hapek 16.12.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam mam pytanie zna ktoś jakiś dobry sposób na uszczelnienie starych drzwi? idzie zima i zaczyna wiać a moje już sfatygowane drzwi sie rozszczelniły. Wiem ze najlepiej by było kupić nowe ale niestety mój domowy budżet nie da rady wytrzymać takiego wydatku w tym roku co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/item853910126_listwa_uszczelniajaca_do_drzwi_listwa_przydrzwiowa.htmlz Opisu wynika że w znacznym stopniu uszczelnia drzwi i pozwala przez to zmniejszyć straty ciepła.stosował już ktoś Tą metodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 20.12.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Można dać tą listwę.. do tego kup jakieś porządne uszczelki i daj dookoła i powinno być lepiej. Nic tu mądrzejszego za bardzo się nie wymyśli a to na pewno powinno doraźnie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.12.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Sposób to jest, ale trzeba mieć dwie prawe ręce i jakie narzędzia...Listewki... normalne, drewniane listewki...Trzeba by wszystkie krawędzie poddać naprawie przez wpasowanie listewek.Masz jakiego znajomego stolarza?Wrzucić skrzydło na jaki frez.Wygrzebać miejsce pod listewkę a potem ją tam wstawić (przybić/wkleić).Krawędzie jak nowe i szczelność wróci...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Repugnant 21.12.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 obawiam sie ze z ta samoprzylepnoscia moze byc klopot proponowal bym ja poprostu przykrecic jesli to mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek 04.01.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Na remonty moich drzwi muszę zaczekać mam małe dziecko i niemoge sobie pozwolić na przebywanie bez drzwi postanowiłem kupić i jak narazie komplet gumowych uszczelek i listwa filcowa pod drzwiami zdaje egzamin wiec puki co przeczekam zimę na tych patentach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zby-net 07.12.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Jak skutecznie uszczelnic drzwi?Może nie są stare, ale nie są też dobre, ani szczelne.Drzwi wejściowe do domu.Mróz przenikliwy, i korytarz/wiatrołap jest bardzo wychłodzony. Jak uszczelnić te drzwi SKUTECZNIE? Uszczelki gumowe o róznych profilach powodują wypaczanie drzwi (jeden zamek, jedna klamka pośrodku, a uszczelka w rogu drzwi wypycha ten róg). Ja proponuję użyć bezbarwny silikon, zaaplikować grubą, szeroką ścieżkę silikonu na brzegi ramy, tam gdzie drzwi przylegaja do ramy.drugą stronę ramy nasmarować olejem lub czymś do czego silikon sie nie przyklei. Następnie zamykam drzwi i zostawiam tak na noc. Dzieki zamknięciu silikon formuje się w uszczelkę doskonałą, pasującą do kazdej szczeliny między drzwiami a obramowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts