gentoonx 03.09.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Panowie sprawa się komplikuje, dowiedziałem się że ogrzewanie w domu będzie bez rozdzielacza i RTL musi być multibox. Czy wogóle to dobre rozwiązanie ogrzewanie bez rozdzielacza, same rurki i co z tym multibox patrzyłem na ceny to strasznie droga sprawa? To tak jest na ogół, kupujecie domki od developera, a potem was dymają i to po męsku, na szorstko - taka karma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielaspiotr 03.09.2014 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 To tak jest na ogół, kupujecie domki od developera, a potem was dymają i to po męsku, na szorstko - taka karma no a coś na pocieszenie, co z tym ogrzewaniem bez rozdzielaczy, czy to coś złego, gorszego, czy to masakra jakaś, będę za jakiś czas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.09.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 wiesz, działać będzie, tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allosza 23.10.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Witam. Ciekawośc to jeszcze nei grzech ale nie otrzymałem odpowiedzi praktycznie na żadne pytanie zanim zaczniecie mi wypisywać żeyście nie budowali czegoś takiego albo co to by ście za takie pieniądze zrobili - niestety z takimi tylko opiniami i taką pomocą się spotkałem dotychczas Może jak już macie temat przetrawiony to byście chociaż pokierowali ?? Koszt stanu surowego otwartego - robocizna i materiały jakieś 140 - 150 tyś. na całość chce wydać jakieś 500 ale z założeniem ze robie jedynie duł a poddasze wykańczak później więc stan zamknięty + elewacje + ogrzewanie + wentylacja + wykończenie parteru (kuchnia, łazienka, pokój, pralnia) = 500 tyś Iniech to pozostanie bez komentarza, wybaczcie słowa ale moje pieniącdze i wydam je jak chce a Was proszę o pomoc jako mądrzejszych w tym konkretnym temacie czyli ogrzewaniu podłogowym i ewentualnie jakieś wiadomości albo przekierowanie na właściwe tory odnośnie pomy cieplnej albo innego bardziej opłacalnego ustrojstwa co by mi w zimie zadek nie zamarzł na sedesie gentoonx - mistrzu cemnej strony mocy, pewnie nie masz złych zamiarów ale uszczypliwości już się nasłuchałem dość sporo wiec jak nie masz nic sensownego do powiedzenia lepiej wyjdź i się przewietrz Jeśli chodzi o sarkaz to dotarło ... a tak między nami to procenty nie tylko w butelkach, pozdrawiam Tak więc jeszcze raz proszę o jakieś wskazówki, porady, będę za każdą pomoc ogromnie wdzięczny PS co do ilości zapytań to wysałem jakoś kilka naście ale odezwała sie jedna firma bo reszta jak słyszy że inwestycja za rok albo 2 to nawet nei odpisuje. Tak wiec dopadłem tą jedną firmę i chciałem przemaglować na jej podstawie temat. Zamawiałem rekuperacje z ogrzewaniem stąd też moje zdziwienie że takei duże zapotrzebowanie na energię dla domu wyszło. Chyba ze się myle, przyjmę krytykę byle na temat czekam na uwagi Anatol Kolego ja mam 287m2 wiec zbliżone do ciebie. My wybraliśmy gruntową pompę ciepła z pionowymi odwiertami. Szukałem wykonawcy który byłby odpowiedzialny za wszystko (inst.wod-kan,ogrzewanie podłogowe, pompę ciepła+odwierty,chłodzenie pasywne, rekuperację oraz montaż). Całość 135 tys pln i jest to najlepsza oferta jaka udało mi się otrzymać. właśniejutro startuję z ins wod-kan jako I etap prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bariball 17.05.2020 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 (edytowane) Drodzy użytkownicy Prosba o Wasza opinie, poradę, ewentualnie wycene Edytowane 17 Maja 2020 przez Bariball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.05.2020 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Witam zapłaciłem po dobrej znajomości 35 zł za 1m2 ogrzewania podłogowego (ułożenie styropianu,ekranu foliowego, rurek ALU-PEX i podłaczenie tego do rozdzielacza) Moim zdaniem kiepsko wyszedłem na tej znajomości... A co wy powiecie? Pozdrawiam Myśle ,że wykorzystałeś znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts