Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aneta gdzie kupiłas szafę do łazienki? Może jakieś foto w całej jej okazałości pokazać? Ile kasy za nią dałas też napisz :wink:

szafa była robiona na zamówienie. Musiałabym sprtawdzić wycene na mailu bo nie pamietam. A w całej okazałości to chyba jest w dzienniku. Sprawdzałaś? Jak nie będzie eto jakieś fotki Ci podeślę :wink:

Łazienki superowe obydwie :D ,jednak ja obstawiam szarą :wink: . Strasznie podobają mi się szare kolory :wink: :roll: .

ja nigdy nie myślałam o szarościach dopóki nie znalazłam podłogi do salonu. A z ta łazienka to tez tak przez przypadek. Chodziłam i chodziłam po sklepach, wszedzie beze, brązy. Nie wiedziałam co wybrac az trafiłam na ten minimal. Za to jak płytki przyjechały to się przeraziłam, nie wyglądały zachecająco :wink:

Anetka lazienki super:)

szczególnie ta na dole, widze że macie wymurowany prysznic więc powiedz mi Kochana, albo lepiej pokaz jakie macie drzwi do tej kabiny bo my tez tak mamy zrobione i szukam inspiracji :lol:

Karolinko, nie mamy drzwi. Z prysznica korzysta teściowa, która porusza się na wózku- nie chciała drzwi, jest kotara.

Jak dojdę do przeprowadzki to wstawię fotki prawie skończonych pomieszczeń. Ale to dopiero jak będzie czas na październik. A jeszcze sporo wrzesnia zostało :wink:

mi jakoś trudno zebrać sie do jakiejkolwiek pracy na budowie-im bliżej końca tym człowiek jakiś rozleniwiony :roll:

w sumie niewiele nam zostało-pomalować pokoje na górze, wiatrołap i korytarz, no i sprzątanie

z grubsza już wynieśliśmy graty i resztki materiałów które nam zostały

najtrudniej zacząć :cry:

czasem tak bywa :cry:

niby człowiek nie powinien narzekać, a jednak :cry:

ale dosyć już marudzenia :D

lecę gotować zupę na jutro :wink:

Beti..... mam nadzieje, że się nie obrazisz, ale skopiowałam Twoje zdjęcie z zapytaniem czy to co strzałką wskazuje( teraz za Chiny nie moge sobie przypomniec nazwy) to jest styropianowe? Obejrzałam Twoją galerię i jak mój synus mówi: MAM POMYSŁA :lol:

http://img692.imageshack.us/img692/3062/fa0e2637a4fe38c7.jpg

mi jakoś trudno zebrać sie do jakiejkolwiek pracy na budowie-im bliżej końca tym człowiek jakiś rozleniwiony :roll:

w sumie niewiele nam zostało-pomalować pokoje na górze, wiatrołap i korytarz, no i sprzątanie

z grubsza już wynieśliśmy graty i resztki materiałów które nam zostały

najtrudniej zacząć :cry:

Beti to tydzien roboty. Pomyśl- w marcu mogłabys juz mieszkac. Taki prezent na Dzień Kobiet :wink:

aha, a powiedz czy montowaliscie pod prysznicem specjalne uchwyty, z nami bedzie mieszkala babcia i tak sobie mysle ze to dobry pomysl jak jest w domu starsza osoba.

a taka murowana wneka prysznicowa wydaje mi sie bardzo funkcjonalna, bo w kabinach wiecznie sa zacieki, trudniej doszorowac kamien

uchwyty to bardzo dobry pomysł. I krzesełko.

Właśnie szukam fotek, zaraz zmniejsze i wkleję to co mam :wink:

Karolinka mam fotki dla Ciebie.

Pod prysznicem fajnie sprawdza się takie krzesełko:

http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S3B6Wo8oArI/AAAAAAAACMM/Mp8F4_HNddA/prysznic.jpg

I to nie tylko dla starszych osób. :wink:

Jeśli komus przeszkadza to składa się je "na ścianę", są tez bez nóżki.

Mamy tam dwa uchwyty ale nie mam takiej fotki na której to widac. Jeden uchwyt jest z boku krzesełka a drugi na wprost, najlepiej jak osoba, która ma ich uzywac najczęściej przymierzy sie przed zamontowaniem.

Moja teściowa wybrała dwa proste uchwyty, można kupic tez taki w kształcie litery "L".

Miedzy WC a umywalka jest uchwyt uchylny.

http://lh5.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S3B6G5sBtVI/AAAAAAAACL0/uV78wQ1xYHw/%C5%82azienkad%C3%B3%C5%822.jpg

Można go podnieśc do góry. To tez wygodne bo zamiast opierac sie całym ciężarem o umywalke uzywa się uchwytu.

Takie krzesełka i uchwyty znajdziesz na przykład w sklepach medycznych, z wyposażeniem rehabilitacyjnym, wózkami i sprzetem dla niepełnosprawnych. Mozna tez wybrac przez internet.

cen naszych nie pamietam ale jakbys była mocniej zainteresowana to zapytam teściową- ona ma pewnie lepsza pamięc do cen :wink: