Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć Anetka :wink:

moja mała też śpioszek :D

w sumie ja nie mam czemu narzekac. Chłopaki dość dużo spią. Cały czas maja godzinna drzemke w dzień. A gdybym ich nie budzić to pewnie byłyby dwie godziny.

W nocy 21-sza- 6 ta rano.

Moja Ala za to to był ewenement. Pamietam pierwsze wakacje- ona miała 7-8 m-cy i spała w dzień 2 razy po pół godziny :evil:

Ja mam straszny problem z uspaniem małej wieczorem - jest jedno wielkie wycie i jak jej nie zmuszam to zasypia po północy. Jak zmuszam to najpierw jest płacz, potem groźby i prośby - jak ja nie reaguję to znowu płacz i w efekcie ja się zdenerwuję, a ona zryczana zaśnie o 22.00

Juz nawet nie próbuję protestować kiedy mała śpi z nami.

oj Kasiu, to słabo :(

U nas chłopcy zasypiaja sami. Mieli kilka incydentów, ze chcieli ze mną: po pobycie w szpitalu i po złożeniu łóżeczek ze szczebelkami.

Ale ogólnie jest ok. Teraz mówią do mnie po czytaniu: idź się kąpać :wink:

Myslę, ze trzeba dużo konsekwencji.

Po wieczorynce mamy kapiel, szykowanie się do snu (kremowanie, ubieranie w piżamki itd) a potem czytanie. Po czytaniu tylko siusiu i do łóżka.

Nigdy nie było chodzenia po domu po kąpieli. I wydaje mi sie, ze taki stały rytm dał efekty.

Nie wiem KAsiu co Ci poradzić. To takie fajne jak dziecko idzie spac, i to nie za późno. Uwielbiam ten czas dla siebie.

Ja mam straszny problem z uspaniem małej wieczorem - jest jedno wielkie wycie i jak jej nie zmuszam to zasypia po północy. Jak zmuszam to najpierw jest płacz, potem groźby i prośby - jak ja nie reaguję to znowu płacz i w efekcie ja się zdenerwuję, a ona zryczana zaśnie o 22.00

Juz nawet nie próbuję protestować kiedy mała śpi z nami

Kasiu ale dlaczego tak jest? chodzi o to że nie chce spać w swoim pokoju? czy do godz. 22 nie jest wystarczająco zmęczona że sama nie powie że chce odpocząć i spać?

U nas kąpiel też jest po wieczorynce, potem Kinga jeszcze z godzinkę pobawi się z dziadkami, potem wraca mąż to czyta jej bajki i ona spokojnie zasypia.

Jak nie śpi w dzień to kąpiel jest przed wieczorynką a w trakcie bajki zasypia.

Odkurzam ścieżki do znajomych :lol:

No moje dzieciaczki nie miały lekko, kolacja, dobranocka, kąpiel, książeczka /codziennie innego dziecka i inne wybierało bajkę/ koniec bajki, buziak i spać. Jedynie na siusiu mogły wyjść z łóżek.

A teraz jak są więksi, to najmłodszy ma luzy, bo z dziewczynami opóźnia spanko do 20:30. Ścierpieć nie mogę, że tak późno.

I miła, bardzo miła niespodzianka. Jak przyjechałam do domu czekały na mnie... BARANKI :lol: :lol: :lol:

Są śliczne, cudne. Chłopakom też bardzo się spodobały:

http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S5lJC80-j6I/AAAAAAAACZY/Vb2tNF2_Xy0/baranki.jpg

Delfinka, baaaardzo dziekujemy. :D :) 8) :p :) :D

Teściowa mnie objechała, ze nic jej nie powiedziałam. Mogę jeszcze tego "towaru" domówic???

Ja tu się zachwycam barankami a spójrzcie na to:

http://3.bp.blogspot.com/_ZyNwfhFwhy0/S5ld2QIeuZI/AAAAAAAAAhY/7ipnNP3LS3s/s320/IMG_7051.JPG

Delfinka, musiałam skopiowac sobie, musiałam. Są przeeecuuuudoooowneeee :D

A czy one mogą tez zmienic miejsce zamieszkania, nie pogniewasz się jak ktos zechce je kupic/przygarnąc ???

Ty wiesz , że normalnie sie wzruszyłam?:D

Ale słodkie foteczki:D Czy ożesz domówić . Jasne , że tak . W sumie to 20 wolnych mam w domku i mogłabym obfocić jak je pomaluje i można będzie sobie wybrać , ale jak co pisz , który się podoba jest jescze czas na wyschnięcie i za tydzień mogłabym przesłać.

Dzięki Delfinka. pewnie juz jutro obejrzę.

Mi się ten niebieski podoba ale dla mojej siostrzenicy jak nic powinien byc różowy :wink:

Ale fajnie przed snem na takie rzeczy popatrzec :D

Myśl , oglądaj . Tak czy siak będe robić ciałka w weekend i szyć im kapelutki i torebeczki .:) Wybierzesz sobie kolejnego:D A różowy napewno też , będzie , bo mnie też strasznie się spodobał;)