Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy pytanie o wewnetrzna instalację gazową.

Lisbethi

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie o wewnętrzna instalację gazową, a raczej o pozwolenie na nia.

Mam wydane prawomocne pozwolenie na budowę budynku jednorodzinnego, w projekcie (projekt gotowy HG Atelier) były wszystkie instalację wewnętrzne w tym równiez gazowa, na projekt zagospodarowania naniesiono równiez wyjście instacji z domu do ogrodzenie gdzie ma się znajdować licznik. Warunki gazownia nam wydała i były równiez załaczone do projektu.

A teraz pytanie czy żeby zrobić taką instalację wewnętrzna w domu potrzebuje osobnego pozwolenia na budowę instalacji gazowej wewnętrznej czy moje pozwolenie wydane na budowę budynku jednorodzinnego obejmuje równiez wszystko co było w projekcie, czy spokojnie moge robić instalacje oczywiście przez uprawionego gazownika w domu? Czy musze składać o pozwolenie. Niektórzy na forum pisali że w pozwoleniu ma być napisane "Pozwolenie na budowę domu wraz z przyłaczami" Jak było u Was?

łopatologicznie - jeśli masz ostemplowane strony z obrazkami, na których naniesione są rurki gazowe, to znaczy że projekt jest zatwierdzony.

Co było napisane we wniosku o pozwolenie na budowę ?

co jest napisane w pozwoleniu "udziela(m) pozwolenia na budowę budynku..."?

Ci, co piszą o pozwoleniu na budowę wraz z przyłączami nie dokońca wiedzą co piszą

Składając o pozwolenie miałam napisane we wniosku o samo pozwolenie na budowę budynku nie pisałam nic o instalacji bo myślałam że to logiczne skoro mam ją w projekcie. Dostałam pozwolenie na ktorym piszę "Pozwolenie na budowę budynku jednorodzinego" nic więcej.

Co znaczy ostamplowane kartki. Urzędas podstemplował mi projekty na pierwszej stronie nie każda kartkę z osobna.

Składając o pozwolenie miałam napisane we wniosku o samo pozwolenie na budowę budynku nie pisałam nic o instalacji bo myślałam że to logiczne skoro mam ją w projekcie. Dostałam pozwolenie na ktorym piszę "Pozwolenie na budowę budynku jednorodzinego" nic więcej.

Co znaczy ostamplowane kartki. Urzędas podstemplował mi projekty na pierwszej stronie nie każda kartkę z osobna.