Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmm może dlatego mam takie zdanie a nie inne bo mam ciocie niedaleko która ma krówke o którą dba jak o kogos z rodziny i doi dojarką :)

To masz dobrze :roll: napewno latem pijesz zsiadłe mleko :lol:

też bym chciała :cry: ,kupuję zsiadłe w sklepie ,ale to nie to :-?

ja mleko ostatni raz piłam jak miałam jakies 4-5 lat. :wink:

I nigdy wiecej :evil: :wink:

ale podejrzewam,że gdyby to było mleko prosto od krowy,to by tak łatwo nie przeszło. W zależności od tego co dana krówka je. Latem na łące trawę(mleko ma inny smak i jest chyba mniej alergiczne,ale teraz takich krów jest jak na lekarstwo),zimą krowy jadły kiszonkę,buraki,siano(więc mleko miało inny smak i zapach). Teraz tak jak mówią krowy nie są wypuszczane wogóle na dwór i cały czas jedzą sztuczną karmę. Taka krowa,to nie potrafi jeść trawy i chodzić to chyba tez nie umie :roll: :wink:

ale podejrzewam,że gdyby to było mleko prosto od krowy,to by tak łatwo nie przeszło. W zależności od tego co dana krówka je. Latem na łące trawę(mleko ma inny smak i jest chyba mniej alergiczne,ale teraz takich krów jest jak na lekarstwo),zimą krowy jadły kiszonkę,buraki,siano(więc mleko miało inny smak i zapach). Teraz tak jak mówią krowy nie są wypuszczane wogóle na dwór i cały czas jedzą sztuczną karmę. Taka krowa,to nie potrafi jeść trawy i chodzić to chyba tez nie umie :roll: :wink:

Dobrze gada dać jej wódki. 8)

Siosta daje dzieciom / już teraz nastolatkom /zamiast krowiego , kozie i bardzo pochwala sobie.

a ja takie mleko piła

Wiktor miał alergię jak był malutki, ale od 9 miesiąca zaczęłam mu podawać zwykłe mleko z kartonu :oops: :oops: (bo nutramigenu nie chciał jeść), najpierw rozcieńczane z wodą a potem to już poszło i nic mu nie było

:D

żyje do dzisiaj

Kawika, z całym szacunkiem ale chyba alergii to nie miał :-? Całe szczęście :wink:

a ja takie mleko piła

Wiktor miał alergię jak był malutki, ale od 9 miesiąca zaczęłam mu podawać zwykłe mleko z kartonu :oops: :oops: (bo nutramigenu nie chciał jeść), najpierw rozcieńczane z wodą a potem to już poszło i nic mu nie było

:D

żyje do dzisiaj

Kawika, z całym szacunkiem ale chyba alergii to nie miał :-? Całe szczęście :wink:

no wiesz jak to stwierdziła lekarka nietolerancja "czegoś tam" nie miałam pokarmu a jak jadł bebilon i chyba nan to nie spał całymi nocami i miał kolki

nie wiem co to było po prosobe i nutramigenie mu przzeszło

może nie alergia ale coś mu było

Dobrze gada dać jej wódki. 8)

Siosta daje dzieciom / już teraz nastolatkom /zamiast krowiego , kozie i bardzo pochwala sobie.

Mówisz,a ja w domu mam tylko winiak swojski :wink:

no wiesz jak to stwierdziła lekarka nietolerancja "czegoś tam" nie miałam pokarmu a jak jadł bebilon i chyba nan to nie spał całymi nocami i miał kolki

moze nietolerancja laktozy, białek mleka.

To duża różnica. U mnie Krzysiek ma nietolerancję a Bartek alergię.

U Krzyśka po wczorajszym kozim jogurcie nie ma sladu a jakie były skutki u Bartka to widziałaś. Po TRZECH łyzeczkach. :-?

moze nietolerancja laktozy, białek mleka.

To duża różnica. U mnie Krzysiek ma nietolerancję a Bartek alergię.

U Krzyśka po wczorajszym kozim jogurcie nie ma sladu a jakie były skutki u Bartka to widziałaś. Po TRZECH łyzeczkach. :-?

OK zwracam honor

jakoś hasło "alergia" przyjęło się przy wszystkich nietoleracjach

miał NIETOLerancję laktozy - dobrze mówisz

dziewczyny myslicie już o wakacjach?:)

my jeśli wyjedziemy to może w maju albo we wrześniu jak bedzie taniej :roll:

ja myślę tylko o tym jak skombinowac kasy, zeby zabrac dzieciarnię nad morze. Ale to tylko wiosna lub jesień wchodiz w gre bo chodzi mi o naładowanie ich jodem.

W miesiącach wakacyjnych to albo wylądujemy u rodzinki w Chojnicach a lbo w kotlinie kłodzkiej. Kiedy ja tam byłam? :-? Dawno :-? Za dawno. Może wiec góry :roll:

Ale najwazniejszy dla mnie to ten wyjazd "po zdrowie", inne to tak przy okazji. :wink:

ja mieszkam 30 km od Chojnic :p :p :p :p :p

To jestesmy prawie sasiadkami :lol: :lol:

Ja 6 km...moja Mama byla z Chojnic...cala rodzine po Mamy stronie mam z Chojnic i okolic :lol: :lol:

jak przyjadę możemy robić mini-zlot :lol: :wink:

NO KONIECZNIE!!! :lol: :lol:

Tej Serenissime w moim domu bedziesz musiala zrobic odbior jakosciowy :lol: :lol:

Rany...jaki swiat jest maly!! :wink:

Maja