Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siostra dam ci dokładnie znać jutro najpóxniej na weekendzie

mam świetną jeszcze jedną propozycję :D :D

żeby jechać na Mazury

po drodze zajechać do rodzinnego domu małża i tam go zostawić

żeby on o tym nie wiedział, że miałaby taki plan :D

ok, tylko, żeby to była dobra dla mnie wiadomość :wink:

Tak czy siak nie wyjażdżam. Cały następny tydzień siedzę grzecznie w domku i czekam :wink:

I teściowej nie będzie :lol:

Aneta-we powtarzam pytanko, bo pewnie nie zauwazyłaś :lol: :lol: :lol: :lol: Co to cebulaki???? Uwielbiam wszystko co związane z cebulą , więc tak na siłę sie dopytuję :wink: :lol: :lol: :lol:

racja, umknęło mi :oops:

Przepis na cebulaki;

3 szkl. mąki

200 ml mleka (robiłam na wodzie)

2 jajka całe (ja dałam 1 jajko)

szczypta soli

3 łyżeczki oleju

1 łyżeczka cukru

1/2 kostki drożdży (proponuje dac troszkę mniej)

a wykonanie to tak:

rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym serem. pycha. szybko się robi 15 min. w piekarniku na 180 stopni, trzeba śledzić cebulkę .

To przepis od maqpie z forum. :wink:

Twój domeczek też bardzo ładny i co ważne już stoi też juz bym tak chciała :( ...a jakie słodkie dzieciaczki masz :lol:

fajnie, że zajrzałaś :D

Domek stoi a mój"dziennik" dopiero się pisze :wink:

Tobie tez zleci, zobaczysz. A własny dom to wielka frajda. Nie spodziewałam się :wink: Całe życie w bloku, nie miałam pojęcia jak mozna zyc.

Nie przeszkadza mi powierzchnia do sprzatnia, odsnieżanie, masakrycznie zasypana droga i brak sklepu pod nosem. Czasem pomarudze jak to baba :wink: ale nie zamieniłabym się z powrotem na blok :wink:

Wlaznęłam najpierw do dziennika i z ciekawością zwiedziłam baaaaaaaaaaardzo przyjazne wnętrze. Przyszłam do komentarzy przyznać się do tego i pochwalić oswajanie domu i otoczenia przez Twoją sympatyczną rodzinę. Pozdrawiam.

witam :D

Ciesze się, że wnętrza się podobają. Na razie to chyba przymiarka do wnętrz w dzienniku ale niedługo pokażę co z tego bałaganu wyszło :wink:

Pora tam rozpocząc wrzesień bo wtedy duuużo się działo.

Będą juz kolorki na ścianach, podłogi na górze. Robota pełną parą.

A Ty swojaczka budujesz, remontujesz, urządzasz? :wink:

Też sie pochwal :lol: :wink: