Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hihi ja w ciązy nie jestem :D

Magpie podawała zaraz znajdę

3 szkl. mąki

200 ml mleka

2 jajka całe

szczypta soli

3 łyżeczki oleju

1 łyżeczka cukru

1/2 kostki drożdży

a wykonanie to tak:

rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym sere. pycha. szybko się robi a dodam ,że nie cierpię robić drożdżowego ciasta 15 min. w piekarniku , trzeba śledzić cebulkę

hihi ja w ciązy nie jestem :D

Magpie podawała zaraz znajdę

3 szkl. mąki

200 ml mleka

2 jajka całe

szczypta soli

3 łyżeczki oleju

1 łyżeczka cukru

1/2 kostki drożdży

a wykonanie to tak:

rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym sere. pycha. szybko się robi a dodam ,że nie cierpię robić drożdżowego ciasta 15 min. w piekarniku , trzeba śledzić cebulkę

dzięki

już drukuję :lol: