bleble 15.12.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 czesc chcialbym zrobic wlasna sklejke drewniana i zalezaloby mi na duzej ilosci warst samego drewna, czy istnieje mozliwosc zrobienia sklejki poslugujac sie fornirem ?, czy taka sklejka bedzie wytrzymala ? (chodzi mi o to aby przy grubosci okolo 2 cm deski , deska posiadala okolo 10+ warst samego drewna) dzieki z gory za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 15.12.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 czesc chcialbym zrobic wlasna sklejke drewniana i zalezaloby mi na duzej ilosci warst samego drewna, czy istnieje mozliwosc zrobienia sklejki poslugujac sie fornirem ?, czy taka sklejka bedzie wytrzymala ? (chodzi mi o to aby przy grubosci okolo 2 cm deski , deska posiadala okolo 10+ warst samego drewna) dzieki z gory za odpowiedz odpowiedz NIE do wykonania sklejki potrzebna jest prasa i odpowiedni klej a jeżeli nie posiadasz takowej wiedzy to Twierdzę ze i prasy więc przypuszczam taniej wyjdzie kupić Tobie gotową sklejkę podam linka i wybierz sobie rodzaj drewna i grubość http://www.sklejki.pl/sklejka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 15.12.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 przestan palic to swinstwo ,bo wiekszych bzdur jak zrobienie w domowych warunkach sklejki to dawno nie slyszalem.Z rok temu ktos na tym forum chcial zrobic z desek meble zrobione z plyty wiorowej ,pogadaj z gosciem ,moze rozwionol temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.12.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Zależy co masz na myśli pisząc sklejka. Jeżeli ma być to płyta o większych rozmiarach to tak jak Anse napisał trzeba robić to pod prasą. Jeżeli chcesz tylko zrobić listwę z drewna klejonego czy jakis nieduży element (np wygięty) to można bez problemu. Kleisz na wzorniku, ściskasz ściskami i wszystko. Klejenie drewna ma sens tylko wtedy gdy nie możesz kupić gotowego tego co potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts