Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga na POBIERACZEK.PL

fabians

Recommended Posts

Otóż niema na forum nic na ten temat to chciałem wszystkich przestrzec przed założeniem konta na pobieraczek.pl Ta oszukańcza firma prowadzi ten serwis Pobieraczek, więc warto napomknąć innym alby trzymali się zdala od oszustów!

http://vbeta.pl/2009/06/17/pobieraczekpl-oszukuje-internautow/

A tu ekspres reporterów który warto obejrzeć bo normalnie oczy wychodzą co się w kraju dzieje!

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/24112009

Pamiętajcie trzymajmy się razem i nie dajmy się oszukać!

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Otóż niema na forum nic na ten temat to chciałem wszystkich przestrzec przed założeniem konta na pobieraczek.pl Ta oszukańcza firma prowadzi ten serwis Pobieraczek, więc warto napomknąć innym alby trzymali się zdala od oszustów!

http://vbeta.pl/2009/06/17/pobieraczekpl-oszukuje-internautow/

A tu ekspres reporterów który warto obejrzeć bo normalnie oczy wychodzą co się w kraju dzieje!

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/24112009

Pamiętajcie trzymajmy się razem i nie dajmy się oszukać!

hihihi... Zaraz pójdę pooglądać. Miałam z nimi do czynienia. Nie osobiście, ale z powodu mojej bratanicy, która dała się złapać. Interweniował Rzecznik a i tak słali jej zastraszające listy ponaglające. Normalnie skandal.

Nie wczytywałam się dokładnie, ale na pierwszy rzut oka bardzo mi to przypomina metody działania pewnego wydawnictwa :-?

Takiego na 'R'?

Nie, takiego na 'WiP' :-?

Ale oni już pod tyloma markami działają, że sami się gubią :roll:

...

Nie, takiego na 'WiP' :-?

Ale oni już pod tyloma markami działają, że sami się gubią :roll:

Ja trafilam na nich pod adresem http://www.portaloswiatowy.pl

mają tych portali od cholery, ich telemarketerzy wydzwaniają non-stop, co chwila z innego portalu :x Ale mają tak wyjątkowo bandycki sposób działania i chamskie teksty, że bezbłędnie ich wyczuwam :x

I mają właśnie taką metodę, że wystarczy się zarejestrować niby na próbę, ale zaraz przychodzi faktura, reklamowe wydawnictwa papierowe trzeba do nich odesłać, żeby ich nie zafakturowali :x

Ja zazwyczaj też... ale czasem mi się nudzi w robocie i drążę temat :lol:

Te s..syny mają charakterystyczny sposób przedstawiania się: "Dzień dobry, mówi Iksiński [tu następuje szybki bełkot] Urzędu Skarbowego [PiPu, Sanepidu itd.]", więc czasem sprawdzam, czy mnie kobieca intuicja nie zawodzi i może ktoś jeszcze ma taką technologię, ale po dogłębnym zbadaniu tematu zawsze się kończy na tym samym wydawnictwie :x

• 1 year później...

ja niestety musiałam zapłacić za swoją naiwną córkę. Zalogowała się i ... zapomniała. A podała w danych, że jest dorosła. Nie miałam wyjścia, nie udowodnię, że to ona przy dwóch osobach dorosłych w domu.

lepiej napiszcie mi, czy muszę jakoś z nich rezygnować, żeby dalej nie płacic, czy to faktycznie wygasa samo po roku???

ja niestety musiałam zapłacić za swoją naiwną córkę. Zalogowała się i ... zapomniała. A podała w danych, że jest dorosła. Nie miałam wyjścia, nie udowodnię, że to ona przy dwóch osobach dorosłych w domu.

lepiej napiszcie mi, czy muszę jakoś z nich rezygnować, żeby dalej nie płacic, czy to faktycznie wygasa samo po roku???

moja mama też niestety się dała złapać na pobieraczka i przysłali jej mail z nakazem zapłaty. poczytałam trochę o nich w sieci i wszyscy radzą nie płacić. To jest zwykły przekręt . Firma grozi sądem, żeby ludzi zastraszyć i wcale ponoć nie jest to gwarantem ,że to będzie jednorazowa płatność. Nawet ktoś z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów się wypowiadał ,że żadna sprawa nie pojawiła się jeszcze na wokandzie. A Twojej córce nic by nie mogli zrobić skoro jest nieletnia ( właśnie mnóstwo małolatów się złapało i potem " płakali " na forach.

wklejam link do jednej z wielu stron o pobieraczku

http://www.strefabiznesu.nowiny24.pl/artykul/nie-musisz-placic-serwisowi-pobieraczekpl-wlasnie-zostal-ukarany-za-wprowadzanie-klientow-w-

Edytowane przez cassia

widzisz, niestety zdaje sobie sprawę, że umowa w sieci ma skutki prawne. Gdyby napisała mail z rezygnacją a ządali by zaplaty - nie placilabym. Ale nie napisała i mają prawo. Nie chce mi się za dwa lata, jak sobie podhodują odsetki płacić dwa razy tyle. To, ze jest nieletnia nie da sie udowodnić, na stronie trzeba podać datę urodzenia i nie ma dat dla osób poniżej 18 rż. Czyli musiała zadeklarować, że jest dorosła. Za naukę się płaci, teraz dwa razy czyta regulamin, zanim się gdzieś zaloguje. Mnie raczej chodzi o to, czy nie ma gdzieś kruczka, ze trzeba zrezygnować, bo przedłużą. Niby w regulaminie jest, ze wygasa automatycznie, ale mogłam czegoś nie zauważyć...

widzisz, niestety zdaje sobie sprawę, że umowa w sieci ma skutki prawne. Gdyby napisała mail z rezygnacją a ządali by zaplaty - nie placilabym. Ale nie napisała i mają prawo. Nie chce mi się za dwa lata, jak sobie podhodują odsetki płacić dwa razy tyle. To, ze jest nieletnia nie da sie udowodnić, na stronie trzeba podać datę urodzenia i nie ma dat dla osób poniżej 18 rż. Czyli musiała zadeklarować, że jest dorosła. Za naukę się płaci, teraz dwa razy czyta regulamin, zanim się gdzieś zaloguje. Mnie raczej chodzi o to, czy nie ma gdzieś kruczka, ze trzeba zrezygnować, bo przedłużą. Niby w regulaminie jest, ze wygasa automatycznie, ale mogłam czegoś nie zauważyć...

może w końcu da się coś z robić z tą firmą i problem sam zniknie. Czytałam ,że oszukani chcą złożyć pozew zbiorowy. Gdyby moja mama zapłaciła to tez pewnie juz bym nie drążyła sprawy, bo szkoda czasu i nerwów za te 95 zł.,Najgorsze ,że oni sobie działają legalnie i nikt nic z tym nie robi. Na wielu forach wręcz występują jako zwykli forumowicze i namawiają ludzi do płacenia opisując jak to komornik odłącza im internet albo przychodzi pan z KRUKa ! Niby mamy Polskę prawa a takie pobieraczki albo inne puste smsy mają się doskonale...

Dwa dni szukalam w sieci wiadomosci o pobieraczku, bo niestety i ja sie dalam nabrac. UOKiK radzi, by przed uplywem trzech miesiecy wyslac do nich maila o rezygnacji i nic nie placic, co tez uczynilam. Dodam, ze nic ze strony nie sciagnelam.

Przy rejestracji nie podalam swoich prawdziwych danych, wiec wyszlo troche glupio z ta rezygnacja. Podobno oszukanych sa tysiace, a jakby co to UOKiK da prawnika.

Na razie sprawe olewam

Zainteresowanym podaje link

http://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=1970

Edytowane przez madd