Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napisał aneta-we

takie parowańce. Robi sie z drożdżowego ciasta i "gotuje na parze". Ja pamiętam z przedszkola. Sama nie robię, teściowa nas rozpieszcza

chyba nigdy nie jadłam,ale spróbowałabym,więc poproszę spytać się szacownej teściowej o przepis co,jak i ile

to na pewno będą składniki "na oko" ;)

Zapytam.

A w przedszkolu u Was nie dawali? Ze słodką śmietanką?

te parowańce jak zaczynaja czerstwieć to można rzucić na rozgrzany olej, na malutkim ogniu i dosłownie po chwili są rumiane i świeżutkie jakby dopiero robione były

ale to takie puste. Bo te z serem albo jagodami to nie bardzo na tłuszcz ;) Za to z mikrofali ok. Własnie tak je w pracy grzeję :)

Mniaaaaam:D

Na prezent zrobiłyśmy zrzutę , bo jest nas trzy i połączyłyśmy dzień ojaca. Zakupiłyśmy wypiekach do chlebka. Teściowej to nie wiem co kupię , bo ona wiecznie niezadowolona. Podarowaney czajnik na święta leży w kartonie , doniczki na imieniny stoją w piwnicy , także skończy sie na kosmetyku pewnie. A dzień dzicka to upatrzyliśmy w tesco zestaw gier na dwórek , sa tam paletki , piłki , dyski jakieś .

Ja używam taką maszynę głównie w niedzielę i święta, maszyna ma 2 formy do pieczenia chleba. Jestem zadowolona,choć jest droga w użytkowaniu (prądożerna)

ja dość długo piekłam chleb "na co dzień " w takiej maszynie. Z racji alergii u chłopaków. Ale mam tylko jedna formę, i tanią maszynę z Tesco czy innego marketu.:)

Chlebuś wychodzi pyszniutki. I jak pachnie w całym domu :)