wowas 21.04.2002 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2002 Jestem na etapie układania posadzkiMoim głównym problemem jest : z czegoDo wyboru : - panele podłogowe classena ok 50zl/m-deska barlinecka ok. 70zl/m-parkiet tradycyjny dębowy ok. 85zl/m ( bez wykonania )Prosze o porady wszystkich użytkowników w/w podłógKtórą opcję wybrać do pokoju dziennego , chciałbym poznac zalety i wady każdej z posadzek.Prosze pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 21.04.2002 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2002 do pokoju dziennego odpadają zdecydowanie panele reszta OK, oczywiście jeżeli z pieniążkami OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geg 21.04.2002 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2002 Ketiso - co masz do paneli? Jesteś dystrybutorem deski? Ja mam ponad 30 m2 w otwartym salonie i jak na razie nie narzekam. Podstawa to dobry posadzkarz.Dodam, że byłem kiedyś u znajomego który ma deskę barlinecką i upuściłem coś twardego. Zrobiło się wgłębienie. Chciałem uciekać, ale znajomy pokazał mi inne które sam spowodował.Up to U...Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 22.04.2002 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Jak dotąd mam doświadczenie z parkietem i panelami (dość tanimi).O ile z parkietu trudno być niezadowolonym to jeżeli chodzi o panele - polecam dobrej jakości ale do pomieszczeń mniej reprezentatywnych. W salonie zdecydowanie drewno lite - deski, parkiet, ew. mozaika (wersja najtańsza).Powodem takiej decyzji jest to, że chodzenie po panelach powoduje nieprzyjemny stuk. Słychać każdy krok i nie żeby to przeszkadzało sąsiadom (jak to w bloku) ale dla własnego komfortu. Nie wiem jak jest z deską barlinecką, która mi się podoba. Może ktoś się wypowie - ale proszę - na podstawie własnych doświadczeń. Dodam, że panele kładłem na dobrym podłożu wyciszonym zielonymi matami do paneli, które są zdecydowanie lepsze jeżeli chodzi o tłumienie hałasu niz gąbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts