soptom 15.12.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam wszystkichmam poważny problem z doborem glazury w łazience, tzn. nie mam pomysłu jakie płytki i w jakim kolorze lub w jaki wzór je ułżyć. Wymiary łazienki to 1,36m x 3,30m. Drzwi wejściowe na mniejszym boku, zaraz przy wejściu po lewej jest wypust na pralkę. Przeciwległa ściana to po lewej kabina 80x80 i tuż obok niej wc (stelaż podtynkowy koło).Na dłuższej ścianie po lewej w połowie jej długości umywalka a nad nią lustro, a na przeciwległej dłuższej ścianie tylko grzejnik - suszarka. Kombinuje już jakiś czas z właściwym doborem glazury i jej wzoru, ale jakoś nie mam weny twórczej. Za wszelkie porady z góry wszystkim dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.12.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Fantastyczny wątek Kolor - każdy, wzór - też. A tak poważnie: z Twojego opisu wynika, że ta łazienka jest bardzo ciasna, dlatego zdecydowałabym się na malowanie ścian jak najlepszą farbą do wilgotnych pomieszczeń (B. Moore, Para). Nie piszesz, co masz na podłodze, a to przecież podstawa dalszych ustaleń. Najlepiej byłoby, gdybyś wstawiła zdjęcie, można by pobawić się wizualizacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.12.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Jasne, niewielkie kafle, bo lazienka mala A co pisze joliska to sama prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 16.12.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Tak, kafle niewielkie i jasne. Poza tym co z oświetleniem: już jest - jakie? Nie ma - jakie będzie? Przydałby się choćby rzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 16.12.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 ja mam podobną łazienkę z takim samym ustawieniem sprzętu.Myślę aby na ściany dać kafle kremowe i zgaszone żólte. Podobają mi się płytki cersanitu cremona, które dają dużo ciepła i ich kolor nie przytłumi małej łazienki. Oswietlenie mam w suficie podwieszanym i nad umywalką.Może ktoś wrzuci zdjęcia małej łazieneczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 16.12.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 jasne to i owszem, ale czemu niewielkie? moja mama ma w kibelku jasne płytki 30x60 ułożone w poziomie i wygląda to moim zdaniem rewelacyjnie na malutkiej przestrzeni. duże płytki = mało fug. minimalne jasne fugi = wrażenie ciągłości i spójności ściany. małe płytki = więcej fugi, więcej "zamieszania". tak przynajmniej mnie się wydaje...i płytki tylko do pewnej wysokości, nie do samej góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 16.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 W 100% zgadzam się z monah. W bloku w małej łazience miałam duże, jasne kafle z niewielką fugą położone w poziomie. Bardzo to optycznie powiększyło łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.12.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Dokładnie takiego samego zdania była pani architekt, która pomagała nam zaaranżowac małą łazienkę.Duże plytki = mniej fugi, któa szatkuje przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soptom 16.12.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam - na wstępie bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie się moim kłopotem oraz za cenne podpowiedzi. Łazienka ma trochę "niewdzięczny" układ i jest mała - poniżej zamieściłem link do zdjęć łazienki jaką stworzyłem za pomocą programu "moja łazienka".Rozkład musi już taki pozostać tylko proszę jeżeli to możliwe o jakąś symulację pokazującą jaką i w jaki wzór ułożyć glazurę. Rozmiar łazienki to 1,36x3,30. Pozdrawiam i bardzo dziękuję za podpowiedzi. http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php?r=new Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.12.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam - na wstępie bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie się moim kłopotem oraz za cenne podpowiedzi. Łazienka ma trochę "niewdzięczny" układ i jest mała - poniżej zamieściłem link do zdjęć łazienki jaką stworzyłem za pomocą programu "moja łazienka". Rozkład musi już taki pozostać tylko proszę jeżeli to możliwe o jakąś symulację pokazującą jaką i w jaki wzór ułożyć glazurę. Rozmiar łazienki to 1,36x3,30. Pozdrawiam i bardzo dziękuję za podpowiedzi. http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php?r=new przynajmniej pokaż kilka inspiracji, co co się podoba, jaki styl ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts