Lisbethi 16.12.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 WitamMam pytanie o wewnętrzna instalację gazową, a raczej o pozwolenie na nia. Mam wydane prawomocne pozwolenie na budowę budynku jednorodzinnego, w projekcie (projekt gotowy HG Atelier) były wszystkie instalację wewnętrzne w tym równiez gazowa, na projekt zagospodarowania naniesiono równiez wyjście instacji z domu do ogrodzenie gdzie ma się znajdować licznik. Warunki gazownia nam wydała i były równiez załaczone do projektu. A teraz pytanie czy żeby zrobić taką instalację wewnętrzna w domu potrzebuje osobnego pozwolenia na budowę instalacji gazowej wewnętrznej czy moje pozwolenie wydane na budowę budynku jednorodzinnego obejmuje równiez wszystko co było w projekcie, czy spokojnie moge robić instalacje oczywiście przez uprawionego gazownika w domu? Czy musze składać o pozwolenie. Niektórzy na forum pisali że w pozwoleniu ma być napisane "Pozwolenie na budowę domu wraz z przyłaczami" Jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.12.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 łopatologicznie - jeśli masz ostemplowane strony z obrazkami, na których naniesione są rurki gazowe, to znaczy że projekt jest zatwierdzony.Co było napisane we wniosku o pozwolenie na budowę ?co jest napisane w pozwoleniu "udziela(m) pozwolenia na budowę budynku..."? Ci, co piszą o pozwoleniu na budowę wraz z przyłączami nie dokońca wiedzą co piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisbethi 16.12.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Składając o pozwolenie miałam napisane we wniosku o samo pozwolenie na budowę budynku nie pisałam nic o instalacji bo myślałam że to logiczne skoro mam ją w projekcie. Dostałam pozwolenie na ktorym piszę "Pozwolenie na budowę budynku jednorodzinego" nic więcej.Co znaczy ostamplowane kartki. Urzędas podstemplował mi projekty na pierwszej stronie nie każda kartkę z osobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisbethi 16.12.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Składając o pozwolenie miałam napisane we wniosku o samo pozwolenie na budowę budynku nie pisałam nic o instalacji bo myślałam że to logiczne skoro mam ją w projekcie. Dostałam pozwolenie na ktorym piszę "Pozwolenie na budowę budynku jednorodzinego" nic więcej.Co znaczy ostamplowane kartki. Urzędas podstemplował mi projekty na pierwszej stronie nie każda kartkę z osobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.12.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 no to masz, oczywiście wyłącznie moim zdaniem, pozwolenie wyłącznie na budynek, bez instalacji wewnętrznych. może ktoś będzie uważać inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts