Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej, czy w związku ze zmianą meijsca zamieszkania zmieniałyście juz dowody osobiste?

Ja muszą na dniach to załatwic, w domu pewnie znajde jakies zdjecia. Czy trzeba teraz uiścic opłatę. Wiecie może, bo gdzies mi się obiło o uszy, że wymiana ma być teraz bezpłątna. :roll:

do kiedy te dowody trzeba zmienić?

Cześć dziewczyny :D

Nowe dowody mają być stopniowo wprowadzane od 2011 roku i będą bezpłatne.

Anetko najlepiej zadzwon do Urzędu Miasta. Tam powinni wszystko wiedzieć.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, czy w związku ze zmianą meijsca zamieszkania zmieniałyście juz dowody osobiste?

Ja muszą na dniach to załatwic, w domu pewnie znajde jakies zdjecia. Czy trzeba teraz uiścic opłatę. Wiecie może, bo gdzies mi się obiło o uszy, że wymiana ma być teraz bezpłątna. :roll:

do kiedy te dowody trzeba zmienić?

Cześć dziewczyny :D

Nowe dowody mają być stopniowo wprowadzane od 2011 roku i będą bezpłatne.

Anetko najlepiej zadzwon do Urzędu Miasta. Tam powinni wszystko wiedzieć.

dzięki Monia.

Po zmianie danych np. nazwiska czy miejsca zamieszkania trzeba dowód zmienic w ciągu trzech miesiecy, bo po tym czasie stary jest uniewazniany.

Już wyjaśniam tajemnicę bo nie chcę być tajemnicza :) Po prostu nasze dzieci chodziły razem do przedszkola. Jestem mamą takiego rudego Michasia. Teraz dzieciaki chodzą do tej samej szkoły, ale nie do jednej klasy. Michał bardzo tęskni za przedszkolem i pewnie chętnie by tam wrócił. Nie mogę narzekać na to jak radzi sobie w szkole ale żeby skutecznie zagonić go do odrabiania lekcji to lepiej worek soli zjeść. Pozdrów od nas swojego męża, ucałuj dzieciaki i uściskaj Alę od Michała :lol:

to teraz wszystko wiem :wink:

No prawie wszystko: budujecie dom?

Dzięki za życzenia :D

Witam!!! Wpadłam na chwileczkę do Was, rozglądam się i widzę, że macie tu całkiem fajnie :) Chyba się przysiądę... Anetko, budujemy dom, a właściwie to jesteśmy dopiero na początku drogi, mamy już za sobą całą papierologię a budowę zaczynamy późną wiosną. Każdy mnie ostrzega przed różnymi trudnościami a ja się cieszę jak nie wiem co. Wiem, że własny kąt warty jest tego, aby o niego powalczyć. Pozdrawiam Was ciepło w ten mroźny dzień :)

Cześc dziewczyny :lol:

ja tez mam w pracy zapier..., ale przywitac się wpadłam :lol:

hej, hej.

U mnie dzis jeszcze luzik, na zakupach juz byłam i zalicze dziś fryzjera http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/dance.gif

Tylko jakoś tak kiepsko się czuję fizycznie :-?

jakie przeciążenie czy cóś?? :roll:

oby nie grypka

Cześc dziewczyny :lol:

ja tez mam w pracy zapier..., ale przywitac się wpadłam :lol:

hej, hej.

U mnie dzis jeszcze luzik, na zakupach juz byłam i zalicze dziś fryzjera http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/dance.gif

Tylko jakoś tak kiepsko się czuję fizycznie :-?

jakie przeciążenie czy cóś?? :roll:

oby nie grypka

raczej sok pomarańczowy z samego rana :roll:

A zawsze piję kawe, ech...

Teraz czuję się jakbym kamieni się najadła. :evil:

Ja dopiero teraz do neta się dosiadłam

ciężki dzień dziś miałam, dobrze że się już kończy :lol:

w pracy zapieprz, potem do domku, w domku Mały urwis, potem na kontrol-wszystko w porządku http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gif, mała niedawno zasnęła więc mogę trochę popisać, ale starsza już czeka w pokoju-brak sił,

ale ogólnie to jestem bardzo szczęśliwa bo jutro podłogi przyjeżdżają nie mogę się już ich doczekać :lol:

po za tym kopiliśmy farbę do kuchni i salonu - jesień lniana z nobilesu-bardzo jaśniutka, jedna ściana w salonie będzie ciemniejsza co by za mdło nie było-jesień borowikowa

i to tyle relacji z za sypanego pomorza :lol:

Beti jak dobrze, że na kontroli ok. :lol:

Koniecznie pokaz nam te podłogi jak przyjada. Jak ja pamiętam radosc kiedy wieźliśmy nasza podłogę: specjalnie pozyczałam busa, że z W-wy ja przywieźc.

Zrób fotki, co?

Ja nie wiem na ile uda mi się dziś popisac bo teoretycznie net powinien mi juz nie działac a doładuję konto dopiero w weekend.

Dobranoc :wink: