MP 18.10.2001 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2001 Według zaleceń okna w ścianach murowanych jednowarstwowych (YTONG) ze względów termicznych najlepiej montować w środku muru. To samo powinno chyba dotyczyć drzwi zewnętrznych? Jednak większość drzwi stalowych (bo tańsze niż drewniane) posiada w komplecie ościeżnicę kątową do zlicowania z powierzchnią ściany. Czy sposób montażu drzwi zewnętrznych ma, oprócz względów estetycznych jakieś znaczenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec 21.10.2001 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2001 Proponowałbym zastanowić sie nad stalowymi drzwiami zewnętrznymi, oby cena nie była tutaj jedynym doradcą. Nie wiem jaki typ jest tych drzwi, które zamierzasz zamontować, ale jeśli są to drzwi nie przystosowane dla budownictwa mieszkaniowego jako zewnętrzne, możesz mieć z nimi dużo większe problemy niż myślisz. Skrzydło drzwiowe jak również ościeżnica zewnętrzna stalowa lub aluminiowa powinna posiadać przegrodę z tworzywa sztucznego oddzielającą płaszczyznę zewnętrzną od wewnętrznej, co ma decydujące znaczenie podczs różnic temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 30.11.2001 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2001 Jeśli chodzi o drzwi stalowe, to polecam GERDA STAR SX (dzrwi zewnętrzne antywłamaniowe obite panelami MDF). Ich koszt to gdzieś 2.550,00!!!Może nie jest to drewno, ale zawsze to bezpieczne drzwi z porządnym centralnym zamkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2002 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 odnosnie tych dzwi gerdy sx-slyszałem,ze ruchome bolce od strony zawiasów czesto potrafia sie zacinac i "zamknąć" mieszkańca w domu.Czy nie masz problemu z zamkami w tych drzwiach??Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 24.09.2002 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 W moim przypadku także zamontowałem STAR SX i jestem bardzo zadowolony. Drzwi są solidne, lekko chodzą i ... atrakcyjne cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts