raz potomstwo,niestety przeżyły tylko 2 szczeniaki. A ona niedługo po tym zachorowała na padaczkę. Po 2 latach zdechła. Ale to było ponad 9 lat temu. Teraz Mati ma psa też boksera,ale pies jest u dziadków. Edytowane przez kamlotek
bład

Napisał kamlotek

A dlaczego sterylizacja, nie lepsze byłyby dla niej zastrzyki 2 razy w roku przed każdą cieczką?

masz suczkę?

Puma nie będzie miała szczeniąt.. A te artykuły mnie przekonują, że sterylizacja to najlepsze wyjście:

http://www.zwierzaki-kielce.za.pl/sterylizacja.htm#Co to jest kastracja/sterylizacja?

http://www.zwierzakowo.pl/artykul/kastracja-i-sterylizacja-psow.html

Tak samo mówi nasz wet. A jemu ufam ;)

a jak przygotowania do Komuni? Przed Tobą ogrom prac,tym bardziej,że w domu robisz. Wolne już zaklepane na tą okazję?

nie strasz mnie. Wolne mi potrzebne? :jawdrop:

Posprzątac musze, okna umyć. Ale juz jest Ł. więc będzie o wiele łatwiej ;)

Na razie to załatwiłam sobie, ze w piątek przed Komunię będe miec I zmianę. To ostatni dzień roboczy miesiąca więc wypada mi II zmiana.

Witam ;)

Już trzeci raz piszę posta i ciągle mi net wywala przy wysyłaniu :x wrrrrrrr a Wam jak dzionek upływa?

Ja od rana mam podobnie. Tak skokowo- raz nie działa, raz działa całkiem znośnie a potem znów 3 minuty strona się otwiera. Moze coś usprawniaja :)