Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to jest po prostu pychotka

zeby tak moje dziecko było wszystko albo chociaz wiele jedzace :roll:

a tak dla nas inny obiad dla niej inny, bo tego nie, to ble, jak jedziemy w goście to swoje zarełko musimy miec bo Kiś nie tknie niczego :evil: :evil:

skąd ja to znam? :roll:

U nas bywały i trzy obiadki. :roll: :oops:

Na przykład jak był żurek na obiad to dla chłopaków piekłam rybe a ALicja ani tego ani tego nie zje wiec dostawała paluszki rybne.

Teraz coraz rzadziej tak jest. Po prostu upieram sie, zeby jadła to co my. Nieraz jest ciężko. Tez ma swoje dania i niektórych nie ruszy.

A surówka to jest tylko JEDNA: marchewka z jabłkiem :-?

Kanapki? Bułka z masłem i ketchupem :roll: , bułka z samym masłem, ewentualnie z wędliną i ogórkiem. Żadnego pomidora, papryki, szczypiorku :-?

Maluchy mi lepiej jedza. A powiem Ci, ze patrząc po wyglądzie i po wadze powinno być odwrotnie.

Może jej sie kiedys zmieni :evil: :roll:

Kanapki? Bułka z masłem i ketchupem , bułka z samym masłem, ewentualnie z wędliną i ogórkiem. Żadnego pomidora, papryki, szczypiorku

matko, u mnie to samo ale też bez wędliny, w zupie aby żeby były kluseczki takie jak mama robi a nie żadne inne i jak chcę jej cos dac do jedzenia co rzadziej gotuję to najpierw 20 razy przeswietli, wywacha i jak ja przekupie to ze 3 lyzki zje :o :o :o :evil:

Kanapki? Bułka z masłem i ketchupem , bułka z samym masłem, ewentualnie z wędliną i ogórkiem. Żadnego pomidora, papryki, szczypiorku

matko, u mnie to samo ale też bez wędliny, w zupie aby żeby były kluseczki takie jak mama robi a nie żadne inne i jak chcę jej cos dac do jedzenia co rzadziej gotuję to najpierw 20 razy przeswietli, wywacha i jak ja przekupie to ze 3 lyzki zje :o :o :o :evil:

w zupie to lepiej, żeby nie było nic zielonego. Jak rosół to bez natki pietruszki :roll: Dziwactwo jakies :evil:

:wink:

u mnie też bez zieleniny, nie wiem dlaczego ona taka jest, ja codzien robie jakąś surówke, salatke, zdrowo się odżywiamy, wiec myslałam ze od malego i jej wejdzie w krew taki nawyk ale niestety.

A w przedszkolu wcale nie wiem jak to bedzie, gdyby byla inna sytuacja z jedzeniem to by juz w tym roku chodzila.

Moze zacznie jesć jak inne dzieci będą zajadać :wink:

Wiesz, głodna nie będzie, chleb z masłem dostanie :wink:

Ja tez mam obawy na przykład co do chłopaków, szczególnie co do Bartka. A po środowej akcji to juz nie wiem :-?

Przeciez nikt nie będzie go oddzielnie pilnowac a jak dzieci będa jadły to i on przeciez też. NAwet chleb z masłem jest dla niego niebezpieczny. Suchy będzie jadł? :-? Bułki tez nie moze, w zupie pewnie śmietana. Ech, teraz to mam tyle wątpliwosci. Tylko barzdo chcę, zeby poszedł do przedszkola. :(

moja sąsiadka miała taki problem, dyr przedszkola kazała jej zrobic listę co dziecko może jesc czego kategorycznie nie no i musieli przestrzegać chociaż w pewnym stopniu, przedszkole ma obowiazek żywic i takie dzieci.

Wiem tez że sąsiadka czętsto zanosiła do przedszkola np. takie kanapki jakie maluch mógł jeść albo zupke doprawiona po swojemu.

Aneta dzieki za przepis........ czyli to jest tj. pizza z cebulą :lol:

Co do jedzenia to Was zaskoczę................ moje dzieci jedzą wszystko, Maja juz trochę wybrzydza, ale zje a Adaś................. miód na serca wszystkich matek :lol: najlepiej lubi warzywa i owoce, surowe i gotowane, papryki, ogórki i pomidory to latem sam chodził na ogródek, zrywał i od razu zajadał. Na działce jak zbieraliśmy warzywa jesienią to potrafił marchew wyjąć z ziemi i od razu do buźki i t razem razem z piachem :lol: :lol: :lol: :lol:

W sklepie potrafi złapać paprykę czy ogórka i od razu wcina :o :o :o :o

Witam wszystkich w słoneczny dzień :wink: