q-bis 18.12.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Liczę na ciekawą dyskusję. Jak Ci żona da zlecenie zamontowania obrazka na ścianie to będziesz wiedział czy dobrze wybrałeś Jaka żona? Najpierw założyli wątek pod postacią magda.m, a potem sami zaczęli w nim odpowiadać pod postacią b.susz i xenonia. Na tyle nieudolnie, że szybko zostali zdekonspirowani... Mam nadzieję, że lepiej robią te cegły niż marketing... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 18.12.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 I tak rozmawiają sami ze sobą Medycyna pewnie ma nazwę na taki stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.m 22.12.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Panu ponuremu63 dziękuję za bardzo wnikliwe śledztwo tylko nie bardzo wiem czemu ono ma służyć i co to ma się do tego czego dotyczy forum??? Myslę, że o niektórzy poprostu mają za dużo czasu i nie bardzo wiedzą co z nim robić. Jeśli nie ma Pan nic ciekawego do powiedzenia na dny tema prosze nie brać udziału i tyle. Nie interesuje mnie czy ktoś specjalnie coś pisze czy nie ważne , że mogę się coś dowiedzieć na konkretny temat a do tego chyba służy formum prawda??????????? Zauważyłam, że ceramika Hadykówka jest dość mocno reklamowana ))))))))) nie będę wnikac przez kogo i dlaczego, ale może ktoś coś napisze ciekawego na temat innych producentów :Laiera, Markowczach itp.... Bardzo chcialabym podzękować panu Q-BIS naprwdę cikawe informacje, ale najbardziej zainteresował mnie wątek tych gwoździ i ścian o co chodzi??????????? Jestem kobietą więc to jest dla mnie niezmiernie ważne bo napewno nie zamierzam mieć pustych ścian ))))))))))) Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 22.12.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Chodzi o to że w ceramikę nie wbijesz gwoździa tak aby był stabilny ze względu na szczeliny w pustaku ceramicznym. Za to są specjalne kołki do ceramiki lub kotwy chemiczne, ale to do ciężkich szafek np. kuchennych. Zwykły obrazek powiesisz na kolku rozporowym. Nie masz sie co przejmowac na zapas. Zazwyczaj sympatycy BK podnoszą temat wieszania czegokolwiek na scianach z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.12.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 całe dziecięce i młodzieńcze lata mieszkałem w bloku i żeby powiesić cokolwiek na ścianie trzeba było wiercić i dawać kołek.O wbiciu gwoździa w wielką płytę można było tylko pomarzyć. Potem mieszkałem 10 lat w domku poniemieckim. Tu teoretycznie dało się wbić gwóźdź w ścianę ale zwykle gwóźdź "wylatał" razem z tym co na nim wisiało więc trzeba było wiercić i dawać kołek (nieraz wzmocniony gipsem bo "się dziurka rozwierciła")... Teraz mieszkam w domku gdzie ściany są z PTH i też muszę wiercić... jak dla mnie nie jest to uciążliwe bo i tak zawsze musiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 22.12.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 całe dziecięce i młodzieńcze lata mieszkałem w bloku i żeby powiesić cokolwiek na ścianie trzeba było wiercić i dawać kołek.O wbiciu gwoździa w wielką płytę można było tylko pomarzyć. Potem mieszkałem 10 lat w domku poniemieckim. Tu teoretycznie dało się wbić gwóźdź w ścianę ale zwykle gwóźdź "wylatał" razem z tym co na nim wisiało więc trzeba było wiercić i dawać kołek (nieraz wzmocniony gipsem bo "się dziurka rozwierciła")... Teraz mieszkam w domku gdzie ściany są z PTH i też muszę wiercić... jak dla mnie nie jest to uciążliwe bo i tak zawsze musiałem... W ścianie z silikatu też trzeba wiercić, bo ciężko wbić gwoździa... To gdzie nie trzeba? Tylko w BK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 22.12.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 W ścianie z silikatu też trzeba wiercić, bo ciężko wbić gwoździa... To gdzie nie trzeba? Tylko w BK? W BK można wbic gwoździa bez problemu ale dopóki nie ma tynku. Kiedy otynkowałem śsciany trudno przebić się gwoździem przez ten tynk bo kiepskie są i się gną więc nawiercam ok. 2 cm a potem wbijam gwoździa a raczej wkręcam wkręt do drewna- na szczęście nie musze dawać kołka rozporowego co znacznie ułatwiło mi montaż listw przypodłogowych:) Generalnie BK 36 odmiany 400 jest w miarę ciepły póki co zyję bez styropianu i dobrze mi z tym. Niestety jest kruchy i wymaga starannośsci przy murowaniu wzmocnień w newralgicznych punktach np strefy podokienne i nie można wpuścić wachowców którzy napieprzają rowki w śscianach udarem. Do tego trzeba raczej dbac o to aby nie namakał w czasie budowy zbytnio tzn przykryć mury dachem przed 1-szą zimą aczkolwiek za płotem sąsiad ma mury bez stropu któe stoją już 2 zimy i nic im nie jest więc nie wiem czy to rzeczywiście jest wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.12.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 no dobra, a'propos gwoździ. Mam ściany z maxa (Kozlowice ) a działówki z BK. Może w maxa trudniej jest coś wbić, ale przynajmniej wisi. W BK wbić łatwiej, lecz.... wylata. Jak nam spadła szafka ze ściany działowej razem z gwożdziami i kawałkiem ściany, to teraz mamy zasadę - wszystkie ciężkie rzeczy na ściany zewnętrzne a jeżeli na działowe to na wzmocnieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 23.12.2009 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 a może zamiast gwoździ trzeba było użyć kołków?Nic by wtedy nie "wylatało". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 23.12.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 kolejna "baba" specjalista od wbijania gwoździ :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 23.12.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Wygląda na to, że w nic nie da się wbić gwoździa: - w ceramikę nie, bo szczeliny - w silikat nie, bo za twardy - w wielką płytę nie, bo za twarda - w beton komórkowy nie, bo tynk przeszkadza - w cegłę nie, bo nie trzyma Czekamy jeszcze na opinię dlaczego nie da się wbić gwoździa w keramzyt i będziemy mieli komplet... bo, że w ścianę szkieletową się też nie da, to chyba wszyscy wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.12.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 no dobra, a'propos gwoździ. Mam ściany z maxa (Kozlowice ) a działówki z BK. Może w maxa trudniej jest coś wbić, ale przynajmniej wisi. W BK wbić łatwiej, lecz.... wylata. Jak nam spadła szafka ze ściany działowej razem z gwożdziami i kawałkiem ściany, to teraz mamy zasadę - wszystkie ciężkie rzeczy na ściany zewnętrzne a jeżeli na działowe to na wzmocnieniach. A na ile żeśta tego kołka w BK wbili? Jak w działówkę, to pewnie ze 5cm? Mnie z BK jeszcze nic nie wypadło. Z ceramiki tez zresztą nie, ale o wiele łatwiej i pewniej sie montuje w BK - tez mam miks, tylko dokładnie odwrotny jak Wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercik 23.12.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ale jeszcze o cement trza zadbać no i absolutnie nie budować w okolicy Kotliny Kłodzkiej i paru innych miejsc, bo tam promieniotwórczość naturalna jest wysoka... HA HA HA Wiesz, ja światła nie muszę w domu włączać - tak jestem napromieniowany że aż świecę. Wszak pół życia łapałem te rozpadające się cząsteczki alfa. A że mi wciąż mało bekereli, to wybudowałem sobie dom z ceramiki. Podobno najwięcej promieniuje - akumulatory muszę ładować.... PS Ta kraina, o której piszesz to ZIEMIA Kłodzka. Kotlina Kłodzka to jedynie maleńki jej fragmencik.... Ale żeby nie popełniać szklonego błędu wystarczyło uważać na geografii, kiedy tłumaczono co to jest kotlina. PS2 Sprawdź jaki jest dopuszczalny poziom promieniotwórczości. PS3 Sprawdź jaką radioaktywność masz w okolicy twojego domu oraz mózgu wywołaną życiem w zurbanizowanym świecie i używaniem zdobyczy techniki.... A później zapraszam do odwiedzin Ziemi Kłodzkiej w celach.... leczniczych (i turystycznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 23.12.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 W BK wbić łatwiej, lecz.... wylata. Jak nam spadła szafka ze ściany działowej razem z gwożdziami i kawałkiem ściany, ... Żeby szafki wieszać na gwoździach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 23.12.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 kolejna "baba" specjalista od wbijania gwoździ :-) kolejny "chłop" specjalista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.12.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 A na ile żeśta tego kołka w BK wbili? Jak w działówkę, to pewnie ze 5cm? Racja.W działówkę trzeba wbić dłuższego gwożdzia i najlepiej zakrzywić z drugiej strony.Wtedy nie wylata ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 25.12.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 można też z drugiej storny przyspawać do jakiejś sztaby - najlepiej szyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.12.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Osadzak.... TRACH i gotowe.... Tylko trzeba na wszelki wypadek wyprowadzić wszystkich z domu na czas tego trrrach. Bo jak ściana "nie teges" to kołek utkwi w trzeciej z rzędu... Raz jeden widziałem... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.12.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Hi, hi... w akademiku se szafki wieszalem, wstrzeliwałem kołki, bo wiercenie w wielkiej płycie Za ścianą kuchnia była... co ja się naszukałem kołka Po godzinie dziewczyny przyniosły... w zalewajce sie odnalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.12.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Ale jeszcze o cement trza zadbać no i absolutnie nie budować w okolicy Kotliny Kłodzkiej i paru innych miejsc, bo tam promieniotwórczość naturalna jest wysoka... HA HA HA Wiesz, ja światła nie muszę w domu włączać - tak jestem napromieniowany że aż świecę. Wszak pół życia łapałem te rozpadające się cząsteczki alfa. A że mi wciąż mało bekereli, to wybudowałem sobie dom z ceramiki. Podobno najwięcej promieniuje - akumulatory muszę ładować.... PS Ta kraina, o której piszesz to ZIEMIA Kłodzka. Kotlina Kłodzka to jedynie maleńki jej fragmencik.... Ale żeby nie popełniać szklonego błędu wystarczyło uważać na geografii, kiedy tłumaczono co to jest kotlina. PS2 Sprawdź jaki jest dopuszczalny poziom promieniotwórczości. PS3 Sprawdź jaką radioaktywność masz w okolicy twojego domu oraz mózgu wywołaną życiem w zurbanizowanym świecie i używaniem zdobyczy techniki.... A później zapraszam do odwiedzin Ziemi Kłodzkiej w celach.... leczniczych (i turystycznych). więcej dystansu życzę i umiejętności czytania ze zrozumieniem a jak już się tego nauczysz, to naucz się potem odbierać intencje piszącego, bo twoje wypociny mają się nijak do mojej wypowiedzi ale może nie jesteś w stanie tego zauważyć... więc wyjasnie prosto - to miała być ironia. Już rozumiesz? Choć z drugiej strony, jakby podejść do sprawy naukowo, to może się okazać, że ... a, nie chce mi się, mam urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts