fabians 15.12.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Otóż niema na forum nic na ten temat to chciałem wszystkich przestrzec przed założeniem konta na pobieraczek.pl Ta oszukańcza firma prowadzi ten serwis Pobieraczek, więc warto napomknąć innym alby trzymali się zdala od oszustów! http://vbeta.pl/2009/06/17/pobieraczekpl-oszukuje-internautow/ A tu ekspres reporterów który warto obejrzeć bo normalnie oczy wychodzą co się w kraju dzieje!http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/24112009 Pamiętajcie trzymajmy się razem i nie dajmy się oszukać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.12.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Otóż niema na forum nic na ten temat to chciałem wszystkich przestrzec przed założeniem konta na pobieraczek.pl Ta oszukańcza firma prowadzi ten serwis Pobieraczek, więc warto napomknąć innym alby trzymali się zdala od oszustów! http://vbeta.pl/2009/06/17/pobieraczekpl-oszukuje-internautow/ A tu ekspres reporterów który warto obejrzeć bo normalnie oczy wychodzą co się w kraju dzieje! http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/24112009 Pamiętajcie trzymajmy się razem i nie dajmy się oszukać! hihihi... Zaraz pójdę pooglądać. Miałam z nimi do czynienia. Nie osobiście, ale z powodu mojej bratanicy, która dała się złapać. Interweniował Rzecznik a i tak słali jej zastraszające listy ponaglające. Normalnie skandal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.12.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Nie wczytywałam się dokładnie, ale na pierwszy rzut oka bardzo mi to przypomina metody działania pewnego wydawnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.12.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Nie wczytywałam się dokładnie, ale na pierwszy rzut oka bardzo mi to przypomina metody działania pewnego wydawnictwa Takiego na 'R'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.12.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Nie wczytywałam się dokładnie, ale na pierwszy rzut oka bardzo mi to przypomina metody działania pewnego wydawnictwa Takiego na 'R'? Nie, takiego na 'WiP' Ale oni już pod tyloma markami działają, że sami się gubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.12.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ... Nie, takiego na 'WiP' Ale oni już pod tyloma markami działają, że sami się gubią Ja trafilam na nich pod adresem http://www.portaloswiatowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.12.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ... Nie, takiego na 'WiP' Ale oni już pod tyloma markami działają, że sami się gubią Ja trafilam na nich pod adresem http://www.portaloswiatowy.pl mają tych portali od cholery, ich telemarketerzy wydzwaniają non-stop, co chwila z innego portalu Ale mają tak wyjątkowo bandycki sposób działania i chamskie teksty, że bezbłędnie ich wyczuwam I mają właśnie taką metodę, że wystarczy się zarejestrować niby na próbę, ale zaraz przychodzi faktura, reklamowe wydawnictwa papierowe trzeba do nich odesłać, żeby ich nie zafakturowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.12.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 O cholera. Nie natknęłam się jeszcze. Może dlatego, że wysyłam w diabły każdego telemarketera, który śmie zakłócić mój spokój. Wielu nawet nie zdąży mi wyłuszczyć skąd dzwoni i po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ja zazwyczaj też... ale czasem mi się nudzi w robocie i drążę temat Te s..syny mają charakterystyczny sposób przedstawiania się: "Dzień dobry, mówi Iksiński [tu następuje szybki bełkot] Urzędu Skarbowego [PiPu, Sanepidu itd.]", więc czasem sprawdzam, czy mnie kobieca intuicja nie zawodzi i może ktoś jeszcze ma taką technologię, ale po dogłębnym zbadaniu tematu zawsze się kończy na tym samym wydawnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 17.12.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Z tego wszystkiego wychodzi jeden prawidłowy wniosek że działając w dobrej wierze jak na stronie wyskoczy nam podaj adres to podejrzane na 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 22.12.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Ja się naprawdę dziwię, że ktokolwiek jeszcze daje się nabierać na podawanie swoich danych pod pretekstem rzekomo darmowych promocji. Głupota ludzka jest jak piosenka: "nie zna granic". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 02.02.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Jak sie sprawa z pobieraczkiem skonczyla? Zaplaciliscie moze????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.02.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 ja niestety musiałam zapłacić za swoją naiwną córkę. Zalogowała się i ... zapomniała. A podała w danych, że jest dorosła. Nie miałam wyjścia, nie udowodnię, że to ona przy dwóch osobach dorosłych w domu. lepiej napiszcie mi, czy muszę jakoś z nich rezygnować, żeby dalej nie płacic, czy to faktycznie wygasa samo po roku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 04.02.2011 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) ja niestety musiałam zapłacić za swoją naiwną córkę. Zalogowała się i ... zapomniała. A podała w danych, że jest dorosła. Nie miałam wyjścia, nie udowodnię, że to ona przy dwóch osobach dorosłych w domu. lepiej napiszcie mi, czy muszę jakoś z nich rezygnować, żeby dalej nie płacic, czy to faktycznie wygasa samo po roku??? moja mama też niestety się dała złapać na pobieraczka i przysłali jej mail z nakazem zapłaty. poczytałam trochę o nich w sieci i wszyscy radzą nie płacić. To jest zwykły przekręt . Firma grozi sądem, żeby ludzi zastraszyć i wcale ponoć nie jest to gwarantem ,że to będzie jednorazowa płatność. Nawet ktoś z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów się wypowiadał ,że żadna sprawa nie pojawiła się jeszcze na wokandzie. A Twojej córce nic by nie mogli zrobić skoro jest nieletnia ( właśnie mnóstwo małolatów się złapało i potem " płakali " na forach. wklejam link do jednej z wielu stron o pobieraczku http://www.strefabiznesu.nowiny24.pl/artykul/nie-musisz-placic-serwisowi-pobieraczekpl-wlasnie-zostal-ukarany-za-wprowadzanie-klientow-w- Edytowane 4 Lutego 2011 przez cassia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.02.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 widzisz, niestety zdaje sobie sprawę, że umowa w sieci ma skutki prawne. Gdyby napisała mail z rezygnacją a ządali by zaplaty - nie placilabym. Ale nie napisała i mają prawo. Nie chce mi się za dwa lata, jak sobie podhodują odsetki płacić dwa razy tyle. To, ze jest nieletnia nie da sie udowodnić, na stronie trzeba podać datę urodzenia i nie ma dat dla osób poniżej 18 rż. Czyli musiała zadeklarować, że jest dorosła. Za naukę się płaci, teraz dwa razy czyta regulamin, zanim się gdzieś zaloguje. Mnie raczej chodzi o to, czy nie ma gdzieś kruczka, ze trzeba zrezygnować, bo przedłużą. Niby w regulaminie jest, ze wygasa automatycznie, ale mogłam czegoś nie zauważyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 04.02.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 widzisz, niestety zdaje sobie sprawę, że umowa w sieci ma skutki prawne. Gdyby napisała mail z rezygnacją a ządali by zaplaty - nie placilabym. Ale nie napisała i mają prawo. Nie chce mi się za dwa lata, jak sobie podhodują odsetki płacić dwa razy tyle. To, ze jest nieletnia nie da sie udowodnić, na stronie trzeba podać datę urodzenia i nie ma dat dla osób poniżej 18 rż. Czyli musiała zadeklarować, że jest dorosła. Za naukę się płaci, teraz dwa razy czyta regulamin, zanim się gdzieś zaloguje. Mnie raczej chodzi o to, czy nie ma gdzieś kruczka, ze trzeba zrezygnować, bo przedłużą. Niby w regulaminie jest, ze wygasa automatycznie, ale mogłam czegoś nie zauważyć... może w końcu da się coś z robić z tą firmą i problem sam zniknie. Czytałam ,że oszukani chcą złożyć pozew zbiorowy. Gdyby moja mama zapłaciła to tez pewnie juz bym nie drążyła sprawy, bo szkoda czasu i nerwów za te 95 zł.,Najgorsze ,że oni sobie działają legalnie i nikt nic z tym nie robi. Na wielu forach wręcz występują jako zwykli forumowicze i namawiają ludzi do płacenia opisując jak to komornik odłącza im internet albo przychodzi pan z KRUKa ! Niby mamy Polskę prawa a takie pobieraczki albo inne puste smsy mają się doskonale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.02.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ok ale pozew bo co?Bo regulaminu nie przeczytali?Ja przeczytałam 2 razy (niestety po fakcie). Też moja pierwsza myśl był prawnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 04.02.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 faktycznie ten pozew zbiorowy to pewnie bardziej podyktowany emocjami niż rozsądkiem.... ale jak się widzi takie jawne wykorzystywanie czyjeś niewiedzy, brak etyki i w ogóle oszustwo to krew człowieka zalewa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 04.02.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Dwa dni szukalam w sieci wiadomosci o pobieraczku, bo niestety i ja sie dalam nabrac. UOKiK radzi, by przed uplywem trzech miesiecy wyslac do nich maila o rezygnacji i nic nie placic, co tez uczynilam. Dodam, ze nic ze strony nie sciagnelam.Przy rejestracji nie podalam swoich prawdziwych danych, wiec wyszlo troche glupio z ta rezygnacja. Podobno oszukanych sa tysiace, a jakby co to UOKiK da prawnika. Na razie sprawe olewam Zainteresowanym podaje linkhttp://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=1970 Edytowane 4 Lutego 2011 przez madd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Nie dalej jak 3-4 dni temu spojrzałam na monitor kompa podchodząc do męża. I co?? Właśnie logował się do pobieraczka:/ Gdyby nie to, że mnie kuzynka ostrzegła to pewnie za jakiś czas mielibyśmy ten problem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts