Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

u mnie Sandra całą noc płakała..... zasnęła 4.40 myślałam że zwariuje

wczoraj wyrżnęła czołem o kant łóżka, całe szczęście że nie przecięla

:cry:

Kawika, jak nie przecięła to pewnie ma niezłego guza, krwiaka pod skórą, co?

Szkoda maleńkiej. Uściski :p

Obserwuj ja dobrze, moze trzeba, żeby lekarz ja obejrzał :-?

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wczoraj pojechaliśmy na zakupy i została z nią mama i zajęła się czymś a Kinga zasnęła ok. 16 no i sobie pospała, a pozniej w nocy wiadomo ze dziecku sie nie chcialo spać. dobrze ze dzis wolne mialam.

trzeba budzic :evil:

Ciekawe o której moi by wstali gdybym ich nie budziła :roll:

W dzień maja godzinke na spanie, nie ma zmiłuj :evil:

u nas nigdy po pojedynczym incydencie z późną drzemką albo jej brakiem nie było żadnego rozregulowania.

:-?

Teraz drzemka jest przeważnie później, zamiast 13-14 jest od 14-tej do 15-tej ale wieczorem spanko standard. Około 21-szej śpi Krzys, Bartek przewaznie trochę po 21-szej.

Karolina, a Kinga w samochodzie to chyba na długo nie usypia, co? I tez się rozreguluje, po jednej krótkiej drzemce???

jak gdzies jedziemy to zwykle ok 20-30min, ona tyle czasu pośpi a to dla niej za krótko, potem idzie spać o 20 i budzi się o 5-6 rano a to dla niej za długo żeby wytrzymać do wieczora a o 13 nie chce jej się spać i najgorsza godz to właśnie 16-17 bo usypia tam gdzie stoi.

ja bym o tej 13-tej poczytała z nia książeczki, zeby wyciszyc, ewentualnie jakąs bajke włączyła. Dziecko odpocznie i ma siły do wieczora. A spanie od 20-tej do 6-tej to tak akurat :wink:

W dzień albo drzemka (nie później niż do 15-tej) albo relaksik.

A jak juz usnie po 16-tej to tak jak pisałam budziłabym po 15 minutach.

Sił dużo Karolina i powodzenia :wink:

Wiesz, Ty jestes za dobra :wink:

Sandra ok - okład z lodu i altacetu w z żelu pomogły, ma "tylko" siniaka

Sandra idzie spać ok 13 i śpi 1.5-2h

a wieczorem 20.30 i lulu

kurcze, jak książkowo

Ale moi odpukac, nawet nieźle w nocy ostatnio. Choc dziś byłam ze 3 razy. Pamiętam, że Krzys coś o konewce gadał a o 5-tej Bartek chciał sie ubierac :evil:

Sandra ok - okład z lodu i altacetu w z żelu pomogły, ma "tylko" siniaka

Sandra idzie spać ok 13 i śpi 1.5-2h

a wieczorem 20.30 i lulu

kurcze, jak książkowo

Ale moi odpukac, nawet nieźle w nocy ostatnio. Choc dziś byłam ze 3 razy. Pamiętam, że Krzys coś o konewce gadał a o 5-tej Bartek chciał sie ubierac :evil:

dla mnie najgorzej jak nad ranem nie śpi

po dzisiejszej nocce to pewnieo 22 padne, albo i wcześniej

zasnęła po 4 a ja 5.30 wstałam :evil:

Wiesz, Ty jestes za dobra

wiesz, to nie jest tak, ja to jak z nią jestem to bawimy się praktycznie cały czas, robimy rzeczy których nie robi z innymi i jak chce jej poczytać to najwyzej wieczorem bo jak ma mnie w domu to chce wykorzystać do maksimum na inne zabawy niż czytanie:)

to jest zawsze 2 razy w tyg, w wekkend zostaje z dziadkiem a z nim to juz jest tak fascynujaco że żadna siła do spania jej nie zaciągnie, a w reszte dni jest z moją babcią to znowu inny rytm dnia, spokojniejszy, bardziej wyciszony i usypia o 13 :D :o

Moja córa (11 miesięcy) nocne spanie ma książkowe - 19,30 do 5,30 czsem do 6,00 rano więc wstajemy obie - ja do pracy ona do zabawy :p Ale w dzień też śpi sporo, jakąś godzinkę około 9,00 potem 1,5 godzinki przed obiadkiem, koło 16,00 kolejna godzinka, czasem nawet jak zaśnie po 16,00 to wpada w tryb nocny i trzeba ją wybudzać na kolację :roll:

A Wasza dzieciarnia też tak dużo spała w tym wieku?

Moja córa (11 miesięcy) nocne spanie ma książkowe - 19,30 do 5,30 czsem do 6,00 rano więc wstajemy obie - ja do pracy ona do zabawy :p Ale w dzień też śpi sporo, jakąś godzinkę około 9,00 potem 1,5 godzinki przed obiadkiem, koło 16,00 kolejna godzinka, czasem nawet jak zaśnie po 16,00 to wpada w tryb nocny i trzeba ją wybudzać na kolację :roll:

A Wasza dzieciarnia też tak dużo spała w tym wieku?

moi około roku mieli dwie drzemki.

Wstawali miedzy 5-tą a 6-ta i pierwsza jak u Was około 9-tej na godzinke lub półtorej a druga około 13-tej tez na 1-1,5 godziny.

Po 19-tej było kąpanko, jedzonko i spanko nocne

oj tak, moja też niezły śpioch, nie wiem co to nocne wstawanie do dziecka, teraz co noc muszę przejsc od siebie do niej i tak spać do rana ale wola przez sen i ja tez bardzo sie nie budze bo czsasem nawet nie pamietam kiedy przeszlam do niej.

mi rano myli się, który wołał, po co. Albo gadaja przez sen a ja i tak wstaję, zeby zobaczyc co się dzieje- idę do nich a tam cisza :roll: