Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewno już w domku po pracy?;) JA dziś pojechał do ludzi tzn na plac zabaw z chłopakami . Leń twórczy mnie ogarnął , musze go przepędzić , bo czekają na moje solniaki w Krakowie , na szyjątka w Wysokiej Mazowieckiej i Warszawce i pewna galryjka netowa;) Jutro zapowiada sie też lenistow , bo grilek i moczenia tyłka popołudniowe z siostrą zaplanowaliśmy;)

Oooooo , a wicie jaki mega zaskocznie mnie dziś spotkało? Wracam po trzch godzinach obcowania z piachem , hustawkami i nianiami oraz ich dzićmi a tu.... asfalt .

Powiecie , co to za wielka rzecz . Ale nie , nieeeeee. Ten asfalt jest w połowie drogi dojazdowej do nas. W zeszłym tygodniu robili drogę ze Świdnicy do nas , jakieś dwa kilometry. Zrobili jakieś fale dunaju i dziś poprawiali .Nową drogę łatali;) Został im asfalt , a że nawinął się mój małż wracający z pracy , zatrzymali go ( projektatnt nasz i gość , który robił nam projekt mostku przez rów ) i pytają czy nam wylac:DDDDDDDD Do tej pory 100 m wjazdówka do naszej działki to była dachówa , dziury i kamienie , a teraz w połowie aż do mostka may asfalt;) . ciekawe czy będzie im zbywać jeszcze troszkę matriału , żeby dolać resztę;)

Mam studnie o głębokości 8 metrów lustro wody znajduje się 2m od powierzchni studnia istnieje 40 lat jest zrobiona z betonowych rur i jest przykryta betonowym deklem

ostatnio dałem wodę do zbadania i okazało się że występują tu bakterie coli oto wynik badania

Ogólna liczba mikroorganizmów w 1ml >300

Bakterie grupy coli w 100 ml >100

Bakterie Escherichia coli w 100 ml >100

Mam dwa pytania :

1.Skąd bakterie wzieły się w studni?

2.Czy można korzystać z tej studni?

Prosze o pomoc rozpaczony czlowiek