Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za wykonanie ogrzewania podłogowego

MAXIII

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 8 months później...
Ja mam wycenę na 5 000,00. Ułożenie folii budowlanej na 200 m, ułożenie steropianu na 200 m, ułożenie folii podłogowej na 167 m i położenie rurki do ogrzewania na 167 m. Wydaje mi się trochę dużo - a może się mylę.? Ja muszę na to pracować 2 miesiące. Dodam że rurka steropian i ta folia budowlana to jest kupiona przez mnie. Jeżeli ktoś zna tańszego wykonawnę na śkląsku to proszę o kontakt.

• 3 weeks później...
  • 9 months później...

Witam

Może ktoś polecić dobrych i tanich instalatorów podłogówki z okolic Szczecina?

Dostałem kilka wycen, ale kwota za ułożenie z materiałem to 109 - 150zł/m2. Nie wiem jak to się ma cenowo do rzeczywistości, ale 24tys za podłogówkę to dość sporo i dość przesadzone jak dla mnie.

Może jakoś samemu dam radę, chociaż trochę się tego boję....

Czekam na pomysły, rady itp.

Pozdrawiam

Tomek

Myślę o ułożeniu samemu, ale jak czytam wszelkie informacje to głupieję. Jakie rurki (PP. AluPex i dużo innych róznych? Jakie rozdzielacze itp? Nie mówię, że muszą być tanie ale też i niedrogie. Jeden z fachowców mówi, aby nie dać się nabrać na PP, więc jakiś Alupex, inny z kolei mówi że PP Aspolu, bo nie ma różnicy więc po co przepłacać...

Wszystko fajnie, ale 109zł lub 155 za ułożenie na 1m2 domu podłogówki (co prawda z materiałami) to chyba dużo? jak myślicie?

W ogóle czy ktoś coś wie o rurkach Aspolu?

• 2 years później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

12 zł za podłogówkę to bez materiałów?

Ja słyszę, że standardowe wykonanie 1 m2 podłogówki z materiałami to ok 60 - 70 zł. Pytanie czy wykonawcy umieją ją projektować i dobierać, czy tylko układają rurki jak im się wydaje że być powinno. Ułożenie podłogówki z projektem i odpowiedzialnością znanej firmy to już 100 zł / m2 ... z materiałem oczywiście.

Nawet, jak Ci ułożą w standardzie "wszędzie 15cm, łazienka 10" to działać będzie.

Trochę na materiale przepłacisz, ale jeśli wyjdzie 65zł/m2 za całość to tragedii nie ma.

Jak masz profesjonalnie policzone OZC, to rozstawy sam dobierzesz, z tabel, albo posiłkując się programem Purmo.

Ja mając OZC dobierałem rozstaw rur, korzystając z programu Purmo.

Generalnie wszystko, poza łazienką wyszło w rozstawie 20cm, różniąc się tylko wielkością stref brzegowych, w których jest co 15cm.

Całkowity koszt sięgnął 57zł/m2

Edytowane przez fotohobby