Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szafka pod umywalkę - konkretne pytanie

aniaitomek

Recommended Posts

Witam, otrzymałam wycenę na szafkę pod umywalkę:

umywalka stawiana na blacie,

dwie szuflady, przy czym górna z wycięciem na syfon,

szuflady z tandemboxami,

wymiary szafki dł 80cm, gł.50 cm, wys. 60cm,

fronty szuflad ma wyglądać nastęująco: dookoła rama ok 5cm a częśc środkowa ciut cofnięta względem tej ramy

materiał drewno

uchwyty we własnym zakresie

malowane na biało, aby było widać fakturę drewna

cena 1400 zł -

-drogo, tanio, czy w sam raz?

Moim zdaniem dość drogo. Wydaje mi się, że dużo taniej kupisz gotową szafkę. A w jakim kolorze potrzebujesz szafki?

poczatkowo również chciałam zamówić komplet szafek łazienkowych u stolarza, ale ostatecznie zdecydowałam się na zakup gotowej szafki z umywalka w komplecie. Jest bardzo ładna i dobrze wykonana. Jak narazie jest jeszcze w kartonie... ale płytkarz juz działa wiec może niedługo zawiśnie w mojej łazieneczce:)

Zobacz poniższe aukcje, szafki są w różnych kolorach i rozmiarach. cena zawiera i szafkę i umywalkę:)

http://www.allegro.pl/item841667430_antado_fdmm_4_wenge_polysk_szafka_70cm_umywalka.html

http://www.allegro.pl/item847474066_antado_f_4_zestaw_szafek_wenge_umywalka_140cm.html (mój faworyt)

http://www.allegro.pl/item847703594_antado_f_4_zestaw_szafek_wenge_z_blatem_100cm.html (tutaj sama szafka ja kupiłam własnie ta tylko z umywalka w komplecie)

Może ktoraś ci sie spodoba:)

Ja też się o mało nie przewróciłam jak mi stolarz wycenił szafkę pod stojącą umywalkę na trochę ponad 1000 zł.

Wymiary 45x60x75 cm.

Blat biały, lakierowany ze wszystkich stron o fikuśnym kształcie- 400 zł. Drugie tyle to drzwiczki z matowego szkła w aluminiowej ramie. Reszta to też lakierowane boki. Żadnych szuflad ani innych bajerów.

Tak jak w moim przypadku gotowa szafka nie wchodzi w rachubę z powodu blatu właśnie, bo taki mam układ łazienki, że do wnęki pasuje mi tylko na wymiar.

Zrezygnuję chyba ze szklanych frontów i zrobię foliowane- powinno być taniej...

Wydaje mi się, ze 1400 za szafkę to też dużo. Spróbuj znaleźć konkurencyjną ofertę i porównaj.

moim zdaniem drogo, ładnych kilkaset zł będzie kosztowała jeszcze umywalka :roll: ja sie zmieściłam z całym kompletem sporo ponizej 1400zł

jeśli chodzi o szafki firmy Antado - radziłabym najpierw obejrzeć, w wiekszości marketów można je kupić, jak ogladałam je w necie bardzo mi sie podobały, ale w rzeczywistości są moim zdaniem bardzo marnej jakosci :roll: no ale to moje zdanie