Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moi około roku mieli dwie drzemki.

Wstawali miedzy 5-tą a 6-ta i pierwsza jak u Was około 9-tej na godzinke lub półtorej a druga około 13-tej tez na 1-1,5 godziny.

Po 19-tej było kąpanko, jedzonko i spanko nocne

Tak mi się właśnie wydaje, że czas najwyższy przestawić bąbla na 2 drzemki :roll:

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wstawali miedzy 5-tą a 6-ta i pierwsza jak u Was około 9-tej na godzinke lub półtorej a druga około 13-tej tez na 1-1,5 godziny.

Tak mi się właśnie wydaje, że czas najwyższy przestawić bąbla na 2 drzemki :roll:

napisałam co pamietałam a to nie było dokładnie tak :oops: :-?

Znalazłam swoja wypowiedź z "mojego" bliźniakowego forum :wink: :

Lada dzień chlopcy skończą rok i zaczynamy przestawiac się na jedna drzemke.

Do tej pory standart to było spanko od 9-tej, drugie od 14-tej. Obie drzemki po półtorej do dwóch godzin.

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie pobudki ok. 5-tej http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/a_masz.gif rano.

Szarańcza chodzi grzecznie spać o 19:30. Usypia sama we własnych łóżeczkach ale ta godzina pobudki: koszmar http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/glowa_w_sciane.gif http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/glowa_w_sciane.gif http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/glowa_w_sciane.gif

Mam nadzieję, że jedna drzemka cos zmieni.

widzisz, a ja sie zastanawiałam nad przestawieniem na jedna jak skończyli rok. :wink:

Ale pamietam, ze jeszcze jak mięli rok i 2 miesiące to bylismy nad morzem i spali dwa razy w dzień .

Moja córa (11 miesięcy) nocne spanie ma książkowe - 19,30 do 5,30 czsem do 6,00 rano więc wstajemy obie - ja do pracy ona do zabawy :p Ale w dzień też śpi sporo, jakąś godzinkę około 9,00 potem 1,5 godzinki przed obiadkiem, koło 16,00 kolejna godzinka, czasem nawet jak zaśnie po 16,00 to wpada w tryb nocny i trzeba ją wybudzać na kolację :roll:

A Wasza dzieciarnia też tak dużo spała w tym wieku?

Powiem tak , od 6 lat nie miałam ani jednej całej nocy przespanej.............. kiedy Maja juz była dość duża i przesypiała bez pobudki cała noc to pojawił sie Adaś i powtórka z rozrywki :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Maja około 2 urodzin przestała drzemać w ciągu dnia :evil: Zasypiała o 20 a wstawała na dobre między 6-7................... Adaśko zaś śpi teraz jeszcze mając niecałe 2,5 roczku po 12 około 1,5 h .................. Idą razem spac o 20 a wstają kilka minut po 6

Anetko ale chłopaki Ci dzielnie pomagaja:)

ja pobiłam rekord pączkowy a podobno żeby spalić z 1 kalorie trzeba godzinę na rowerze jeździć, ja bym musiala cały dzień nie schodzić z niego

jedyne moje usprawiedliwienie na obzarstwo jest takie że domowe paczki są połowę mniejsze od kupnych :o :wink:

Anetko ale chłopaki Ci dzielnie pomagaja:)

ja pobiłam rekord pączkowy a podobno żeby spalić z 1 kalorie trzeba godzinę na rowerze jeździć, ja bym musiala cały dzień nie schodzić z niego

jedyne moje usprawiedliwienie na obzarstwo jest takie że domowe paczki są połowę mniejsze od kupnych :o :wink:

no taak.

Dobre wytłumaczenie. :lol:

U mnie w końcu stanęło na 2 paczkach- duuuzych, sklepowych :wink: i dwóch oponkach :D

Witajcie. U mnie pobudka tez dzis wczesnie :wink:

ja po jednym pączku a teraz wcinam sałatke z rukoli. Pycha!

kawika, dziś oprócz rukoli i pomidorów dodałam orzeszki ziemne i prazonego słonecznika. I dziś jest bez sera. Mniam!

u mnie Sandra całą noc płakała..... zasnęła 4.40 myślałam że zwariuje

wczoraj wyrżnęła czołem o kant łóżka, całe szczęście że nie przecięla

:cry:

Witajcie. U mnie pobudka tez dzis wczesnie :wink:

ja po jednym pączku a teraz wcinam sałatke z rukoli. Pycha!

kawika, dziś oprócz rukoli i pomidorów dodałam orzeszki ziemne i prazonego słonecznika. I dziś jest bez sera. Mniam!

u mnie Sandra całą noc płakała..... zasnęła 4.40 myślałam że zwariuje

wczoraj wyrżnęła czołem o kant łóżka, całe szczęście że nie przecięla

:cry:

moja starsza wczoraj rozcięła sobie łuk brwiowy :cry: , tak mi jej szkoda było :cry: , pośliznęła się na schodach, założyłam jej motylka mam nadzieję że będzie dobrze :roll:

bry siostra

urlop ci się kończy??

I poco brać urlop, człowiek nieszczęśliwy gdy się kończy. :wink:

no własnie :lol:

urlopy sa cudne ale mają jedo ale-- zbyt szybko się kończą :wink:

dzien dobry!

Nie przesadzajcie, ile można siedziec w domu. :wink:

U nas zapadało a ja wczoraj nawet nie odsnieżałam czyli dzis nigdzie nie jedziemy, siedzimy grzecznie w domu i się lenimy. Oponek jeszcze zostało, moze ktos nas odwiedzi? :wink:

Oponek jeszcze zostało, moze ktos nas odwiedzi? :wink:

Ja odwiedzam - wirtualnie :lol:

Moje dziecię dziś od 3.00 urzędowało, więc mam już za sobą spory przebieg godzinowy :roll: Tak to jest jak się człowiek pochwali że tak ładnie noce przesypia.... :-?

Miłego dnia życzę

ps.: a ja na urlopie od poniedziałku :lol:

Oponek jeszcze zostało, moze ktos nas odwiedzi? :wink:

Ja odwiedzam - wirtualnie :lol:

Moje dziecię dziś od 3.00 urzędowało, więc mam już za sobą spory przebieg godzinowy :roll: Tak to jest jak się człowiek pochwali że tak ładnie noce przesypia.... :-?

Miłego dnia życzę

ps.: a ja na urlopie od poniedziałku :lol:

bidulko :cry:

tobie tez nie przesypia całych nocy?