Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wklejam linka do galerii http://betikrismimi.fotosik.pl/albumy/713126.html

ale ostrzegam oglądacie na własne ryzyko :wink:

to jeszcze wykończeniówka , pełno gratów i wogóle, ale oglądajcie :lol:

obejrzałam :D

Fajna bryła domu, wiedziałam, ze mojemu czegos brakuje :wink: , od fronu to zadaszenie robi fajny klimacik. Łazienka ciepluka, płytki juz w kuchni są. Kuchnia będzie bardziej klasyczna czy nowoczesna? Masz już jakiś projekt a może zamówiona kuchnię?

Jak planujecie wykańczać, jak szybko sie wprowadzić?

Aneta we ,żyjemy teraz tak szybko,a dzięki fm możemy spędzić Śylwka wszędzię i ze wszystkimi,co będą spędzać go w domu, ja tak spędzam w tym roku :cry:

my raczej na pweno tez w domu.

Dla mnie nie jest to powód do smutku :wink:

Posiedzimy z dzieciakami, pewnie ze znajomymi, pogadamy, wypije hetrolitry szampana. Luz blues. Czego chciec więcej?

Nie tęsknię za balami, wielkimi imprezami. Chociaz czasami chciałabym zaszaleć :wink:

A jak Wasze plany na Sylwestra? Kreacje juz sa, fryzjer umówiony? :lol: :wink:

wklejam linka do galerii http://betikrismimi.fotosik.pl/albumy/713126.html

ale ostrzegam oglądacie na własne ryzyko :wink:

to jeszcze wykończeniówka , pełno gratów i wogóle, ale oglądajcie :lol:

obejrzałam :D

Fajna bryła domu, wiedziałam, ze mojemu czegos brakuje :wink: , od fronu to zadaszenie robi fajny klimacik. Łazienka ciepluka, płytki juz w kuchni są. Kuchnia będzie bardziej klasyczna czy nowoczesna? Masz już jakiś projekt a może zamówiona kuchnię?

Jak planujecie wykańczać, jak szybko sie wprowadzić?

kuchnia klasyczna w kolorze orzecha, fronty proste, po swiętach będzie montowana, nie będę szaleć w wykończeniem-będzie raczej klasycznie żeby łatwo było potem zmienić jakimś dodatkiem , jak się ma kredyt na 20 lat to przez te 20 lat musi być ponadczasowo, czyli klasycznie :lol: ,

Aneta we ,żyjemy teraz tak szybko,a dzięki fm możemy spędzić Śylwka wszędzię i ze wszystkimi,co będą spędzać go w domu, ja tak spędzam w tym roku :cry:

my raczej na pweno tez w domu.

Dla mnie nie jest to powód do smutku :wink:

Posiedzimy z dzieciakami, pewnie ze znajomymi, pogadamy, wypije hetrolitry szampana. Luz blues. Czego chciec więcej?

Nie tęsknię za balami, wielkimi imprezami. Chociaz czasami chciałabym zaszaleć :wink:

A jak Wasze plany na Sylwestra? Kreacje juz sa, fryzjer umówiony? :lol: :wink:

kreacje będą jak u ciebie piżamka i koszulka nocna, szmpan, moze wreszcie się opiję w tym nowym domu bo jeszcze nie zdążyłąm

kuchnia klasyczna w kolorze orzecha, fronty proste, po swiętach będzie montowana, nie będę szaleć w wykończeniem-będzie raczej klasycznie żeby łatwo było potem zmienić jakimś dodatkiem , jak się ma kredyt na 20 lat to przez te 20 lat musi być ponadczasowo, czyli klasycznie :lol: ,

jak juz będzie kuchnia to znaczy, ze mozna mieszkac :wink:

Nam montowali jeszcze w dniu przeprowadzki :wink:

Kiedy wielki dzień? Wiadomo już? Dużo Wam zostało prac?

a u mnie Wiktor ogromnie niegrzeczny

nie wiem co się z nim dzieje :cry: :cry:

za dużo zmian może?

nam dorosłym wydaje się, ze dzieciaki nie mają problemów: szkoła i zabawa. A to nie takie proste.

ale każdy na to zwracał uwage, każdy jak z jajkiem sie z nim obchodził a on masakra jakaś :o :cry: :evil:

Kamilko, widzisz piszesz obchodził a moze on dalej potyrezbuje więcej uwagi, pomocy. Moze nadal czuje sie zagubiony :(

Ja z Alicją tez mam różne akcje. Wiem, ze poświęcam jej za mało czasu bo tylko maluchy i maluchy. A mimo to strasznei ciężko to zmienić. Ten wieczny brak czasu, ta pogoń, codziennosc.

I później jest tak, że Ala "warczy"- tak na to mówimy :wink:

Ucieka w czytanie książek. Nei ma kiedy pogadać. Nawet wczoraj: zawiozłam ja na rekolekcje, całe popołudnie siedziałam przy Bartku. Po wieczorynce kąpiel i usypianko baków. Nie mogłam zostawic chorego smyka- usnął dopiero po 21-szej. I kiedy ten czas dla córci?

Kawika, napisz coś więcej jesli chcesz i możesz. Może coś razem wymyslimy? http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/54_przytul.gif

No wiesz obchodził i obchodzi, staram się poświęcac duuużo czasu i jemu i Snadzre

jak wracam opierwsze ide do nich całuję i się witam

pytam co w szkole czy coś nowego, pytam o lekcje, jak czegoś nie wie to znim odrabiam

a potem różnie albo się bawi z sandrą albo na kompie, albo wygłupia się z E. tylko ma takie odskoki, drze się nieraz zupenie niepotrzebnie nie mówi do nas tylko wrzesczy, bije Sandrę (po tyłku) choć ona tez daje popalić, nie potrafi do niej np. normalni powiedzieć normalnym tonem tylko od razu krzyczy

myję ich razem dlaję kolację, zawsze o cyzmś pogadam, nawet jak gra na kompie i coś tam nowego ma to ide z dołu jak mnie woła żeby zobaczyć

sama nie wiem

Może to taki wiek :-?

Alicja potrafi się z chłopakami pobawić ale najczęściej to raczej im przeszkadza gdy sa sami soba zajęci, drażni się z nimi a potem płacze, ze ja biją :o :wink:

Wczoraj w łazience szaleli jak wariaci, az bałam sie, że ktos głowe w końcu rozbije. I kazałam ALicji wyjść i zostawić nas samych :roll:

A ona to najczęściej się obraża gdy o coś proszę :-?

Chyba dobrze ludzie mówią: małe dzieci mały kłopot...

a u mnie Wiktor ogromnie niegrzeczny

nie wiem co się z nim dzieje :cry: :cry:

za dużo zmian może?

nam dorosłym wydaje się, ze dzieciaki nie mają problemów: szkoła i zabawa. A to nie takie proste.

ale każdy na to zwracał uwage, każdy jak z jajkiem sie z nim obchodził a on masakra jakaś :o :cry: :evil:

Kamilko, widzisz piszesz obchodził a moze on dalej potyrezbuje więcej uwagi, pomocy. Moze nadal czuje sie zagubiony :(

Ja z Alicją tez mam różne akcje. Wiem, ze poświęcam jej za mało czasu bo tylko maluchy i maluchy. A mimo to strasznei ciężko to zmienić. Ten wieczny brak czasu, ta pogoń, codziennosc.

I później jest tak, że Ala "warczy"- tak na to mówimy :wink:

Ucieka w czytanie książek. Nei ma kiedy pogadać. Nawet wczoraj: zawiozłam ja na rekolekcje, całe popołudnie siedziałam przy Bartku. Po wieczorynce kąpiel i usypianko baków. Nie mogłam zostawic chorego smyka- usnął dopiero po 21-szej. I kiedy ten czas dla córci?

Kawika, napisz coś więcej jesli chcesz i możesz. Może coś razem wymyslimy? http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/54_przytul.gif

mam to samo z moją starszą , tez ucieka w książki, nie mam dla niej czasu, bo cały czas jest ta mała, jak starsza wraca ze szkoły to ja z ta małą i tak do wieczora , potem chociaz na godzinkę do tej starszej, ale co to jest godzinka :cry: , moja też warczy, dziś rano się znowu pokłóciłyśmy, powiedzxiała nawet że byłoby nam na rękę jak by jej nie było :cry: , ja nie mam siły, dziewczyny poradźcie coś, bo mi normalnie wyć się chce :cry:

mam to samo z moją starszą , tez ucieka w książki, nie mam dla niej czasu, bo cały czas jest ta mała, jak starsza wraca ze szkoły to ja z ta małą i tak do wieczora , potem chociaz na godzinkę do tej starszej, ale co to jest godzinka :cry: , moja też warczy, dziś rano się znowu pokłóciłyśmy, powiedzxiała nawet że byłoby nam na rękę jak by jej nie było :cry: , ja nie mam siły, dziewczyny poradźcie coś, bo mi normalnie wyć się chce :cry:

skąd ja to znam :(

U mnie pogaja wypady we dwie do kina lub McDonalda. Tylko na to tez trezba czasu. Myślę, ze ta godzinka to jest dużo. Trezba tylko dobrze ja wykorzystac, nie na pomoc w lekcjach ale na "pogaduchy".

Ja widze ile Ala ma mi do powiedzenia a ja nie mam kiedy jej wysłuchac. Usiąść, przytulic i posłuchac. A u mnei wszystko w biegu, słuchanie tez w biegu.

nie umiem nic poradzić bo sama sobie nie radzę :cry:

Gorąco polecam tę książkę:

http://img19.imageshack.us/img19/2527/f32091a48d408a7f6a56699.jpg

W ubiegłym roku brałam udziął w warsztatach na podstawie tej książki. Rady z książki i z tych spotkań pomagały. Teraz czytam: Co robic, zeby dzieci się uczyły. Ale chyba wrócę do tej pierwszej :wink:

skąd ja to znam :(

U mnie pogaja wypady we dwie do kina lub McDonalda. Tylko na to tez trezba czasu. Myślę, ze ta godzinka to jest dużo. Trezba tylko dobrze ja wykorzystac, nie na pomoc w lekcjach ale na "pogaduchy".

Ja widze ile Ala ma mi do powiedzenia a ja nie mam kiedy jej wysłuchac. Usiąść, przytulic i posłuchac. A u mnei wszystko w biegu, słuchanie tez w biegu.

nie umiem nic poradzić bo sama sobie nie radzę :cry:

mam ciary na plecach jak to czytam, tak samo jest u mnie, najgorsze jest to że człowiek zdaje sobie z tego sprawę, ale zmęczeni , stres, frustracje robią swoje :cry: , czasami zastanawiam się dla kogo ten dom budujemy, małż też za dużo nie pomoże, modlę się tylko żeby mi sił starczyło w opamiętaniu się aby do rękoczynów nie doszło jakiś :oops: :roll: